Polo 1.9SDI-97г. или Ibiza 1.1i 97г.

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
shantavelko
Автомобил:
Двигател:

Polo 1.9SDI-97г. или Ibiza 1.1i 97г.

Мнениеот shantavelko » Сря 01 авг 2007 14:45

Колеги двоумя се между тези два автомобила.
Polo 1.9SDI-97г.180к реални километри или Ibiza 1.1i 97г.-75к реални километри
Полото е по скъпо с 1000 лева.

Трябва ми автомобил с 4 врати, евтина подръжка и икономична- супер икономична.

Начинаещ шофьор съм, само на 23 години съм, нищо не разбирам от автомобили, тук разглеждам от доста време вече и е време и аз да купя нещо.Парите с който разполагам са 4500 лева.Повече не мога да дам защото разходите по автомобила след това са ми минимум 500 лева.

Разбрах че Г3 по добре да не си взимам,поради простата причина че Г3 и мерцедес 190-тка били нещо като преебани модели, въпреки че има някой качествени, трудно се намирали.

Разбрах че Пасата гори много, но иначе били най здрави.
Разбрах още доста инфо за разни V12, V16 който горят много.Разни тунинговани колкото щеш, само пари за гориво да имаш, само дето аз ги нямам.Искам нещо много икономично 10 лева на 100 км градско.И което не е скъпо за поддръжка защото съм нов в занаята.

Ще се радвам, ако има някой мойто може да ми помогне в избора на автомобил.
Знам че и вие сте били на 23 години, знаете как е...
Благодаря ви за търпението.
Очаквам съветите ви!

Потребителски аватар
karrr
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот karrr » Сря 01 авг 2007 15:06

Здрасти колега,

добре си се ориентирал към марка, тези колички са супер за млад шофьор. Не е лесно да се сравнява дизелов и бензинов двигател, но като гледам в твоя случай тая Ибиза 1.1 не е много добър вариант, защото мотора е слаб (+ това ибизата е с малко по-голямо купе от Полото), пък и тея 75К реални ми се струва :dontknow:
по мой наблюдения и мнение една стара недобре подържана кола започва да ти струва скъпо именно след 100К, така че по-добре да е на 100-и К със сменени части и в добро техническо състояние.
аз карам Поло 1.4и от 2 години и на извънградско с 4 човека определено ти се иска да има повечко коне, иначе е добър избор спрямо разход/вървеж, особено за града.
моят съвет : довери се на форума /мен досега не ме е разочаровал/ и виж тая обява
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=54006

не познавам лично колегата но като гледам определено Полото му е подържано мераклийски, а това е най-важното за една стара кола.
дизеловото Поло е по-добрият за теб избор в този случай, има бая матриал по форума, пък и ще се намери някой отзивчив ентусиаст да те посъветва по-кадърно от мен в тая насока, но все пак дизела и бензина вече са на 1 цена почти...
и "last but not least" гледай да има климатик!!! иначе си е :014:

shantavelko
Автомобил:
Двигател:

Съвет

Мнениеот shantavelko » Сря 01 авг 2007 15:34

Благодаря ти за съвета колега.
Мисля че тази бензинка на колегата харчи много повече от 8 на 100 км градско.Иначе колата е с перфектен външен вид и много тунинговани елементи в нея.

Значи да се ориентирам твърдо към Дизела? Как ми се иска да си взема един читав дизел 1.9SDI с 4 врати, ама как да си взема, в мобилето са само няколко.Нямам никакъв избор.А пък чистия дизел е по бавничък, а и харчи повече.

Има ли някой познат който вкарва коли от чужбина?

Четох четох и както каза колегата по горе, 1.9 SDI е мотора за мен.
Кажете ми, какво трябва да гледам на този мотор?Какви проблеми може да създаде евентуално?

Четох някъде че трябва да гледам Дроселовата клапа и 5-тата скорост на Полотата.
Чета разни информаций във форума,но някой си противоречат.Те са общо взето от типа Всеки си Хвали Своята Кола.
Благодаря ви за съветите, очаквам още съвети.

Потребителски аватар
POLO GTI
Автомобил:
Двигател:

Re: Съвет

Мнениеот POLO GTI » Сря 01 авг 2007 15:48

shantavelko написа:Мисля че тази бензинка на колегата харчи много повече от 8 на 100 км градско.
Искаш ли да вържем едно басче, относно разхода на колата ми...няма да са ми нито първите, нито последните спечелени пари точно по този начин :twisted:

shantavelko написа:Значи да се ориентирам твърдо към Дизела?
Дизеловото поло 1.9 ще ти харчи градско повече от 1.4бензиновото...доказано е многократно :wink:

shantavelko написа: Как ми се иска да си взема един читав дизел 1.9SDI с 4 врати, ама как да си взема, в мобилето са само няколко.Нямам никакъв избор.А пък чистия дизел е по бавничък, а и харчи повече.
Нали не мислиш, че SDI е с турбо :shock

shantavelko написа:Четох четох и както каза колегата по горе, 1.9 SDI е мотора за мен.
Според мен 1.7SDI е мотора за теб :!:

shantavelko написа:Четох някъде че трябва да гледам Дроселовата клапа и 5-тата скорост на Полотата.
Ако ще взимаш дизелово, няма смисъл да му гледаш дроселовата клапа :wink:

Потребителски аватар
BastunSelski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BastunSelski » Сря 01 авг 2007 17:33

Здравей!Първо такъв мотор 1.1 не знам да има,ако някой колега знае да каже,ама ме съмнява.
Въпреки че карам Ибиза 1.4 бих те посъветвал да се мяташ на Полото най-малкото,защото е дизел и ще гори доста малко.
С Ибизата на мен ми дава разход 9/100 градско и смесено 7,5/100.Докато със СДИ двигател тези стойности ще бъдат 6-7/100 градско и 5-6/100 смесено и извънградско към 5/100.
Да знаеш обаче,че подръжката на дизела е доста по-скъп.
Ами това е общо взето...Успех.
Още нещо да знаеш ,че бензиновите свигатели 1.0,1.4,1.6 могат да имат проблем с дросела,така че ,ако купуваш колата направи и диагностика.

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Сря 01 авг 2007 18:47

BastunSelski написа:Здравей!Първо такъв мотор 1.1 не знам да има,ако някой колега знае да каже....

Има - 55кс :wink:

4ep
Автомобил:
Двигател:

Re: Съвет

Мнениеот 4ep » Сря 01 авг 2007 20:17

shantavelko написа:Значи да се ориентирам твърдо към Дизела?

POLO GTI

Дизеловото поло 1.9 ще ти харчи градско повече от 1.4бензиновото...доказано е многократно :wink:

Е това вече ме впечатли! :lol: :lol:
Аз съм съгласен на тест на двете коли, ти избери рефери ама авторитети от форума. Предлагам ти 2ч. каране само в София в натоварен трафик един след друг и пълнене до капачката на една бензиностация и колонка. После резултата тук във форума и ако още веднъж докажеш многократното, ще ти платя двойно изхарчения бензин, щото ще е по малко де... :wink:

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Сря 01 авг 2007 20:28

Градското е смърт за бензиновата кола(на празен ход лапа много, за разлика от дизеларката) искам да видя как ще похарчи по-малко от SDI :roll:

Потребителски аватар
karrr
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот karrr » Чет 02 авг 2007 9:47

ок, дизела сигурно е по-иконмичен, но при всички положения 1.4 АЕХ и APQ двигателите на поло харчат под 8/100,
освен ако нямат технически проблем. на мен лично от 2 год 8/100 не ми е лапало.
дизела е екстра вариант ако можеш да си го позволиш, но помисли кое е същественото когато купуваш кола на старо. според мен е състоянието.
та от тая гледна точка принципно бих ти препоръчал да вземеш колата от някой на който можеш да гласуваш повече доверие - приятел, форума или някой за който хората дават добри отзиви. виж сайта аутоскана - има доста писано за него в този форум.
помисли дали обявите от МОБИЛЕ са наистина реални, и колко пари ще трябва да изръсиш допълнително за скрити дефекти и консумативи, за обслужване...
на мен лично ми се наложи да сменям и 4те амортисьора непосредствено след покупката на Полото, и не беше много яко.
айде, стига съм плямпал, всеки сам си преценява, аз само се опитвам да помогна а не да ти засилвам дилемата
преди да купиш направи тест драйв, и диагностика в сервиз. има цяла тема за купуване на кола - доста е полезна.
успех в избора :wink:

mitaka_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitaka_1 » Чет 02 авг 2007 10:48

Аз карам 1.9 SDI Polo Classic 99g и сам много доволен от разхода 5.6л.градско 4.5 извън града.Малко е по шумен мотора от TDI но не е зле.И доста си върви за 64к. Возенето му не е кой знае какво. Не съм се возил в малко Поло но мисля,че ще е по зле.Срещу добра сума мога и да го продам.На 69000км(гарантирани реални километра ) напълно обслижено ремаци ролки,масла ,всички екстри за модела без климатик.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”