Радиаторче на парното - ПОМОЩ!!!!
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Радиаторче на парното - ПОМОЩ!!!!
Радиаторчето на парното е протекло, колата е поло купе 87 двигател 1.1 бензин. Някои ако знае как се сменя и дали е много трудно. Сменял съм сам на ауди 80 Б4 но на полото сега ми се налага за първи път. Моля да помогнете, че утре ми е само свободен ден, днес го взех и се надявам до утре сутрин някой да ме упъти. Инацхе трябва да се блъскам сам. Благодаря предварително
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Свалих го, но не е в това проблема! Решението е.....
Не е трудно! Така, че ако някой му се налага да го прави, да не се плаши! Ще опиша накратко как се прави, че на някой ако му се наложи, може да ползва наръчника.
1. От към коша се сваля пластмасовата кора която покрива перката на парното.
2. На кожуха на парното има отгоре 2 метални щипки които са навътре, или ги щраквате нагоре (както аз направих), или ги изваждате в противоположни посоки навън (както се прави, но после го видях)
3. Изваждате двата маркуча.
4. Откачате жилот което е закачено на кранчето на парното (в предна позиция е топло, в задна студено)
5. Развивате двете винтчета които държат кранчето на парното към радиаторчето на парното.
6. Развивате винтчетата които държат радиаторчето към кужуха на парното и го изваждате.
7. Хаиде сега всичко по обратния ред и готовоооо!
ПС. При мен се оказа, че не ми е протекло радиаторчето, а между кранчето за парното и радиаторчето има едно уплътнение което е в канал на кранчето и ляга челно на радиаторчето. От там е протекло. Иначе ако ви се наложи си пригответе от 100-140лв. за радиаторче и не знам колко за работа, дочух някакви цифри от 100лв. Защо да им давам парите като мога сам да си го направя.
Успех на всички!!!!
1. От към коша се сваля пластмасовата кора която покрива перката на парното.
2. На кожуха на парното има отгоре 2 метални щипки които са навътре, или ги щраквате нагоре (както аз направих), или ги изваждате в противоположни посоки навън (както се прави, но после го видях)

3. Изваждате двата маркуча.
4. Откачате жилот което е закачено на кранчето на парното (в предна позиция е топло, в задна студено)
5. Развивате двете винтчета които държат кранчето на парното към радиаторчето на парното.
6. Развивате винтчетата които държат радиаторчето към кужуха на парното и го изваждате.
7. Хаиде сега всичко по обратния ред и готовоооо!
ПС. При мен се оказа, че не ми е протекло радиаторчето, а между кранчето за парното и радиаторчето има едно уплътнение което е в канал на кранчето и ляга челно на радиаторчето. От там е протекло. Иначе ако ви се наложи си пригответе от 100-140лв. за радиаторче и не знам колко за работа, дочух някакви цифри от 100лв. Защо да им давам парите като мога сам да си го направя.

Успех на всички!!!!
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”