Така може да си въобрязявам ама ми се струва че пуши повече от нормалното.
По принцип като е студена колата ясно че пуши ама при мен и на напълно за грял автомобил продължава да пуши дори и след 20 мин каране из центъра на София.
Ся като карам не виждам облаци отзаде но като спра опушвам района.
Гледах като че ли не губя течности. Атифриза не е мруднал. Днеска долях малко масло ще я засека дали ще падне. Но пуши бяло не е син смисал да гори масло.
Та от какво може да пуши толква тази кола.
П.П Махнал съм катализатора данеби да е от това ?
Много пуши
- vladko_g40
- Автомобил: Audi A6 Audi 90
- Двигател: AEB AAN
- Контакти:
- asengamalov
- Автомобил:
- Двигател:
- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Много пуши
Lizard написа:Така може да си въобрязявам ама ми се струва че пуши повече от нормалното.
По принцип като е студена колата ясно че пуши ама при мен и на напълно за грял автомобил продължава да пуши дори и след 20 мин каране из центъра на София.
Ся като карам не виждам облаци отзаде но като спра опушвам района.
Гледах като че ли не губя течности. Атифриза не е мруднал. Днеска долях малко масло ще я засека дали ще падне. Но пуши бяло не е син смисал да гори масло.
Та от какво може да пуши толква тази кола.
П.П Махнал съм катализатора данеби да е от това ?
В таз мъгла/влага.. я обърни внимание.. дали само ти пушиш?
колега остуи ги тез 6том долива6 масло значи го гори6 и проблема е от каде ---дали от главата и клапаните или от цилиндрите че се отнесе точноста на вапроса --на колко километра долива6 масло ако е твурде често и по повече налива6 ---е от бутала ако на 4-5000 км налива6 150-200 ---грама е от главата с клапаните тука се гадаи малко на миасто ---след като е карана на прав пут поне 20 километра --- извади све6тите и ви6 сичките ако сичките са черни проблема е един ако са само ниакои проблема е друг ---друго 6е допулниат колегите дет пове4е разбират че 6е кажа не6то глупаво---наи ло6ото е че при биал пу6ек е главата чесно казано
- vladko_g40
- Автомобил: Audi A6 Audi 90
- Двигател: AEB AAN
- Контакти:
колега, при такъв разход на масло, какъвто е описал Lizard ти гарантирам, че пушек не можеш да видишmaznia написа:колега остуи ги тез 6том долива6 масло значи го гори6 и проблема е от каде ---дали от главата и клапаните или от цилиндрите че се отнесе точноста на вапроса --на колко километра долива6 масло ако е твурде често и по повече налива6 ---е от бутала ако на 4-5000 км налива6 150-200 ---грама е от главата с клапаните тука се гадаи малко на миасто ---след като е карана на прав пут поне 20 километра --- извади све6тите и ви6 сичките ако сичките са черни проблема е един ако са само ниакои проблема е друг ---друго 6е допулниат колегите дет пове4е разбират че 6е кажа не6то глупаво---наи ло6ото е че при биал пу6ек е главата чесно казано

- theevilsite
- Автомобил:
- Двигател:
- Lizard
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
vladko_g40 написа:колега, при такъв разход на масло, какъвто е описал Lizard ти гарантирам, че пушек не можеш да видишmaznia написа:колега остуи ги тез 6том долива6 масло значи го гори6 и проблема е от каде ---дали от главата и клапаните или от цилиндрите че се отнесе точноста на вапроса --на колко километра долива6 масло ако е твурде често и по повече налива6 ---е от бутала ако на 4-5000 км налива6 150-200 ---грама е от главата с клапаните тука се гадаи малко на миасто ---след като е карана на прав пут поне 20 километра --- извади све6тите и ви6 сичките ако сичките са черни проблема е един ако са само ниакои проблема е друг ---друго 6е допулниат колегите дет пове4е разбират че 6е кажа не6то глупаво---наи ло6ото е че при биал пу6ек е главата чесно казанокато се стопли времето нека колегата да каже
а и не виждам смисъл при такъв малък разход на масло да се отваря мотора, но всеки сам си решава
Като повдигнахте темата ме подсетихте да ходя да проверя маслото

Ами да уточня маслото си беше насредата, можеби една идея надолу, аз долях 150 грама (може би и доиде малко в повече, но не е фатално). Колата е минала 2500 км от смяна на маслото. Маслото е Валволин 10В40. Не съм сигорен и в масларницата като го слагаха не го наляха до МАХ на щеката.
В крайна сметка за 2500 км изминати немога да кажа че е изгорима тези 150 грама. Аз от както пуснах темата съм минал 200 км градско и маслто не е мръднало, немога да кажа да ли гори, ся по празниците като тръгна да обикалям из България и навътртя поне едно 1000 км, ще си покаже дали е мърда.
Инак след последните ремонти, които правих се видя умасляване на картера, най-вероятно от уплатнението, но не беше нищо голямо. Клапаните ми чукат от както съм я взел преди година и половина вече...
А относно пушека за сега съм убеден, че е само кондез, след като правя локви отзад а течности не се губят.
П.П ще покараме ще видим. Мотора е перфектен след посдните профилактирки не духа от никъде.
- theevilsite
- Автомобил:
- Двигател:
chy написа:theevilsite написа:Да не спамя и да пускам нова тема
При мен пуши много.за 6200км - 1.2л масалце![]()
Гумичките ли са?
1,6mi 1995 AEA
Какво е маслото(не марка,а числата)?
Да,най-вероятно са гумички,освен ако не е прокапало отнякъде![]()
Нищо ненормално за кола на 12-13 годинки....
Ами 10-40 е маслото.Не съм забелязал да ми покапва треа да поогледам, а ако капе от каде може да е-поне картера знам че е здрав щото като си сменях маслото предния път като бях в канала поогледах от долу сичко си изглежадаше наред.А и не съм удрял от долу .
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”