Как да сменя лампите на номера??

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
speka
Автомобил:
Двигател:

Как да сменя лампите на номера??

Мнениеот speka » Съб 21 юли 2007 13:55

Здравейте !скоро ме спряха куките и ми направиха забележка че не ми светят крушките на номера пробвах с отверка да ги вадя отгоре но не става голямо мъчене се мъчих и така и неможах те се намират на бронята ет го и полто ако някой е правил такава смяна моля да даде съвет а аз ще почерпя Изображение

Потребителски аватар
Volkov
Автомобил: Golf 3 20 Jahre
Двигател: 2.0 16V ABF

Мнениеот Volkov » Съб 21 юли 2007 17:20

Ако за закрепени на бронята и отгоре няма видими винтове явно трябва да се свали бронята! Но това не е толкова страшно че не светят мани ги ти тия куки само са се заяждали!!! :twisted:
Пък за бронята (ако незнаеш как) да ти кажат - по-компетентните с такива полота! 8)

Потребителски аватар
The Red Guy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Red Guy » Съб 21 юли 2007 17:29

Дай снимка на самите лампички на бронята - тези полота са с един билюк вида различни брони. Светлините на номера задължително трябва да ги оправиш!

Потребителски аватар
speka
Автомобил:
Двигател:

х

Мнениеот speka » Нед 22 юли 2007 10:14

.::Volkov::. написа:Ако за закрепени на бронята и отгоре няма видими винтове явно трябва да се свали бронята! Но това не е толкова страшно че не светят мани ги ти тия куки само са се заяждали!!! :twisted:
Пък за бронята (ако незнаеш как) да ти кажат - по-компетентните с такива полота! 8)
кво ме направи ти бе за 2 шибани крушки да смъквам бронята ццц тез хора как ги правят тея коли не мислят ли за смяна някои колега не е ли правил такава смяна полото е горе на снимката там се виждат каде са лампите

Потребителски аватар
ventor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ventor » Нед 22 юли 2007 10:23

бъркай с права отверка и дърпай на горе, една пластина го държи

Потребителски аватар
remax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот remax » Нед 22 юли 2007 14:22

Точно така , колегата над мен е прав, аз на скоро ги сменях и мога да потвърдя, че е с права отверка :D .
малко е зор ама няма как :)

Потребителски аватар
speka
Автомобил:
Двигател:

с

Мнениеот speka » Нед 22 юли 2007 15:46

ok момчета отивам да пробвам!!

Потребителски аватар
Larry
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Larry » Съб 28 юли 2007 21:22

Аз скоро ги смених поради същата причина-куките ме спряха.
С права отверка се вадят - много мъчно. Фасонките бяха нагоряли много яко - нищо не става от тях. Обиколих да търся навсякъде и никаде не намерих. Купих едни обикновенни фасонки (ЛАДА) и ги приспособих и увих с изолир-банд и сега светят перфектно.

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Съб 28 юли 2007 22:07

Larry написа:Аз скоро ги смених поради същата причина-куките ме спряха.
С права отверка се вадят - много мъчно. Фасонките бяха нагоряли много яко - нищо не става от тях. Обиколих да търся навсякъде и никаде не намерих. Купих едни обикновенни фасонки (ЛАДА) и ги приспособих и увих с изолир-банд и сега светят перфектно.

Ми че така се прави :wink:

Потребителски аватар
asengamalov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот asengamalov » Нед 29 юли 2007 8:11

С права отверка се вадят ще видиш има един прорез за отверка там да я мушнеш и напъваш :twisted:

ivail
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivail » Вто 31 юли 2007 0:28

Приятел сигурен ли си че са изгоряли лампите защото вероятността да изгорят и двете мисля че не е много голяма. По принцип до колкото видях за моето Поло което е 95г. от Аутодатата има предпазител който е третият от ляво надясно. Не съм 100% сигурен ама доколкото разбрах са точно тези лампички. Просто си провери предпазителите. Леко и безаварийно!

Потребителски аватар
suggar
Автомобил: Seat Ibiza
Двигател: ASV

Мнениеот suggar » Пет 21 сеп 2007 10:10

Що пък да не мойе да са изгорели и двете.Аз лично смених и двете защото бяха изгорели.Само дето оня идиот дет го е карал преди мен ги беше залепил и трябваше да свалям бронята. :D

hbnv

Имам същия проблем,

Мнениеот hbnv » Пет 21 сеп 2007 15:42

но е изгоряла само едната лампа.

Някой може ли да качи чертеж на детайла - например от ETKA, за да се види къде се натиска с отверка, че аз не можах да го направя без риск от счупване.

Потребителски аватар
speka
Автомобил:
Двигател:

гг

Мнениеот speka » Пет 21 сеп 2007 20:26

и двете бяха изпушили бъркаш с отверката от страната която е към номера и с друга отверка надигаш подпряна в ръба на багажника аз така ги извадих моите !

Потребителски аватар
Lizard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lizard » Съб 22 сеп 2007 4:41

Аз като купих мойта преди 1 година. Преди да ида в кат за регистрациата оправях всички светлини.

Крушки си намерих в близкия магазин за части и не са скъпи.
Вадят се с права отверка да но внимавай да не ги чупиш че после тряба сменяш и фасонкота(леглото).
При мен също само едната не светеше. Съответно смених само нея. На следващия ден хоп и 2-те не светят ??? Оказасе че идвете са изгорели мног странно а уж бяха еднакви, после сложид 2 нови и оттогава на съм пипал (всичко си работи).

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”