Място на кода на двигателя ???

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Място на кода на двигателя ???

Мнениеот chy » Пон 27 авг 2007 17:39

Колеги моля помогнете ми!От няколко дни съм се заел с един ремонт по "зрънчо -:D " и м/у другото както лежа под колата затърсих пусти код на двигателя.Проверих разни софтуери и ръководства и се заех да го открия-обаче нещо не го намирам там където е посочено(вляво от изп.колектори) :shock .
Ако някой знае къде се намира(пък и ако удари едно фото да се ориентирам) ще :beer

Имам и още един въпрос(просто не искам да пускам още една тема :D )
Откъде да си намеря предна маска за полото(поло 2 f -90-94 год aau 1043)-тоест тая ламарина която държи фаровете,пластмасовата решетка и заключването на капака.Обиколих поне 10 морги-"колата ти е много вехта,нямаме" -само това чувам :evil: :cry:

Потребителски аватар
spidergb
Автомобил:
Двигател:

Re: Място на кода на двигателя ???

Мнениеот spidergb » Пон 27 авг 2007 18:31

На мойто Поло кода е от дясната страна на двигателя точно срещу рога. Под дясно имам в предвид не там кадето са ти ремъците а от другата страна. а за шасито е под пласмасовата кора на предното стъкло( не че си питал за него ама да вметна :roll: )

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Пон 27 авг 2007 19:48

Прди повече от година мисля ,че имаше при италианеца http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... E%F0%E3%E8
, а номерът на двигателя ти е на блока , точно над (или под беше) дето излиза антифриза от блока и влиза в "таралежа" с термостата. (ама и аз едно обяснение.... :shock )

п.п. номера може и да е корозирал и вообще да не може да се види

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Пон 27 авг 2007 20:10

Насе,първо при италиано бях-нали ми е близко!Нъц!!!А за номера ще проверя утре по светло!

Потребителски аватар
vladko_g40
Автомобил: Audi A6 Audi 90
Двигател: AEB AAN
Контакти:

Мнениеот vladko_g40 » Вто 28 авг 2007 8:57

при мен номера се намира като застанеш пред колата и погледнеш двигателя отдясно на колекторите :arrow: по - точно между "таралежа" и кожуха на скоростите :wink: мисля че и при теб е там

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Място на кода на двигателя ???

Мнениеот wili98 » Вто 28 авг 2007 9:54

chy написа:Имам и още един въпрос(просто не искам да пускам още една тема :D )
Откъде да си намеря предна маска за полото(поло 2 f -90-94 год aau 1043)-тоест тая ламарина която държи фаровете,пластмасовата решетка и заключването на капака.Обиколих поне 10 морги-"колата ти е много вехта,нямаме" -само това чувам :evil: :cry:

маската струва 80 кинта в Ауто+, пасва без големи проблеми, и върви заедно с лайсната под решетката.. просто трябва да си я пръснеш..
и евентуално лекинко да коригираш лайсничката ако подстърча тък таме..

Потребителски аватар
B12Gold
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот B12Gold » Вто 28 авг 2007 9:56

ето там някъде на вертикалната част

Изображение

Потребителски аватар
vladko_g40
Автомобил: Audi A6 Audi 90
Двигател: AEB AAN
Контакти:

Мнениеот vladko_g40 » Вто 28 авг 2007 14:11

именно :wink: за това място говорех

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Вто 28 авг 2007 17:44

Верно е там!!!И вярно е AAU-имах едни подозрения.Като сменях ангренажа този за аау не стана на моите ролки-стъпката на зъбите била друга :shock :roll:

Вили,това за Ауто + е последен вариант-иска ми се да я купя тази маска от някоя морга,заради по ниската стойност(най-вече)и за това че оригиналната е в пъти по здрава от новите резервни части...и най-вече-купих калник,фар с основа и мигач за 80 кинта-хич не ми се дават същите кинти и за това :D .То вярно колата ще е вечно моя,ама ми се ще да се спра на 450-500 лв. за този ремонт :D

Благодаря на всички за помощта за мястото на кода.Бирата е от мен :D :D

между другото подарявам пластмасовата лайсна на десния калник-просто моята няма такива лайсни,а калника който купих има -та на някой ще му свърши работа.Обаче нямам време да се занимавам с куриери-така че ако колега от София има нужда от точно тази лайсна-Л.С.

(ама как си оспамих темата :D :D spam )

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”