октанкоректор
-
- Автомобил:
- Двигател:
октанкоректор
Здравейте колеги имам такъв въпрос системата "бош мотроник МП 9,0" има ли октанкоректор и къде се намира ако го има разбира се.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Обясни по коректно какво искаш да направиш....
От колега разбрах, че на неговият мерцедес който също е с бош мотроник но 6,0 има съпротивление с което можеш да настроиш двигателя да работи на по-лош бензин също така от първа ръка узнах, че наште бензини са с 2-3 октана по-ниско от указаното по табелките. Според колегата след смяна на съпротивлението колата е станала по-пъргава и по-икономична.
- Tinko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Да вдига се предварението.... ТАП-а служи за каране на газ... когато првевключиш на газ предварението става по-голямо, защото гаста е по-висок октан и иска преварение за по добро изгаряне а бензина по малко....
мисля че 8 е нормално за бензин и 13 градуса за газ... но върви добре и в други измерения....
Та не разбрах какво искаш да си зацепиш делкото на друг градус ли?
мисля че 8 е нормално за бензин и 13 градуса за газ... но върви добре и в други измерения....

Та не разбрах какво искаш да си зацепиш делкото на друг градус ли?
-
- Автомобил:
- Двигател:
В момента карам на газ и на бензин сложих газинжекционна уредба GIG-4 SATELIT, та така колата винаги пали на бензин и като загрее минава автоматично на газ но прави впечатление че на ниски обороти (1200-1500) и на по-висока предавка двигателят се "сърди" не е кой знае какво но на подобен автомобил не е така, веднъж пробвах с бензин 100 октана и нещата са много различни интересното е че се сърди и на газ макар и по-малко. Затова се появи и съмнението че нещо не е както трябва . Докато настройвах газовата уредба няколко пъти ходих в сервиз на БОШ и в ЮНИТРЕЙД Х там проверяваха всички настройки и казаха че са наред. След разговор с колегата собственик на Мерцедес (със същите симтоми) виж първото съобщение ми дойде на ум да попитом във форума. Та въпросът ми е може ли да се коригира работата на двигателя на по лош бензин и това причукване да се отстрани?
-
- Автомобил:
- Двигател:
колата е VW POLO 1,4 AEX комби 1998 г делко има и както писах по горе центровки са правени в сервиз и са наред, по руските сайтове пишат че с промяна на въпросното съпротивление се набогатява сместа тоест се умеличава с малко инжекторното време и т.н. а системата МР 9,0 ако изместиш делкото сама компенсира изместването защото има датчик за сравнение, между другото тази система се слага на много автомобили дори в някои сайтове я отъждествяват с "магнети марели" http://www.nininet.de/selbststudienprog ... W-SSP-168-
Bosch-Motronic-MP-90-Magneti-Marelli-1AV.php
или поне така разбрах
Bosch-Motronic-MP-90-Magneti-Marelli-1AV.php
или поне така разбрах
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”