Значи има един странен шум наподобяващ леко тракане, когато колата е на свободни обороти. Шумът изчезва веднага щом натисна съединителя. Не е нужно да включвам на скорост, а само да го натисна и шума изчезва. И всичкото това не е постоянно, а само понякога.
Проблем ли е? И може ли да сложа евентуално някаква добавка или в маслото или в бензина, за да се изчисти?
Благодаря.
Странен (лек) шум при свободни обороти
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
flameman5 написа:Колега проблема ти е в съединителя и най-вероятно в лагера, но не се притеснявай аз имам едно Рено 19 което се чуваше така 2 години докато даде признаци за смяна на съединителя
ТОЧНО ОБРАТНОТО !!!
От аксиалният лагер ще е ако се чува виене при натискане на съединителя ,а при отпускане на съединителя при работа наместо се чува тракане значи е или отпуснати демферни пружини или разбита сърцевина на феродовият диск. В пари около 70-80 лв труд + още толкова за феродов диск.
Е имаш още няколко хиляди километра преди да започнат да ти влизат трудно скоростите и тогава щеш-нещеш ще го ремонтираш.
- Anbuch
- Полохолик
- Контакти:
Anbuch написа:Е имаш още няколко хиляди километра преди да започнат да ти влизат трудно скоростите и тогава щеш-нещеш ще го ремонтираш.
Това е отговора на въпроса ти. Нищо друго няма да стане ама започнат ли да влизат по-трудно предавките не се мотай ,че нали знаеш ,че слабото място на полотата са скоростите. Щом си вкючва нормално ..... пей сърце
- martinpetrov
- Автомобил:
- Двигател:
- Anbuch
- Полохолик
- Контакти:
Аз 1000 км след смяна на целият съединител (феродов диск,огледален диск и аксиален лагер) започна да трака, оказа се дефектен защото слд още 1000км вече имаше скорости които много рядко ми влизахо вообще. Изключвах всякаква възможнот проблема да е в съединителя ,но след повторна смяна само на феродовият диск нещата се оправиха
- martinpetrov
- Автомобил:
- Двигател:
При мен започна да трака здраво веднага след смяната и понеже майстора ми беше отварял и скоростите веднага се върнах при него. Той ми каза, че не било тревожно и че на VW така се били разтраквали кутиите
. Обаче за мен по тревожно от това да ти трака все едно ще ти изпадне скоростната не виждам какво може да има и отидох на друг майстор, който ми каза, че трака и трябва да се отваря пак скоростната и да се види какво е положението и да я правя или да я сменям. Еми аз я смених за 400лв с всичко обаче ефекта беше, че тракането просто утихна доста обаче го има. Тогава започна да ме гложди мисълта, че се прецаках и, че старата кутия си ми е здрава обаче пък ако беше само от феродовия диск нямаше ли и сега да трака като преди.

- martinpetrov
- Автомобил:
- Двигател:
- asengamalov
- Автомобил:
- Двигател:
и аз имам същия проблем, появи се тракане при отпуснат съединител на свободни обороти. Майстора ми каза, че е лагер на първичния вал и кутията била направо за смяна.Смени ми кутията, но шума си остана - стана само по монотонен и тих.Каза, че е гледал съединителя и бил добре...., преди това сменихме тампони на двигателя и аксиален лагер - не помогна.Ако някой е имал подобен проблем и го е решил - нека помогне... :
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”