Петно под Половера
-
- Автомобил:
- Двигател:
Петно под Половера
Колеги моля ви за съвет.Днес като се прибирах и видях че под колата на около 20-30 сантиметра от лявата предна гума има локвичка от нещо черно което на миризма май докарва на масло....Последният път като я карах слязох от един по-висок тротоар щото ме бяха запушили и нещео издрънча отдоло като слизаха предните гуми....Проверих сега маслото на двигателя нормално си е...преместих колата 1 метър да видя дали ще капе още и утре ще я огледам на светло.Проблема е че технически не съм много грамотен и не знам какво да гледам
.Моля ви дайте съвет какво може да е станало.Предварително благодаря!!!Колата е Поло 96 1.4 бензин

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ако е от така наречения от теб "контейнер" - това кръглото, бялото ти е резервоарчето за антифриза. При мен се беше пукнала едната тръбичка която отиваше към парното и така ми изчезна антифриза. Беше направила под колата доста голяма локвичка. Антифриза също е мазничък като маслото - моят беше червен и цапаше доста. По принцип трябва да ти светне на таблото лампичката за температурата на таблото ако нямаш антифриз. Така, че не знам дали от това е проблема.
Иначе поне според мен за България ще стане задължително монтиране на кора под двигателя - доста често се налага да се минава през по-големи дупки и да се слиза от тротоари в тесните ни улички. Доколкото знам обаче само дизеловите Полота имат такава - търсих си преди няколко месеца, но без резултат.
Иначе поне според мен за България ще стане задължително монтиране на кора под двигателя - доста често се налага да се минава през по-големи дупки и да се слиза от тротоари в тесните ни улички. Доколкото знам обаче само дизеловите Полота имат такава - търсих си преди няколко месеца, но без резултат.
- Lizard
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Citoject написа:Не е антифриза до него има още един по-голям който е за антифриза.....Може ли да препоръчате майстор в София който се занимава с такива работи....
БАШ казанчето за антифриза си снимнал! И си много под минимума!
Копуваш Антифриз Г12 от Ауто+ и отиваш при niksi в герман

Другото казанче за което говориш не е антифриз а течност за чистачките!
Провери ли нивото на маслото? Ако не не паднало, най-вероятно ти тече антифриза. А той има 1000 места от където да тече!
Може и хидравлична течност да е, ако имаш хидравлика, провери нивото и на таз течност.
Но като ти гледам антифриза на какво ниво е... или не дигаш какапа често и си позанемарил бая колата или точно той е на земята под колата !
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги мерси много за отзивите!!!Супер сте!!!Антифриза е сменян преди месец когата колата е купена от баща ми общо взето той я обслужва в Сливен.Хидравлика има,но не можах да намеря резеорварчето:)Това е първата ми кола и затова общо взето още почти нищо не разбирам,но неволята учи:)Някой знае ли сервиз някъде по-наблизо,че до Герман ще се загубя....В краен случай отивам там....Това е абсурдно да се троши толкова лесно при едно слизане от бурдюр....Дано не излезе нещо сериозно:(
- Peterman
- Автомобил: passat b6
- Двигател: BMP 2000 140 hp - 2006
ralli art написа:Ако е от така наречения от теб "контейнер" - това кръглото, бялото ти е резервоарчето за антифриза. При мен се беше пукнала едната тръбичка която отиваше към парното и така ми изчезна антифриза. Беше направила под колата доста голяма локвичка. ...
и при мен беше така! На една от тръбите се беше пукнало уплътнението след едно слизане от тротоар!
Колега, тръгваш да проследиш цялата водна система и трябва да видиш каде тече, ако разбира се проблема ти не е друг де

-
- Автомобил:
- Двигател:
колега не се шашкаи това кадето ти тече е масло от скоростите.то тече от избирача на скоростите. там има един семеринг които е слабо место за всички
OLO: аз си го смених преди два дни струва 2.30лв. в АУТОПЛЮС. отиди в някои сервиз и за 15 мин ще ти го сменат.сменясе бързо скоростите не се свалят(ако нещо се опитат да те метнат)

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”