Здравей и от мене - същото поло карам аз, със допълнително слаган климатик.
Преди да го купя предишния собственик се оплакваше много от този климатик - удрян е, кривени ролки, късал е ремък няколко пъти.
Аз обаче съм си упорит и я купих колата
Имаше вибрации много големи на празен ход, не искаше да пали когато е топла и ремъка пляскаше, тракаше.
Първото което направих беше да отида да оправя "топлото палене" и след като ме уплашиха че ще е нафтова помпа се оказа центровка и колата почна да пали супер.
Вибрациите се намалиха, разхода падна - миналия месец засичам в софия около 6.5 нафта/100.
Извънградско не съм засичал.
После смених съединител и маховик което си беше 1000лв и вибрациите утихнаха още повече.
накрая отидох и заредих от Ромпетрол на ломско шосе и сега колата не мога да я позная. карам и не мога да повярвам че има такава разлика във работата на мотора между ОМВ и Ромпетрол. Няма да дрънчи, да бумти да тресе, чъкър-чъкър-чъкър, кротко мърка....
В събота отидох при Никси (виж клубни сервизи) да провери тоя ремък прословут, защото като карам през локви, понеже нямам кора отдолу заради присадения климатик явно ремъка се мокри и почва да просвирва и да приплъзва и докато приплъзва оборотите падат, понякога даже светва лампата че не зарежда алтернатора - и си помислих че е хлабав сигурно.
Обаче се оказа че ремъка си е екстра, нито е хлабав нито нищо но се мокри здравата и сега като е студено е още по кофти. та сега си търся кора за да го елиминирам тоя проблем.
Проблем с ремъка имах като се беше скъсало едното ухо което държи климатика и прецака ремъка много бързо. Също ролката на климатика беше се кривнала и ядеше ремъка.
Мойте обороти са малко над 1000 без клима и точно 1000 с клима. и не смятам да ги пипам.
Не разбрах от поста ти тресе ли колата на празен ход или само трака ремъка?