Къде точно се намират датчиците за маслото
- buferato
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Къде точно се намират датчиците за маслото
Здравейте!Колата е Сеат Ароса-двигателят е 1.0 AER 1997г.(същият като на Поло 1.0 1997г. AER-такава е моята кола)Проблемът е следният:на колата на баща ми вчера е светнала лампата за маслото и се е включил зумерът!Днес този проблем го нямаше-след като запалихме двигателя(той работи дълго време на празен ход и след това навъртяхме около 30 км.)Питането ми е следното :Къде точно се намират датчиците за маслото?Пробвах с търсачката но не открих почти нищо!Според мен един от датчиците се намира от ляво като се вдигне капакът на колата и се свали възд.филтър(до най-лявата свещ)-той обаче е здрав !-интересува ме другият къде се намира?Ако знаете помогнете!-Предварително благодаря!!!
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ами, колега просто нямаш друг. И аз съм със същият двг. и аз нямам. За разлика от теб не зная дали имам и зумер. Лампата ми е светвала само на дълъг път, без зумер, а причините се оказаха все различни - лоша маса на динамото с включени повече консуматори, презаредил акумулатор, включване на авариен режим на мотора при при излизане от параметри на горивната смес. Просто този модел явно няма лампа chec engene и за всичко сигнализира с тази за маслото. Ако го прави само на дълъг път не се притеснявай /провери си само замасяването на динамото и акумулатора, естествено ако си сигурен, че маслото ти е достатъчно/.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”