Здрвейте момчета.
Надявам се някои тук да ме насочи в решаването на един проблем.
Предтекст: Имам книжка от 3 месеца и кола от 2. НЕ съм никак на ясно как трябва да се държи и ръмжи едно Поло 95 с двигател 1043 като моето, но....
Усещах съединителя отдавна твърд при каране в задръстване...
Вчера както си завивам и превключвам от 1-ва на 2-ра и скоростния лост както излезе и повече никъде не влизаше. Сякаш съединителя не е натиснат. Отбих, загасих я и тогава си влизаше навсякъде. Запалих и пак същия проблем. Никъде не влиза, дори на първа. От 4-5 опит със палене и гасене помежду им стана....
Задната също често влиза трудно. С онзи познат на всички ни от татковите москвичи звук. Гррррррррр.
Вие как мислите, къде е проблема?

Скоростната или Педала
- Lizard
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ами колега щом при запаелн двигател не ще да вклучи, значи нещо им става на синхонизаторите.
Ама пак от друга страна ги скапеш всички наведнъж е много съмнително.
А съединиля ти отлепяли поне. Имаш ли полусъединител?
Пример при спрял двигател и вклучваш на 1-ва и държиш съединителя натиснат! Завъташ клуча колата трябва запали без да подскочи напред!
Друго което се сещам като възможност е ако си със само реголищо се жило на съдинителя, то да изтърва, ама много смело предположение.
Може и все пак да напишеш какво поло караш все пак!
Ама пак от друга страна ги скапеш всички наведнъж е много съмнително.
А съединиля ти отлепяли поне. Имаш ли полусъединител?
Пример при спрял двигател и вклучваш на 1-ва и държиш съединителя натиснат! Завъташ клуча колата трябва запали без да подскочи напред!
Друго което се сещам като възможност е ако си със само реголищо се жило на съдинителя, то да изтърва, ама много смело предположение.
Може и все пак да напишеш какво поло караш все пак!
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Пример при спрял двигател и вклучваш на 1-ва и държиш .....
Ех, отзова се някой.
Супер.
Поло 95 г., Обем на двигателя 1043к.м., бензин.
Не мога сега да тествам нищо, защото тя случката се случи на пътя и след процедурата, която описах по-горе сега скоростите се включват нормално... Малко е тъпо така и ако някой не е имал подобна случка, няма да може да ми се помогне. Ще трябва да ходя на service,а там като ме видят какъв сам новак и яко ме мятат по върбите.
Исках да знам дали симптомите не са предвестник на някой голям проблем.

Поло 95 г., Обем на двигателя 1043к.м., бензин.
Не мога сега да тествам нищо, защото тя случката се случи на пътя и след процедурата, която описах по-горе сега скоростите се включват нормално... Малко е тъпо така и ако някой не е имал подобна случка, няма да може да ми се помогне. Ще трябва да ходя на service,а там като ме видят какъв сам новак и яко ме мятат по върбите.
Исках да знам дали симптомите не са предвестник на някой голям проблем.
- BaHko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
От сега ти казвам колега, съдинител! Миналата седмица точно на Народното събрание с регуировчика ми се случи. Добре че бях изключил от скорост и като да вкарам 1ва - няма никой, се едно няма скорости и направих едно задръстване....... никой не слезна да ми помогне да избутам колата, защото аз идвах от към DHL офиса отзад на коня с муцуна към Парламента и е едно леко баирче, но сам не можах да я избутам, та регулировчика спря движението и ми помогна да я избутаме, след това я теглихме до сервиза и се оказа целия съединител плюс жилото на съединитля. Цялата процедура ми излезна към 450 лева. Съединител ЛЮК, феродов диск - Закс.
Симптоми: Като е включен мотора няма скорости, а като е загасен включва всички. Успех!!
Симптоми: Като е включен мотора няма скорости, а като е загасен включва всички. Успех!!
- Lizard
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
BaHko написа:От сега ти казвам колега, съдинител! Миналата седмица точно на Народното събрание с регуировчика ми се случи. Добре че бях изключил от скорост и като да вкарам 1ва - няма никой, се едно няма скорости и направих едно задръстване....... никой не слезна да ми помогне да избутам колата, защото аз идвах от към DHL офиса отзад на коня с муцуна към Парламента и е едно леко баирче, но сам не можах да я избутам, та регулировчика спря движението и ми помогна да я избутаме, след това я теглихме до сервиза и се оказа целия съединител плюс жилото на съединитля. Цялата процедура ми излезна към 450 лева. Съединител ЛЮК, феродов диск - Закс.
добре де аз пак не разбрах явно ситоациат е същата. Ама като стана това сиединителя отляпяше ли, имаше ли полу съединител.
Пробвали при загасен двигател да включиш 1-ва и да запалиш със натиснат съединител и да отпуснесх бавно докат тругне. Все е вариант, ако не вземе да се мята колата, по-добър от бутането
- asengamalov
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги и аз имам същия проблем и писах за съвет. Та значи смених целия съединител и превключването стана по-добро, но когато колата загрее започват пак да включват трудно скоростите. С автоматично саморегулиращо жило съм и вече се притеснявам да не счупя нови съединител. Интересно когато колата е студена включва перфектно всички скорости. Помогнете.
- asengamalov
- Автомобил:
- Двигател:
milevkn написа:Колеги и аз имам същия проблем и писах за съвет. Та значи смених целия съединител и превключването стана по-добро, но когато колата загрее започват пак да включват трудно скоростите. С автоматично саморегулиращо жило съм и вече се притеснявам да не счупя нови съединител. Интересно когато колата е студена включва перфектно всички скорости. Помогнете.
ама сменил си феродов и притискателен а лагерчета а огледалния вси4ко ли смени
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”