Здравейте на всички.
Преди няколко дена и аз влязах в клуба с Поло 1.4 96г.Та като го купих продавача ми каза ,че има проблем с ЦДто - не работило.
Не става въпрос за серийно цд(не знам дали имат).Плеара няма никакви тоци.Искам да го извадя от шейната да проверя наред ли е всичко с кабелите отзад ,ама се пуне и неще.Пробвах с повече сила и пак неще.Имам пластините които се бутат за да го откопчеят ,но без ефект.
Въпроса ми е : Имали някакъв начин да бръкна отзат и да го избутам напред това цд?
Ако трябва да махам някой панел от таблото ,моля обяснете ми как става.Благодаря предварително.
mod edit: vasstop
Добре заварил ама с проблем - Решено!
по принцип - ако си много закъсал може да махнеш врътките с парното до някъде, за да може да достигнеш ЦД-то. мисля че отстрани може да стигнеш като махнеш жабката (не съм много сигурен). а парното се маха с тънка плоска отверка - за да свалиш лицевия панел с разграфенията на парното и после 4 болта торкс - при което леко ще може да извадиш панела напред. ако и това не е достатъчно ще трябва да разкачиш и жилата за парното - и тогава ще стигнеш до ЦД-то от долната му страна 

- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
Аз на старият модел поло свалях километража за да мога да си сваля CD-то и после като го изкарах му махнах пластинките да се вади друг път лесно. По добре питай в този раздел : http://forum.vwclub.bg/viewforum.php?f=12
Благодаря за съветите.
Вече го извадих.Бая се поизпотих и още ме болят палците от стискане и дурпане.Да обясня как го свалих : Първо пробвах по начина който спомена колегата с махане на врътките на парното ,ама греда.Като свалих пласмасата която е пред врътките и какво да видя ,всички уши които държат панела с врътките бяха изпотрошени(от някои 'майстор') и реших да опитам по друг начин.Взех една малка отверка звезда и направо свалих пласмасовия панел на цд-то (тоя с цепката за диска).После само освободих щипките които закачат цд-то за шейната с отверка и готово.И в крайна сметка се оказа ,че Оригинално ключе(пластина) за сваляне на цд-то е с няколко мм по късо и не може да достигне до края на щипките за да ги откопчее ако са по здраво натегнати.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”