Ситуацията е следната: На къси светлини мога да карам с около 40-60 км в час ,защото заради мъглата имам добро осветление на пътя да речем "N" метра напред ,а след тези "N" метра вече всичко е бяло и не се вижда. Фарчетата за мъгла наистина са супер от гледна точка на това ,че когато осветяват те, няма нищо бяло в светлината им което да ограничава видимоста ,но проблемат тук е ,че те осветяват пътя напред в пъти по-малко метра от "N" метра и напрактика с тях мога да вдигна не повече от 20 км в час МАХ (на къси фарове ,както спонех вече ,при същата мъгла си карам с 40-60 км/ч). Или с други думи: само при супер гъсти мъгли, при които на къси мога да вдигна не-повече от 20 км/ч биха ми послужили фаровете за мъгла ,но тогава ще си е все тая дали съм на къси или с фаровете за мъгла. А и досега не съм попадал в чак такива мъгли. Реших ,че трябва да увелича силата на светене на фаровете за мъгла и ето какво измислих: Ако сложа по-мощни крушки ще вземе да ми се разтопи пластмасата около фарчетата (тя от единият край е леко тръгнала да се топи) или пък направо самите фарчета може и да се зартекат.Видях ,че самите крушки са опаковани в една тенекийка ,която да ограничава силата им на светене ,като тя пропуска през съвсем малки дупчици отдолу. Ясно защо е направено това - за да не светят нагоре ,а надолу и то доста по-слабо. Вижте ги:

Реших да махна тези тенекийки или поне част от тях (може би ще оставя само тая дето е отгоре) и фарчетата ще започнат да светят доста по-силно (надалеч) ,но тогава има опастност да се доближа до ефекта на късите светлини ,макар и не на 100% защото светлината от тях ще е доста по-расеяна ,а и са монтирани по-ниско, което неминуемо би довело до по-добра видимост. Обаче ,ако се получи така ,че светят нагоре и пак на късо растояние напред ще им ръгна едни жълти халогенни крушки и това пак ще подобри работата им от сегашната (това като резервен план).
Та, какво мислите за цялата тая работа? И някой ако ги е демонтирал тези фарчета да обажда ,ако има някакъв пиниз ,че като започна да разглобявам (познавам си се аз - дай ми само да разглобявам) може и да мина за по-напряко към тях от задната броня