Странно тракане(такане,тупане и т.н)-така го чувам!
- buferato
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Странно тракане(такане,тупане и т.н)-така го чувам!
Здравейте!Мисля,че има подобна тема но не и със задоволителни отговори!Проблемът е,че при тръгване се чува едно тракане,което впоследствие при набиране на по-голяма скорост се усилва-чува се по-ясно.При по-високи обороти вече не е така ясно изразено!Възможно ли е да е съединителя(иначе скоростите си включват нормално,съединителя си отделя добре и не буксува)?Възможно ли е да е от тампони-тампоните на двигателя съм ги проверил-здрави са!Тампона на скоростите също е здрав!Някакви идеи да имате?Ако знаете защо се получава този шум-споделете и пишете!Предварително благодаря!!! 

- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
То май колегите с този мотор е дошло време да си открием самостоятелен форум. Щом го няма този тропот при форсаж на място, значи е или съединител, или скоростна кутия, а може и полуоска, лагер. Въобще всичко, което се задвижва. Лошото е, че в движение не можеш да приложиш великите способи със слушалки, дървени пръти в ухото и т.н.
тропане при потеглиане поло aer
ето че и аз сум тук сус подобен проблем като вашиа тропа леко вув движение на пурва и втора и после изчезва от какво е наистина молиа кажете като разберете иначе колата си варви пушка
- buferato
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Всичко по окачването е ОК!Колата е много стегната,а и аз мразя по принцип нещо да не и е наред.Развали ли се нещо гледам веднага да го отстраня,защото то води обикновено до счупване на нещо друго.Двигателя също е ОК!Колата си набира и върви много добре.Както бях писал и по-нагоре съединителя си отделя добре и не буксува.......... 

- rosbul
- Автомобил:
- Двигател:
И при мене е апсолютно същия проблема ,даже двигатела е същия. Днес останових ,че ми се е скъсала и втората шпилка на колекторите предните ,щото като я взех си беше едната скъсана и си викам тя ще ми отвори бела сега да я сменям и си карах така но сега ,ще ги сменям и двете , щото се скъса и втората и тракането се увеличи точно както каза колегата като дизелак почуква убеден съм ,че като ги сменя тези дни ще спре.
Можеш да погледнеш около шпилките дали има чернилка дали е духало от покрай шпилките!!!
Можеш да погледнеш около шпилките дали има чернилка дали е духало от покрай шпилките!!!
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”