Добре заварил ама с проблем - Решено!

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Mutaka
Автомобил:
Двигател:

Добре заварил ама с проблем - Решено!

Мнениеот Mutaka » Пон 17 сеп 2007 18:18

Здравейте на всички.
Преди няколко дена и аз влязах в клуба с Поло 1.4 96г.Та като го купих продавача ми каза ,че има проблем с ЦДто - не работило.
Не става въпрос за серийно цд(не знам дали имат).Плеара няма никакви тоци.Искам да го извадя от шейната да проверя наред ли е всичко с кабелите отзад ,ама се пуне и неще.Пробвах с повече сила и пак неще.Имам пластините които се бутат за да го откопчеят ,но без ефект.
Въпроса ми е : Имали някакъв начин да бръкна отзат и да го избутам напред това цд?
Ако трябва да махам някой панел от таблото ,моля обяснете ми как става.Благодаря предварително.
mod edit: vasstop

Потребителски аватар
vesko_m
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vesko_m » Вто 18 сеп 2007 11:46

по принцип - ако си много закъсал може да махнеш врътките с парното до някъде, за да може да достигнеш ЦД-то. мисля че отстрани може да стигнеш като махнеш жабката (не съм много сигурен). а парното се маха с тънка плоска отверка - за да свалиш лицевия панел с разграфенията на парното и после 4 болта торкс - при което леко ще може да извадиш панела напред. ако и това не е достатъчно ще трябва да разкачиш и жилата за парното - и тогава ще стигнеш до ЦД-то от долната му страна :?

Uneek
Автомобил: 1998 VW Polo Variant
Двигател: APQ

Мнениеот Uneek » Вто 18 сеп 2007 18:05

Ако си с жабка, можеш да я махнеш нея и ще имаш достъп до касетофона

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Вто 18 сеп 2007 18:40

Аз на старият модел поло свалях километража за да мога да си сваля CD-то и после като го изкарах му махнах пластинките да се вади друг път лесно. По добре питай в този раздел : http://forum.vwclub.bg/viewforum.php?f=12

Потребителски аватар
B12Gold
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот B12Gold » Вто 18 сеп 2007 20:54

на Полото можеш да бръкнеш под жабката и да бутнеш CD-то отзад - 100% е така, знам го от опит :lol:
Става без да разглабяш нищо
Ако нещо не се оправиш, кажи ще ти пусна и снимки и по ясни обяснения, преди да си си потрошил колата от разглабяне

Mutaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mutaka » Сря 19 сеп 2007 19:09

Благодаря за съветите. :да: Вече го извадих.Бая се поизпотих и още ме болят палците от стискане и дурпане.Да обясня как го свалих : Първо пробвах по начина който спомена колегата с махане на врътките на парното ,ама греда.Като свалих пласмасата която е пред врътките и какво да видя ,всички уши които държат панела с врътките бяха изпотрошени(от някои 'майстор') и реших да опитам по друг начин.Взех една малка отверка звезда и направо свалих пласмасовия панел на цд-то (тоя с цепката за диска).После само освободих щипките които закачат цд-то за шейната с отверка и готово.И в крайна сметка се оказа ,че Оригинално ключе(пластина) за сваляне на цд-то е с няколко мм по късо и не може да достигне до края на щипките за да ги откопчее ако са по здраво натегнати.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”