Много пуши

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
Lizard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Много пуши

Мнениеот Lizard » Съб 24 ное 2007 12:45

Така може да си въобрязявам ама ми се струва че пуши повече от нормалното.

По принцип като е студена колата ясно че пуши ама при мен и на напълно за грял автомобил продължава да пуши дори и след 20 мин каране из центъра на София.
Ся като карам не виждам облаци отзаде но като спра опушвам района.

Гледах като че ли не губя течности. Атифриза не е мруднал. Днеска долях малко масло ще я засека дали ще падне. Но пуши бяло не е син смисал да гори масло.

Та от какво може да пуши толква тази кола.

П.П Махнал съм катализатора данеби да е от това ?

Потребителски аватар
vladko_g40
Автомобил: Audi A6 Audi 90
Двигател: AEB AAN
Контакти:

Мнениеот vladko_g40 » Съб 24 ное 2007 12:48

колега, нормално е в тоя студ да "пуши" :wink: това не е дим, а конденз(по-точно пара), понеже газовете са горещи, а навън въздуха е студен :wink: като се стопли времето ще изчезне :wink: :D

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Съб 24 ное 2007 23:43

с всички е така-като се постопли след 3-4 месеца,няма да пуши...виж ако смърди като трабантка....кофти

Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Нед 25 ное 2007 11:06

В този студ всички коли пушат.Преди години на един познат москвича беше прецакал сервото и като смуче спирачна течност...спираме на светофара и се скриваме в облаци като парен локомотив :mrgreen: няма такъв смях.

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Нед 25 ное 2007 11:16

Освен студа май и мъглата по точно влажността допринася за тази пара. Откакто паднаха мъглите май се увеличи парата от ауспусите 8)

Потребителски аватар
Bahama man
Автомобил: VW Polo 1998
Двигател: AEF

Мнениеот Bahama man » Нед 25 ное 2007 12:56

айде и аз да се вмъкна да не пускам друга тема...нормално ли е сутрин да хвърля толкова вода през аспуха прави едно малко гьолче пред гаража и после спира...знам че това е нормално но толкова да хвърля :roll: :?:

Потребителски аватар
asengamalov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот asengamalov » Нед 25 ное 2007 15:29

Напълно нормално е като е студена колата отделя много голям конденз(по точно докато загрява)

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Много пуши

Мнениеот wili98 » Пон 26 ное 2007 3:02

Lizard написа:Така може да си въобрязявам ама ми се струва че пуши повече от нормалното.

По принцип като е студена колата ясно че пуши ама при мен и на напълно за грял автомобил продължава да пуши дори и след 20 мин каране из центъра на София.
Ся като карам не виждам облаци отзаде но като спра опушвам района.

Гледах като че ли не губя течности. Атифриза не е мруднал. Днеска долях малко масло ще я засека дали ще падне. Но пуши бяло не е син смисал да гори масло.

Та от какво може да пуши толква тази кола.

П.П Махнал съм катализатора данеби да е от това ?

В таз мъгла/влага.. я обърни внимание.. дали само ти пушиш?

Потребителски аватар
тръба
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот тръба » Пон 26 ное 2007 3:28

Най-лесно се разбира дали гори масло,като бръкнеш с пръст в ауспуфа.Ако е мазно,значи имаш проблем,ако е мокро-караш си кат'пич.

maznia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maznia » Пон 26 ное 2007 4:14

колега остуи ги тез 6том долива6 масло значи го гори6 и проблема е от каде ---дали от главата и клапаните или от цилиндрите че се отнесе точноста на вапроса --на колко километра долива6 масло ако е твурде често и по повече налива6 ---е от бутала ако на 4-5000 км налива6 150-200 ---грама е от главата с клапаните тука се гадаи малко на миасто ---след като е карана на прав пут поне 20 километра --- извади све6тите и ви6 сичките ако сичките са черни проблема е един ако са само ниакои проблема е друг ---друго 6е допулниат колегите дет пове4е разбират че 6е кажа не6то глупаво---наи ло6ото е че при биал пу6ек е главата чесно казано

Потребителски аватар
vladko_g40
Автомобил: Audi A6 Audi 90
Двигател: AEB AAN
Контакти:

Мнениеот vladko_g40 » Пон 26 ное 2007 9:44

maznia написа:колега остуи ги тез 6том долива6 масло значи го гори6 и проблема е от каде ---дали от главата и клапаните или от цилиндрите че се отнесе точноста на вапроса --на колко километра долива6 масло ако е твурде често и по повече налива6 ---е от бутала ако на 4-5000 км налива6 150-200 ---грама е от главата с клапаните тука се гадаи малко на миасто ---след като е карана на прав пут поне 20 километра --- извади све6тите и ви6 сичките ако сичките са черни проблема е един ако са само ниакои проблема е друг ---друго 6е допулниат колегите дет пове4е разбират че 6е кажа не6то глупаво---наи ло6ото е че при биал пу6ек е главата чесно казано
колега, при такъв разход на масло, какъвто е описал Lizard ти гарантирам, че пушек не можеш да видиш :wink: като се стопли времето нека колегата да каже :wink: а и не виждам смисъл при такъв малък разход на масло да се отваря мотора, но всеки сам си решава :wink:

Потребителски аватар
theevilsite
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот theevilsite » Чет 29 ное 2007 23:18

Да не спамя и да пускам нова тема
При мен пуши много.за 6200км - 1.2л масалце :banghead:
Гумичките ли са?

1,6mi 1995 AEA

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Чет 29 ное 2007 23:22

theevilsite написа:Да не спамя и да пускам нова тема
Гумичките ли са?

1,6mi 1995 AEA

Какво е маслото(не марка,а числата)?
Да,най-вероятно са гумички,освен ако не е прокапало отнякъде :idea:
Нищо ненормално за кола на 12-13 годинки....

Потребителски аватар
Lizard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lizard » Пет 30 ное 2007 11:33

vladko_g40 написа:
maznia написа:колега остуи ги тез 6том долива6 масло значи го гори6 и проблема е от каде ---дали от главата и клапаните или от цилиндрите че се отнесе точноста на вапроса --на колко километра долива6 масло ако е твурде често и по повече налива6 ---е от бутала ако на 4-5000 км налива6 150-200 ---грама е от главата с клапаните тука се гадаи малко на миасто ---след като е карана на прав пут поне 20 километра --- извади све6тите и ви6 сичките ако сичките са черни проблема е един ако са само ниакои проблема е друг ---друго 6е допулниат колегите дет пове4е разбират че 6е кажа не6то глупаво---наи ло6ото е че при биал пу6ек е главата чесно казано
колега, при такъв разход на масло, какъвто е описал Lizard ти гарантирам, че пушек не можеш да видиш :wink: като се стопли времето нека колегата да каже :wink: а и не виждам смисъл при такъв малък разход на масло да се отваря мотора, но всеки сам си решава :wink:

Като повдигнахте темата ме подсетихте да ходя да проверя маслото :)
Ами да уточня маслото си беше насредата, можеби една идея надолу, аз долях 150 грама (може би и доиде малко в повече, но не е фатално). Колата е минала 2500 км от смяна на маслото. Маслото е Валволин 10В40. Не съм сигорен и в масларницата като го слагаха не го наляха до МАХ на щеката.
В крайна сметка за 2500 км изминати немога да кажа че е изгорима тези 150 грама. Аз от както пуснах темата съм минал 200 км градско и маслто не е мръднало, немога да кажа да ли гори, ся по празниците като тръгна да обикалям из България и навътртя поне едно 1000 км, ще си покаже дали е мърда.
Инак след последните ремонти, които правих се видя умасляване на картера, най-вероятно от уплатнението, но не беше нищо голямо. Клапаните ми чукат от както съм я взел преди година и половина вече...

А относно пушека за сега съм убеден, че е само кондез, след като правя локви отзад а течности не се губят.

П.П ще покараме ще видим. Мотора е перфектен след посдните профилактирки не духа от никъде.

Потребителски аватар
theevilsite
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот theevilsite » Пет 30 ное 2007 13:01

chy написа:
theevilsite написа:Да не спамя и да пускам нова тема
Гумичките ли са?

1,6mi 1995 AEA

Какво е маслото(не марка,а числата)?
Да,най-вероятно са гумички,освен ако не е прокапало отнякъде :idea:
Нищо ненормално за кола на 12-13 годинки....

Ами 10-40 е маслото.Не съм забелязал да ми покапва треа да поогледам, а ако капе от каде може да е-поне картера знам че е здрав щото като си сменях маслото предния път като бях в канала поогледах от долу сичко си изглежадаше наред.А и не съм удрял от долу .

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”