Роlо 99г. 1.0куб. 50к.с.- бръмчи като миксер

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
kr_panchev
Автомобил:
Двигател:

Роlо 99г. 1.0куб. 50к.с.- бръмчи като миксер

Мнениеот kr_panchev » Съб 04 фев 2012 16:17

Колеги от скоро го имам въпросното Поло и ми се насъбраха няколко въпросителни.....ще бъда благодарен да споделите мнения!!! Първо - бръмчи като миксер...ужасно ме дразни има ли лек примерно подмяна на пластмасовия всмукателен колектор....защото мисля че причината е там (мой познат има такова 97г и е с метални колектори и си бръмчи като кола :lol: ) Отбелязвам че нямам никакви проблеми с генерацията......и катализатора си е здрав!!!Второ - има ли вариант за удължаване на 5-та предавка или с по дълга кутия ако има такава(при Опел е възможно)защото при 100км/ч е на 3300об.И като съберете 2-те неща шум+обороти maikomila .....иде ми да я застрелям :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Re: Роlо 99г. 1.0куб. 50к.с.- бръмчи като миксер

Мнениеот snupeca » Нед 05 фев 2012 13:52

Колега конкретизирай "бръмчи"? Най-добре направи един клип, да го чуем ако питаш мен :roll: Иначе от 1.0 мотор какво очакваш? Нормално да е на повече обороти, даже и да му напаснеш други скорости, вероятно ще ускорява все едно си вързан за НДК.. :roll:

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Нед 05 фев 2012 16:34

Може би има предвид,че генерацията подпира някъде по купето и се получава ужасен резонанс,особено като е в обороти... Може да смениш само петата скорост примерно.Всичко става! И кутия от 1.4 можеш да насадиш,въпрос на свикване с колата... Да нямаш изгоряла гарнитура на колекторите? Ама тогава направо чука,или по-скоро пука много дразнещо,правопропорционално с оборотите се вдига и шума... Да е кон да го застреляш... mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Нед 05 фев 2012 16:53

хаха, ми той мотора е като за миксер, аз си бъркам яйцата за омлета с миксер оборудван с такъв мотор :lol:

иначе сериозно, вярно че полото е малко, ама и мотора е малък. С нормални скорости няма да върви, трябва да са къси, за да трансформират оборотите във въртящ момент и така към гумите да се подава адекватен торк за да обезпечи едно що годе нормално каране. Просто това е положението при малките мотори. И тая кола с тоя мотор не е предвиждана аксплоатацията и да е основно при 100км/ч, а на градско. При 100км/ч разход, комфорт и ресурс отиват по дяволите. "Силата" му е в града

Въпреки това може да се бутне малко 5-тата, особено ако я караш основно празна и нямаш пресечен терен (и няма обичайни силни насрещни ветрове по маршрута mhihi

kr_panchev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr_panchev » Нед 05 фев 2012 18:14

Работил съм в сервиз и съм сменявал 5-та скорост на доста Опели но понеже на Фолксваген не съм....за това и питам и още от какъв мотор трябва да е 5-тата.....1.4 или от дизел??? А относно бръмченето....нямам проблем с генерацията просто бръмчи като 3 цилиндров мотор примерно който ги е чувал знае за какво говоря.А колата си е в ред върви ускорява не прекъсва.И ако е възможно поне на 5-та да сваля оборотите мисля че ще стане по добре. В този вариант на 100км. мотора си се мъчи аз си го усещам...

Потребителски аватар
djshomi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djshomi » Пон 06 фев 2012 0:38

Голф 3 1,4 1,6 АБД АБУ но като го направиш ще пишеш върви като миксер аз сега съм с твоита кутия но на голф 1,6 с 5 от голф 1,6 разликата м/у 4 и 5 е 1000 оборота при не пипани кутии 500 .Ще трябва да набираш на 4 до 4000 та да вкл 5 и да не почине двигателя.Сам си прецевняваш.При мен кефа го има че къси за града и дълга 5 за на магистралата а и ме принуди старата кутия изтропа лагер на вторичния вал.

kr_panchev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr_panchev » Пон 06 фев 2012 8:16

djshomi написа:Голф 3 1,4 1,6 АБД АБУ но като го направиш ще пишеш върви като миксер аз сега съм с твоита кутия но на голф 1,6 с 5 от голф 1,6 разликата м/у 4 и 5 е 1000 оборота при не пипани кутии 500 .Ще трябва да набираш на 4 до 4000 та да вкл 5 и да не почине двигателя.Сам си прецевняваш.При мен кефа го има че къси за града и дълга 5 за на магистралата а и ме принуди старата кутия изтропа лагер на вторичния вал.

Мерси колега.....мисля че ще е по добре защото сега е само за градско пък и извънградското си се кара основно на 5-та!!!5-ТА си е за икономия не за състезания но ще помисля и ще преценя :wink: А дали някой е слагал директно друга кутия премерно от 1.4???.....или колата ще умре с нея....

kr_panchev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr_panchev » Пет 10 фев 2012 23:06

Колеги има ли вариант да ми бръмчи така от някаква пукнатина в всмукателния колектор или от гарнитурата му....и ако е така как не ми прекъсва от това???

Потребителски аватар
topito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот topito » Нед 12 фев 2012 18:04

най-вероятно имаш спукан колектор или гарнитура на изпускателя колега,предишното ми ПОЛО го имаше същия проблем,и ми беше много странен този шум,та си мислех че е от куция мотор,но сегашното ми е пак с такъв мотор и работи перфектно,не се чува,като комар в атака е. :mrgreen:

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”