проблем с поло 1.9 AEF

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
hslavov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

проблем с поло 1.9 AEF

Мнениеот hslavov » Пон 19 ное 2007 21:04

имам проблем с полото (поредния)
става въпос за пистовия ремък - смених всицхко по системата - ролка, алу.конзола, г-образен прът, пружина рекък 5 канален оригинален 1530 - обаче пак си трака колата много. ремъка си пляска. ходих къде ли не...
друго....виждам че пишете за оборотите на тва поло мойте са 980 без клима с клима 900. за разхода не ми се говори
споделете колко горят вашите. моито извън града е добре 5-6 ама в града - 9-10 :( . много проблеми с него - стопмашинка, датчик задна скорост...а бе много мислиа да го продавам..
ще съм благодарен ако някои ми каже какво е решението с пистовия ремък ....мерси предварително

Потребителски аватар
pinsi
Автомобил: Polo 1.9D
Двигател: AEF 99

Мнениеот pinsi » Пон 19 ное 2007 21:10

Ами по книга градско го дават 7.7 ама на мен ми гори 6.По малко маи неможе :wink:

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Пон 19 ное 2007 21:13

Ми не се оплакшаш само ти от тоз двигател. Около 10 градско, неприятни вибрации на празен ход. Почти всички с проблемни скоростни кутии - това съм чел аз във форума. Този мотор много мъчен бре

Потребителски аватар
hslavov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hslavov » Пон 19 ное 2007 21:28

проблема в скоростната кутия е от немурливост
има една семеринга дето се сменя. маслото тогава не изтича и нема проблеми. а бе проблема идва от това че маслото изтича

yagoda
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот yagoda » Вто 20 ное 2007 11:01

Здравей и от мене - същото поло карам аз, със допълнително слаган климатик.
Преди да го купя предишния собственик се оплакваше много от този климатик - удрян е, кривени ролки, късал е ремък няколко пъти.
Аз обаче съм си упорит и я купих колата :)
Имаше вибрации много големи на празен ход, не искаше да пали когато е топла и ремъка пляскаше, тракаше.

Първото което направих беше да отида да оправя "топлото палене" и след като ме уплашиха че ще е нафтова помпа се оказа центровка и колата почна да пали супер.
Вибрациите се намалиха, разхода падна - миналия месец засичам в софия около 6.5 нафта/100.
Извънградско не съм засичал.

После смених съединител и маховик което си беше 1000лв и вибрациите утихнаха още повече.
накрая отидох и заредих от Ромпетрол на ломско шосе и сега колата не мога да я позная. карам и не мога да повярвам че има такава разлика във работата на мотора между ОМВ и Ромпетрол. Няма да дрънчи, да бумти да тресе, чъкър-чъкър-чъкър, кротко мърка....

В събота отидох при Никси (виж клубни сервизи) да провери тоя ремък прословут, защото като карам през локви, понеже нямам кора отдолу заради присадения климатик явно ремъка се мокри и почва да просвирва и да приплъзва и докато приплъзва оборотите падат, понякога даже светва лампата че не зарежда алтернатора - и си помислих че е хлабав сигурно.
Обаче се оказа че ремъка си е екстра, нито е хлабав нито нищо но се мокри здравата и сега като е студено е още по кофти. та сега си търся кора за да го елиминирам тоя проблем.

Проблем с ремъка имах като се беше скъсало едното ухо което държи климатика и прецака ремъка много бързо. Също ролката на климатика беше се кривнала и ядеше ремъка.
Мойте обороти са малко над 1000 без клима и точно 1000 с клима. и не смятам да ги пипам.

Не разбрах от поста ти тресе ли колата на празен ход или само трака ремъка?

Потребителски аватар
hslavov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hslavov » Вто 20 ное 2007 22:12

благодаря за отговора
въпроса ми е къде ти правиха центровката на помпата ??
иначе мойто тракане е от ремъка той пляска...има и разни други тракания ама са слаби...

yagoda
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот yagoda » Сря 21 ное 2007 11:29

Центровката ми я направи човек тука в София, ако искаш пиши ми на лично да ти дам телефон. А съм много доволен, човека добре си свърши работата.

Според мен което може да прави беля е ремъка да идва дълъг и обтегача да не може да го обере - само предполагам че е така, не съм сигурен, но при положение че климата не е фабрично слагана ми се вижда възможен проблем.

Потребителски аватар
tisho_tch
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_tch » Сря 21 ное 2007 19:10

За да ти гори 5-6 и 9-10 при положение че си сменил консумативите значи имаш по сериозен проблем проблем, жертвай 20-30 лв. и върви на комп. диагностика, а ако е оторизиран на фолксфаген още по-добре понякога се хващат неочаквани неща.

yagoda
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот yagoda » Чет 22 ное 2007 11:55

AEF - а няма компютър, каква комп. диагностика? Не е SDI. Незнам какъв му може да му е проблема че да гори 9-10, нека някой по компетентен да каже.

Потребителски аватар
tisho_tch
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_tch » Чет 22 ное 2007 18:48

Разбира се че имат компютър, мястото за вкл. е при бушоните вляво от волана.

Потребителски аватар
pinsi
Автомобил: Polo 1.9D
Двигател: AEF 99

Мнениеот pinsi » Чет 22 ное 2007 20:15

polo_6NSC_AEF_1999 написа:Разбира се че имат компютър, мястото за вкл. е при бушоните вляво от волана.

Има има :wink:

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”