Габарит примигва и не свети!Изглежда решено-Смяна на крушка
-
- Автомобил:
- Двигател:
Габарит примигва и не свети!Изглежда решено-Смяна на крушка
Привет колеги.На скоро сменях крушките за габарит на полото/97г. 6n1/. След известно време забелязах,че десния габарит започна да мига като блиц.После изгасна.После и левия така.... и той изгасна.Сега няма габарити,а крушките мислв са здрави.Взех си от тези,които са като бял диод и не горят така лесно,но защо започнаха да мигат и накрая спряха.Когато ги сненях ми направи впечатление,че по фасунката има нагоряло/на палстмасата/,но си дава добър контакт?!Съвети?
Последна промяна от VladislavS на Вто 18 дек 2007 13:41, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Тези габарити с ярко светещи диоди (5-9 хиляди микрокандела) палят на напрежение и са особенно чувствителни към повишаването му. В някои модели автомобили реле-регулатора на алтернатора не е много чувствителен и докато сработи може да даде и дава пиково напрежение което се оказва пагубно за проклетите диоди. Те практически нямат никаква консумация на ел. енергия и могат дълго време да светят, но явно ти си попаднал на ментета. Аз за тях това знам, 

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Светодиодите не палят на напрежение, а на ток, колега
Всичко е свързано с правилното оразмеряване на съпротивлението, както и нуждата от ценеров диод паралелно на веригата, естествено през второ съпротивление. Поне така би трябвало да се прави постановката, но явно бая "производители" си спестяват и ценера и слагат маломощни съпротивления с голям толеранс.
btw, мога да доставя светодиоди 12 lum, 1W в нормален 10мм корпус, работещи с 400mA ток на приятни цени.

Всичко е свързано с правилното оразмеряване на съпротивлението, както и нуждата от ценеров диод паралелно на веригата, естествено през второ съпротивление. Поне така би трябвало да се прави постановката, но явно бая "производители" си спестяват и ценера и слагат маломощни съпротивления с голям толеранс.
btw, мога да доставя светодиоди 12 lum, 1W в нормален 10мм корпус, работещи с 400mA ток на приятни цени.
-
- Автомобил:
- Двигател:
John3V написа:Светодиодите не палят на напрежение, а на ток, колега
По-точно как изглежсдат и къде мога да ги приложа?
А колкото до тези диоди в габарита на фара....на голф-а ми имах 2-ва и те светиха мноооого дълго време без проблеми,а тези просто не знам какво им става.като ги пипна да ги извадя и светват,но не изглежда разхлабена букасата?
-
- Фотограф на VWClubFest
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
CTaH4o написа:bimmoby написа:колега,откъде взе тези coolblue на osram.
къде ли не ги търсих и ги няма-в Шел,Практикери в доста магазини за аксесоари.
ще съм много благодарен ако някой даде тази информация
и аз ще се радвам ако някой наистина сподели от къде може да се намерят
Официален вносител са Ауто+ Та и гаранция една година ми дадоха като си взех Н4 от там coolblue на osram.
- blueice
- Автомобил:
- Двигател:
В Тех-Со Пловдив също ги има.
http://www.tech-co.net
http://www.tech-co.net
-
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”