Ръжда...

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
logite4a
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Ръжда...

Мнениеот logite4a » Сря 08 юни 2005 17:35

я кажете с какво да намажа ламарината на колата , против ръжда ? има ли такъв препарат ? Мерси ?

Потребителски аватар
niko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niko » Сря 08 юни 2005 19:39

Иди в бойджийските магазини има най различни грундове.

Потребителски аватар
emils
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот emils » Чет 09 юни 2005 13:55

извинете ме за лаишкия въпрос, но има ли разлика между тези грундове и т нар преобразовател на ръжда
защото и при мен са избили тук-там язвички и не върви да се боядисва за тази работа цялата кола, още повече че веднъж вече е пребоядисвана заредил съм се вкъщи с едно шише преобразувател на ръжда и с 1 метър ситна шкурка, но се чудя дали да започвам тази манипулация и дали има смисъл :)
прочее, вчера влизах в сайта на собствениците на опел в бг, защото търся информация за карбуратор пиербург 1В, който се монтирал и на опелите и там проблемът с ръждата беше доста по-сериозно застъпен :) както се шегуваше единият от юзърите - защо опелите бягат много? защото ги гони ръждата :)
та да се върнем на въпроса за незначителния проблем с ръждата при Vw :)

Потребителски аватар
minimiro
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот minimiro » Чет 09 юни 2005 14:26

Ми така наречения преобразувател за ръжда си е 4иста проба фосфорна киселина.... доколкото разбирам аз от химия прави някакво съединение/окис с окисления метал и запечатва... но преди това е хубаво да се изчисти максимално ръждата..... т.е. това че ти повърхностно виждаш малки язвички ама изобщо не означава, че като го разчовъркаш отдолу няма да се окаже некоя по сериозна ръждица или па недай боже дупка китвана и зацапана отгоре...
И да добавя, преобразувателя си е временно решение..... рано или късно започва отново да работи там ръждата :cry:
Доколкото съм чувал от познати тенекеджии/бояджии, БГ преобразувателя не бил много за предпочитане, има един немски които струва 85лв килограма, и поне тук в Русе го продават и на малки разфасовки кеф ти 50гр. кеф ти 100гр..... та запознати твърдят че правили опити ръждясал метал да намажат след като изсъхнел ставал метално-син на цвят и после дори и без допълнителна защита не избивала ръжда от там.... за сравнение подобни язвички разчовърках преди дъждовете на задния капак и старателно почистих от ръжда, намазах с БГ преобразувател, след изсъхване доби сиво-черен цвят, но на 3-тия ден в дъжда, хвана ръжда върху преобразувателя, тъй че сам си прави изводите....

Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Съб 10 сеп 2005 11:38

Я да питам по темата,имаше един препарат за студено поцинковане Цинга.Някой да знае каде го прадават?Цена?И да нее Български оти качеството е под всяка критика.

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Съб 10 сеп 2005 13:15

Има боя за поцинковане в мосю Бриколаж, но е много скъпа . Аз от там си взех Боя Протекта 3 в 1 на Оргахим и с нея туширам ръждички и засега съм много доволен 1/2 кг. е 7,5 лева. Цинка беше нещо яко май над 20 лв. за 1/2 кг.

AAA можеш да си вземеш и английска HAMMERMATE пак там, ама пак беше цифра

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”