задна чистачка
задна чистачка
Здравейте, имам въпрос относно задната чистачка. Дали системата е направена с две помпи или някакъв трипътен вентил, защото при включване на задната чистачка не се включва помпичка.
Модела е 96г. Като я задействам не се чува звук от помпата. А на друго Поло със запушен канал се чуваше пимпичката, така че тя не работи но ме интересува дали е една за предното и задното стъкло и ако е една по какъв начин става разпределянето на водата. Логично е ключето да не подава напрежение но исках първо да съм наясно как работи преди да съм разчастил.
- asengamalov
- Автомобил:
- Двигател:
- Lizard
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
siso92 написа:Lizard написа:една е помпата! от нея излизат два маркуча един за предни един за задни пръскалки.
А такава малка чистачка от къде да се намери,или пак ще режим пера?
чистачката се намира по бензиностанции или метро. Не е толкос малка. На опел вектра е по-малка даже.
Ако си с 5 врати. Отваряш задна лява и надигаш уплатненията дето са на пода на врата и докато някой държи лостчето за чистаяките надолу (демек да пръска назад). Гледаш дали не се пълни с вода там.
Ако е такъв случая има едно съединение точно под колана на задната седалака от ляво (зад водача). Провери го! Ако си 3 врати незма дали я има тази снатка, която е напъно безмислена де вместо да е цяло парче маркуч е на 2 части и там се съединява. Незнамо може при поизвоството да са го сметнали за по лесно.
Друга причина да не пръска назад е да е запушена некъде. Кората на задната врата се сваля лесно 1 винче и другото е щипки. От там като отвриш може да продухаш и пръскалата и трасето.
Друга причина да се извадил маркуча от към помпичката. Тогава като пръскаш назад трябва да прави локва под предна лява гума.
Прищипан маркуч малко вероятно щото са пласмасови но знам ли. Зада стигнеш до помпата и маркучите трябва да свалиш акомулатора и ще ги видиш много на ебано място са и мунават от под казанчето към шофиорската врата.
за задната 4иста4ка
аз моиата чистачка си си резнах перо и лаисна от друга и ги менках -но ПРОБЛЕМА МИ Е 4Е ЦИЦКАТА НА ЗАДНАТА ЧИСТА4КА Е СЧУПЕНА И ФУРЛИА ВОДА НА ЗАДНАТА КОЛА НА КАПАКА НЕ НА ДЖАМА МИ А КАШЕТЕ КО ДА ПРАИА АЗ СЕГА
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”