Осветление за запалката и пепелника!

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Осветление за запалката и пепелника!

Мнениеот Anbuch » Сря 24 окт 2007 12:29

Нямам никакво осветление там :? :!: Ясно ми е ,че на запалката 100% трябва да има и най-вероятно е изгоряла крушката и имам две въпростчета:
1.Как се сваля капачето в което е инсталирана запалката? Гледам ,че мърда насам-натам ,но като се опитъм да го извадя неиска да излиза лесно ,защото запъва някъде. Не ,че не мога да го стисна здраво и да го изкормя "джалатската" ,но най-вероятно има някакъв интелигентен начин ,по който да го извадя без опастност да счупя нещо!
2. Има ли си осветление за пепелника "заводски" или да си взема една шепа светодиоди предварително?

Потребителски аватар
anonimko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonimko » Сря 24 окт 2007 14:56

Запалката е на крачета отвътре махаш касетофона ключетата за ел.стклата и пласмасата и ще ги видиш откачват се и запалката излиза напред към скоростния лост но си е бая играчка.
2.За пепелника няма заводска крушка при мен номера стана с светлодиоди

Потребителски аватар
budimir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот budimir » Сря 24 окт 2007 15:28

Излиза както е писал колегата. Аз като гледах моята запалка забелязах, че отстрани на пепелника в тялото на запалката има едно място в което най-вероятно се поставя крушка с някаква специална фасунга и осветява едновременно и запалката и пепелника. За съжаление обаче, нито фасунгата я има, нито кабелчето което я захранва. Мислех да търся някъде по моргите да си намеря, но не съм се занимавал. Купи си диоди, или търси оригинална запалка с осветление.

Потребителски аватар
minimiro
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот minimiro » Чет 25 окт 2007 1:24

Запалката осветява и пепелника през прозорче
сваля се като извадиш панела около копчетата за топло студено и духалката, развиваш винтовете и се охлабва оная нишичка дето е до запалката, излиза назад към скоростния лост... при мене като изгоря я смених направо с нов детайл, фасунката барабар с крушката...
Ако не се лъжа с доставката ми стъпи около 10-15 лв...
Въртях суках но не можах да изкарам старата крушка, оказа се мисля запоена

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Чет 25 окт 2007 9:29

Мерси момчета!
Ясно, ще се разглобява наред! Мисля ,че при мен нещата ще станат по лесно защото нямам ел.стъкла и на мястото за копчетата за управлението им имам един голям джоб за ДИКИменти!

siso92
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот siso92 » Чет 25 окт 2007 9:55

Anbuch написа:Мерси момчета!
Ясно, ще се разглобява наред! Мисля ,че при мен нещата ще станат по лесно защото нямам ел.стъкла и на мястото за копчетата за управлението им имам един голям джоб за ДИКИменти!

Колега,нищо не разглобявай :!: Запалката е на 2 зъбчета отстрани и 1 отзад :!: Махни си пепелника и натисни запалката надолу! Обаче ще видиш,че няма нито кабелче,нито фасонка и е овъртяно за направия :( .Аз мисля да сложа фосфорисциращи лентички.Ако стане-гот,ако ли не,ще ги махна.

Потребителски аватар
vankata_vd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vankata_vd » Съб 27 окт 2007 19:11

Здр.колега!Аз днес се занимавах с моята запалка,като я разглобих беше изгоряла цялата и направо я изхвърлих и..........айде в най-близката морга.Взех си от Форд Скорпио заедно с буксите и стана суперско,свети та се къса....та,да знаеш,че от Форд също става!!! :lol:

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Съб 27 окт 2007 19:22

Ей , наистина не е нужно никакво разглобяване ,а запалката с капачето си излиза точно както го е описъл siso92, ама ядец , не е изгоряла лампата на запалката ,а направо нямам никаква лампа :evil:

Потребителски аватар
vankata_vd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vankata_vd » Съб 27 окт 2007 22:30

Е,да!Аз нали затова ти казах,че става от Скорпио или от каквото и да е,за да не се тормозиш или пък да ходиш да се набутваш с пари за нови запалки и т.н.Отиваш в некоя морга,къртиш запалката заедно с корпуса и буксите,режеш твойте кабелаци,връзваш тия другите и си шест.........Аз така направих!Успех! : само VW

siso92
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот siso92 » Нед 28 окт 2007 14:11

vankata_vd написа:Е,да!Аз нали затова ти казах,че става от Скорпио или от каквото и да е,за да не се тормозиш или пък да ходиш да се набутваш с пари за нови запалки и т.н.Отиваш в некоя морга,къртиш запалката заедно с корпуса и буксите,режеш твойте кабелаци,връзваш тия другите и си шест.........Аз така направих!Успех! : само VW

Оки-доки ,колега,ама кажи к'ва пара?

Потребителски аватар
vankata_vd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vankata_vd » Нед 28 окт 2007 14:23

За целият панел плюс запалката,крушките,буксите и всичко останало-5 лв.В една плошадка за изкупуване на метали и скраб,тук е мнооого по евтино от автоморгите!А и няма значение дали е от VW,аз гледах просто да е зелено осветление и да става по размер : само VW

siso92
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот siso92 » Вто 30 окт 2007 11:31

vankata_vd написа:За целият панел плюс запалката,крушките,буксите и всичко останало-5 лв.В една плошадка за изкупуване на метали и скраб,тук е мнооого по евтино от автоморгите!А и няма значение дали е от VW,аз гледах просто да е зелено осветление и да става по размер : само VW
:handshake :beer

Потребителски аватар
porko
Автомобил: VW POLO
Двигател: AAU 1994

Мнениеот porko » Чет 01 ное 2007 7:11

И на мен ми беше изгоряла лампата.Сложих два бели светодиода през резистор.Свети зелено,защото си има прозорче от зелена прозрачна пластмаса.Но осветява повече пепелника.А сложих и копче за включване и изключване на осветлението.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”