Климата не включва на загрял двигател!К'во става?

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
siso92
Автомобил:
Двигател:

Климата не включва на загрял двигател!К'во става?

Мнениеот siso92 » Пет 28 сеп 2007 18:43

Полото е бензинка 98г.,1.4-60кс APQ.Като не е движело много,макар да е на 90 градуса-климата бачка като фризер :!: ,обаче изключа ли го,или се опитам да го вклюва след като съм карал повече време :cry: --не включва изобщо.Като изстине моотра-пак заработва перфектно.М.... му и простотия.Ако някои знае нещо,моля,да каже!

Germany
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Germany » Вто 02 окт 2007 10:31

И моето прави същата простотия и аз не знам защо!!!

siso92
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот siso92 » Вто 02 окт 2007 12:30

Germany написа:И моето прави същата простотия и аз не знам защо!!!

Колега,дай да се организираме.Когато е студен мотора-работи,ама после после се изключва,а по някога-не.Но на загряло-няма включване :x .Ако се светнеш-пиши кво и колко пари.

Germany
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Germany » Вто 02 окт 2007 12:55

АБСОЛЮТНО СЪЩИЯ ПРОБЛЕМ. Мога да карам с часове, но спра ли за малко двигателя, след това климата "не зацепва".

Потребителски аватар
Lizard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lizard » Вто 02 окт 2007 17:29

Germany написа:АБСОЛЮТНО СЪЩИЯ ПРОБЛЕМ. Мога да карам с часове, но спра ли за малко двигателя, след това климата "не зацепва".

Не съм 100% сигорен че е същото което ми се случи на мен. Аз имах проблем с климата през пролетта. Всеки път като натисна копчето се чуваше ЦЪК и се осеща по мощноста че компресора тръгва. Но единпъ духне студено единпът едвам вдвам хадинко.

Та ходих при един много добри майстори тука в София и слава бого пъщинака го направи пред тях проблема и веднага го фанаха.
Оказа се някакъв чарк с клана вътре който се е задръстил. И един път отвори и влезе студения въздух единпът не и замрузвало там нещо си и ефекта на охлаждане се губил.

Та тоз чарк седи завит за купето на колата под въздушния филтар леко в дясно (ляво ако сте с/у колата). Та при мен го демонтираха и с некъв спрей го раздвижваха после със згъстен въздух го продухаха. Казаха ми че от раните там оцветители дето се слагат запорверка за теч се получавали утайки и от там запушването.

Ся като ви го написах туй да не вземате да развивате и да чисите, това само при майстор, че ще изпуснете фреона.

siso92
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот siso92 » Сря 03 окт 2007 9:17

Lizard написа:
Germany написа:АБСОЛЮТНО СЪЩИЯ ПРОБЛЕМ. Мога да карам с часове, но спра ли за малко двигателя, след това климата "не зацепва".

Не съм 100% сигорен че е същото което ми се случи на мен. Аз имах проблем с климата през пролетта. Всеки път като натисна копчето се чуваше ЦЪК и се осеща по мощноста че компресора тръгва. Но единпъ духне студено единпът едвам вдвам хадинко.

Та ходих при един много добри майстори тука в София и слава бого пъщинака го направи пред тях проблема и веднага го фанаха.
Оказа се някакъв чарк с клана вътре който се е задръстил. И един път отвори и влезе студения въздух единпът не и замрузвало там нещо си и ефекта на охлаждане се губил.

Та тоз чарк седи завит за купето на колата под въздушния филтар леко в дясно (ляво ако сте с/у колата). Та при мен го демонтираха и с некъв спрей го раздвижваха после със згъстен въздух го продухаха. Казаха ми че от раните там оцветители дето се слагат запорверка за теч се получавали утайки и от там запушването.

Ся като ви го написах туй да не вземате да развивате и да чисите, това само при майстор, че ще изпуснете фреона.

Не бе,батко.Но хавата е ,че хич не 'цъка'/включва/.А кога му е кеф и на загрял мотор работи.Номера е,че го имам полото от 11 дни и не му знам добре'кефовете'.А един ,дет' се прави на отворен/но е с климотроник и "Крома"/ми разправя за въздух в системата и имало прозорче та да видиш пльокалчетата,та датчик отчитал като минел въздуха и затова се е..вал :roll: .

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”