Климатик

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Citoject
Автомобил:
Двигател:

Климатик

Мнениеот Citoject » Съб 24 ное 2007 19:16

Взех си колата Поло 96 1.4 с климатик преди около месец...който не работи продавача от автокъщата ми каза че трябва да се пълни.Има ли начин да разбера дали работи,т.к смятам да го пълня лятото?

Потребителски аватар
captanh
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот captanh » Съб 24 ное 2007 19:27

Тия продавачи свсе така казват. Ако е толкова лесно що не го е напълнил. Дано имаш късмет да е това ама кога за последно си зареждал хладилника в къщи? Преди пълнене нака проверят за течове. Успех.

Citoject
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Citoject » Съб 24 ное 2007 22:26

Трудно ли се оправя,ако е протекло?И на мен ми е съмнително...Въпреки че като купувах гледах поне 7-8 коли с климатик и от тях само една работеше...Другите трябваше да се пълнят.

Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Мнениеот quattro^^ » Съб 24 ное 2007 22:38

Не че е толкова трудно,като платиш нема проблеми.Ама дано да не е така че не е много евтино да се оправи иначе зареждането беше около 80 - 100 май не сам сигурен :D

Потребителски аватар
moerte
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moerte » Нед 25 ное 2007 18:28

Citoject написа:Трудно ли се оправя,ако е протекло?И на мен ми е съмнително...Въпреки че като купувах гледах поне 7-8 коли с климатик и от тях само една работеше...Другите трябваше да се пълнят.
Преди да напълнят климатика трябва да се направи проверка за херметичност. Ако климатика изпуска - лошо. Може да се стигне до сваляне на таблото за да се намери откъде пуска. Голяма играчка. Иначе самото пълнене струва според това колко фреон ти побира климатика. Различно от 50 до 150лв. Но без проба за херметичност не го пълни. Има ли пропуск - гориш с едно зареждане :banghead:

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”