Полото няма мощност в баира съвет???!?

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
hakermen
Автомобил:
Двигател:

Полото няма мощност в баира съвет???!?

Мнениеот hakermen » Пон 03 сеп 2007 19:54

Здравейте от един месец имам поло 1000 кубика 97 година моно но имам чувство че тая кола нешто не варви както трябва няма никаква мощност в баира или при потегляне дали е от кубатурата така ли варвят тия двигатели каръл съм и фиеста 1.1 но не е така като натисна гас примерно на 2-ра не набира ами се чува едно бучене от двигателя се едно е запушена филтри си4ко е сменено даже и гуми не ще да преварти компресия ли да меря от моното ли е ? незнам

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Пон 03 сеп 2007 19:59

:welcome_to_group
Провери ли съединителя?

hakermen
Автомобил:
Двигател:

jj

Мнениеот hakermen » Пон 03 сеп 2007 20:53

Ами не ми прилича на съединител защото падат оборотите на самия двигател

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Пон 03 сеп 2007 20:59

колега,за да е по-лесно за всички,които четат и искат да помогнат-оправи темата малко-дори и въпроса да е малко по-дълъг като текст от обичайното :!: ...
иначе ще започне едно налучкване....ето сега например след съединителя ще предложа-примерно запушен катализатор

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Пон 03 сеп 2007 22:51

Според характеристиките на двигателите полото трябва да върви малко повече от фиестата ,макар и двата двигателя да са по 50 конски сили. Като килограми полото е по-тежко с около 50 кг ,но това е пренебрежително малко и според мен има някакъв проблем ,я с двигателя ,я с моното. На мен първото което ми идва на ум е тампона на моноинжекцията (една гума към 1 см дебела ,дето уплатнява връзката между горивната камера и дроселовата клапа. На нея има и една метална стойка която придържа жилото на газта) Яко натискаш и клатиш наляво-надясно кутията на въздушният филтър и трябва да няма никаква промяна на оборотите ако всичко е наред. Най добре се проверява с пръскане отвън на тампона с някаква течност (не зная каква) и ако пропуска ,се засмуква течноста през тампона и колата направо гасне
Но както казва колегата по-горе : вариянтите са доста

Потребителски аватар
anonimko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonimko » Вто 04 сеп 2007 7:01

това бучене на двигателя може да идва и от лагерите на коляновия вал-прегрявана така на един приятел взе директно от един автовоз и като смени филтри масла се получи същото -като отвори главата - крива на четири места гарнитурата лепната с селикон и го върнаха в първи клас -лагери шлаиф гумички и сигменти не че искам да те плаша но има и такива случай ако италински внос :lol:

Потребителски аватар
g_velev
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот g_velev » Вто 04 сеп 2007 9:45

Според мен има някакъв проблем с горивната система(моното). Отиди на сервиз да я качат на компщтър за диагностика. От налучкване няма смисъл!
Така както го описваш все едно на колата не и достига гориво като натиснеш гаста.

hakermen
Автомобил:
Двигател:

дд

Мнениеот hakermen » Вто 04 сеп 2007 17:43

anonimko написа:това бучене на двигателя може да идва и от лагерите на коляновия вал-прегрявана така на един приятел взе директно от един автовоз и като смени филтри масла се получи същото -като отвори главата - крива на четири места гарнитурата лепната с селикон и го върнаха в първи клас -лагери шлаиф гумички и сигменти не че искам да те плаша но има и такива случай ако италински внос :lol:
малее ужас ако е така трябва да я продавам и моита е италианка мале как са ме прегорили тия джамбази даже и тотал няма на километража сигурно саа го върнали ццц като и подам на 2ра по рязко газ и брам4и като москвич с газова ;)

Потребителски аватар
anonimko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonimko » Сря 05 сеп 2007 7:08

щом няма total значи някои неграмотник се е мъчил да промени километрите обикновено става с комп и се копират данните от друго поло и се слагат на което трябва за сега не бързаи докато не надуе гарнитура и тогава ако решиш прави като за себе си иначе добавка в маслото да не се чува този шум и продаваи ако я оставиш и смениш всичко по двигателя ще ти излезе около 400лв с работата така направи същия приятел и ще я кара докато цената и стане 1000лв

Потребителски аватар
anonimko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonimko » Сря 05 сеп 2007 7:10

в ловеч не мога да ти помогна с маистори но в плевен нямаш проблем ако решиш да я правиш като за себе си

Потребителски аватар
g_velev
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот g_velev » Сря 05 сеп 2007 9:20

Абе хора, как така наизуст го пратихте почти за основен ремонт :(
Първо се ходи на качествен сервиз за диагностика и после му се мисли! Описания симптом е както при мен когато ми сложиха газовата уредба. Бяха завили вентила за количеството на газта, колата вървеше що годе прилично по равното, а на нанагорнището по магистралата карах в лентата за каруци(аварийната) :) и имаше това бучене на двигателя. Като оправиха подаването на гориво и заспа!

Същото може да е и когато на двигателя не му достига бензина, върви на равното, а понанагорнището се мъчи, тъй като горивната смес има повече въздох отколкото гориво!

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Сря 05 сеп 2007 11:53

anonimko написа:....

леле бетер врачка...

колега според мен масленият сегмент на 3 цилиндър е счупен,
заедно с крива биела на 4 ти,
и два прогорели изпускателни клапани на 1 ви цилиндър..

аа и да не забравя... запекъл сегмент на 2 ти цилиндър.

така като ти слушам мъките, май подозирам и лееко поизносен биелен лагер на 2 цил, и май основния.. този от към скоростите е леко тръгнал.

ААА и още нещо...
смени водната помпа, че ми мяза имаш една спукана перка.!

Потребителски аватар
Varbona
El Presidente
Автомобил:
Двигател:

Re: дд

Мнениеот Varbona » Сря 05 сеп 2007 12:07

hakermen написа:...даже и тотал няма на километража сигурно саа го върнали ццц като и подам на 2ра по рязко газ и брам4и като москвич с газова ;)

вариант за надписа тотал :idea:
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... 86&start=0

hakermen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hakermen » Сря 05 сеп 2007 16:16

wili98 написа:

леле бетер врачка...

колега според мен масленият сегмент на 3 цилиндър е счупен,
заедно с крива биела на 4 ти,
и два прогорели изпускателни клапани на 1 ви цилиндър..

аа и да не забравя... запекъл сегмент на 2 ти цилиндър.

така като ти слушам мъките, май подозирам и лееко поизносен биелен лагер на 2 цил, и май основния.. този от към скоростите е леко тръгнал.

ААА и още нещо...
смени водната помпа, че ми мяза имаш една спукана перка.!
ти пък кво се подиграваш еаз искам да решим проблема не да спамим ами най добре да прескоча до някой сервиз да я диагностират да си кажат мнението спецциалистите и ще ви пиша кво е станало !

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Сря 05 сеп 2007 18:10

hakermen написа:
wili98 написа:

леле бетер врачка...!
ти пък кво се подиграваш еаз искам да решим проблема не да спамим ами най добре да прескоча до някой сервиз да я диагностират да си кажат мнението спецциалистите и ще ви пиша кво е станало !

Колега ти как разбра че ти се подиграва :?: :screwy
А това за сервиза-е то трябваше първо там да идеш-няма как ние да ти помогнем "от разстояние",нали?
М/у другото-нека ти погледнат и горивната помпа(ей,така-за проверка :idea: )

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”