Счупи се нещо след зареждане в "SHELL" - РЕШЕНО!

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
vasilbonev
Автомобил:
Двигател:

Счупи се нещо след зареждане в "SHELL" - РЕШЕНО!

Мнениеот vasilbonev » Нед 07 окт 2007 20:13

Здравейте всички, преди 2 дни заредих 20л. '95. и след няма 300 м. колата започна да прекъсва...на 2,3,4 цилиндъра, губи мощност, промени се звука на двигателя. Празните обороти никакви ги няма. Въобще гадна работа. Помислих си че е вода в бензина. Налях течност за прочистване на горивната система - без ефект. Сложих 1 литър спирт за горене - пак нищо. Търсих из форума подобен проблем, реших че е от дроселовата клапа. Свалих я, почистих я стана като чисто нова, включително съм измерил показанията на датчика при различни положения на клапата, ама не, проблема си стои. Свещи, палец, капачка - ок. Дайте съвет от какво е проблема, от гаден бензин, или просто съвпадение???

Потребителски аватар
orelko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот orelko » Нед 07 окт 2007 21:28

или от бензиновата помпа... Така и така наливаш, пробвай и с малко керосин. (последното е шега, не го пробвай :roll: ).
Интересното е, че и при мен се беше откачила след като налях в шел и нивометъра не отчиташе нищо :?

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Нед 07 окт 2007 21:41

Преди години ядох хурката по този начин след зареждане на Шел-айтос....оттогава-ноумор Шел...
Виж,ако може източи бензина,налей някакъв друг...може и тва да е причината при теб.Такава поне би било моето обяснение(няма проблем-зареждане-има проблем...Голямо съвпадение ще е...)
Но аз лично не бих "смесвал" повече този бензин(примерно с някакъв на ОМВ или от друга бензиностанция)-много харч с неизвестен резултат...
Успех.

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Нед 07 окт 2007 22:38

Една диагностика и ще си каже и майчиното мляко особено щом колата ти е 98г и е с "по-интелигентното" табло. А за ШЕЛА : мразя ги до няма и къде ,но не съм оставал недоволен от тях (както почти всеки колега от форума) защото никога не съм сипвал от там. Просто пропилях 3 месеца от живота си като работих на Шел "Сливница" и Шел "Надежда" (до централните софийски гробища). Това беше 2000г и за бензина тогава никой не се беше оплаквал ,но добавките им за бензина тогава бяха пълни боклуци

siso92
Автомобил:
Двигател:

Re: Счупи се нещо след зареждане в "SHELL".

Мнениеот siso92 » Пон 08 окт 2007 8:45

vasilbonev написа:Здравейте всички, преди 2 дни заредих 20л. '95. и след няма 300 м. колата започна да прекъсва...на 2,3,4 цилиндъра, губи мощност, промени се звука на двигателя. Празните обороти никакви ги няма. Въобще гадна работа. Помислих си че е вода в бензина. Налях течност за прочистване на горивната система - без ефект. Сложих 1 литър спирт за горене - пак нищо. Търсих из форума подобен проблем, реших че е от дроселовата клапа. Свалих я, почистих я стана като чисто нова, включително съм измерил показанията на датчика при различни положения на клапата, ама не, проблема си стои. Свещи, палец, капачка - ок. Дайте съвет от какво е проблема, от гаден бензин, или просто съвпадение???

Колега и аз съм с 98г.Карам поло от 3 седмици и май от Шел дава най-нисък разход :roll: .А за твоята-може да не е от бензина.Виж горивния филтър,помпата,може да им и е дошло времето :dontknow: .А тези бензинджий, че са пед*раси-такива са,ама сам ли да си правиш бензин!Чувал съм и за Лукоил разни работи,ама к'во да се прави.

vasilbonev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasilbonev » Пон 08 окт 2007 9:42

Благодаря Ви колеги, днес ще я карам на диагностика, та ще видиме какво ще стане.

vasilbonev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasilbonev » Вто 09 окт 2007 10:57

Оправиха се нещата! Диагностика - прекъснат кабел на 4-ти цилиндър. Просто съвпадение със зареждането. Отървах се леко.
Поздрави на всички.

siso92
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот siso92 » Вто 09 окт 2007 12:41

vasilbonev написа:Оправиха се нещата! Диагностика - прекъснат кабел на 4-ти цилиндър. Просто съвпадение със зареждането. Отървах се леко.
Поздрави на всички.

:yeaha: БЕЗАВАРИЙНО И УМНАТА !!! :drive

John3V
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот John3V » Съб 17 ное 2007 17:52

За дизела от шел не мога да споделя, но за бензина - никога повече!!!
4, че 3, че два цилиндъра.... изгасих добичето и захванах да отвъртам свещите на жигулето - опала, мръсотия на парцали в/у тях ... хубаво, че бях сипал само 5 литра та не ми дожаля да го изгоря, ама извън колата.

За еко - почти същата работа. Зареждам до горе Супер 100 и след 10-ина км форда започна да гиби обороти, а малко по-късно отказа да запали на 3-4 пъти. Изгорих го почти на макс обороти, че не може да се точи от там, в следствие на което пък ускорих спукването на предпоследното гърне.

Полото го заредих с дизел за тировете и мърка, като котенце, а и ми дава много добър разход - като по книжката: 3,7....3,8/100 предимно извънградско (от 350км, около 80 в Сф).

Потребителски аватар
Bahama man
Автомобил: VW Polo 1998
Двигател: AEF

Мнениеот Bahama man » Съб 17 ное 2007 18:16

Виждам че много оплаквания има от родния ни Shell...аз зареждам от там до сега съм нямал проблем но приказките ви почнаха да ме плашат и незнам към коя бензиностанция да се насоча дайте съвет? Нещо ме клони някаква надежда към LUKOIL но до сега не съм зареждал от там... :roll:

dkalfov
Автомобил: corrado
Двигател: pg
Контакти:

Мнениеот dkalfov » Съб 17 ное 2007 20:16

Bahama man написа:Виждам че много оплаквания има от родния ни Shell...аз зареждам от там до сега съм нямал проблем но приказките ви почнаха да ме плашат и незнам към коя бензиностанция да се насоча дайте съвет? Нещо ме клони някаква надежда към LUKOIL но до сега не съм зареждал от там... :roll:
лукоил бива ама не е многу хубаф бензина там няма добавки ли какво и е по ефтин.Аз зареждам в ОМВ цлатина и съм супер доволен секи път е едно и също като сипа няма разлика във вървенето докато шел секи път е различно

Потребителски аватар
Bahama man
Автомобил: VW Polo 1998
Двигател: AEF

Мнениеот Bahama man » Съб 17 ное 2007 23:50

dkalfov написа:
Bahama man написа:Виждам че много оплаквания има от родния ни Shell...аз зареждам от там до сега съм нямал проблем но приказките ви почнаха да ме плашат и незнам към коя бензиностанция да се насоча дайте съвет? Нещо ме клони някаква надежда към LUKOIL но до сега не съм зареждал от там... :roll:
лукоил бива ама не е многу хубаф бензина там няма добавки ли какво и е по ефтин.Аз зареждам в ОМВ цлатина и съм супер доволен секи път е едно и също като сипа няма разлика във вървенето докато шел секи път е различно

значи съвета ти е да се насоча към ОМV :?: :roll:

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Нед 18 ное 2007 0:51

Аз залагам предимно на ЛУКОЙЛ и ОМВ ,макар и да не съм останал много доволен от газчицата на ОМВ ,но тя вече навсякъде е такава - с много боклуци и разни мазнотии в нея. Ето малко метални сружки които бяха полепнали по магнитчето до малкият филтър на газта (тоя в клапана):
Изображение
Изображение

п.п. Не правя антиреклама на ОМВ :!: Там газта е най-хубава (което никак не е добре де) :lol:

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Сря 21 ное 2007 9:42

Anbuch написа:п.п. Не правя антиреклама на ОМВ :!: Там газта е най-хубава (което никак не е добре де) :lol:
А случайно да знаеш, че ОМВ зареждат газ от Газтрейд (а пък те - ОМВ дават бензини на Газтрейд в замяна)?

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Сря 21 ное 2007 19:32

vasstop написа:
Anbuch написа:п.п. Не правя антиреклама на ОМВ :!: Там газта е най-хубава (което никак не е добре де) :lol:
А случайно да знаеш, че ОМВ зареждат газ от Газтрейд (а пък те - ОМВ дават бензини на Газтрейд в замяна)?

Това добре ли е или лошо ? :roll:

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”