Проблеми с VW POLO автоматик 1,4

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
pzubev
Автомобил:
Двигател:

Проблеми с VW POLO автоматик 1,4

Мнениеот pzubev » Пет 12 фев 2010 9:41

Здравейте,
Купих си Поло автоматик 1,4 бензин 1999 година от около 2 месеца на 4-5 пати ми се случва когато е лошо времето(вали дъжд) както си карам колата ми да гасне, падат и оборотите, оттам ми пада и хидравликата на волана и става страшно. Сменил съм делко, сложих нови кабели и нови свещи, нова бубина и пак ми пражи същият проблем.
Незнам дали има някаква връзка, но откакто прекарах всичките тези ремонти автоматика почна да ми рамжи доста сериозно, сменях му маслото и на него. И интересното в случая е, че се появи силна вибрация на цялата кола когато съм на D, когато съм в движения няма проблем, но спра ли на сфетофар или стоп започва яко вибриране на цялата кола.
Ако някои има идея моля да пише. Мерси

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Re: Проблеми с VW POLO автоматик 1,4

Мнениеот freestyler911 » Пет 12 фев 2010 11:30

pzubev написа:Здравейте,
Купих си Поло автоматик 1,4 бензин 1999 година от около 2 месеца на 4-5 пЪти ми се случва когато е лошо времето(вали дъжд) както си карам колата ми да гасне, падат и оборотите, оттам ми пада и хидравликата на волана и става страшно. Сменил съм делко, сложих нови кабели и нови свещи, нова бОбина и пак ми праВи същият проблем.
Незнам дали има някаква връзка, но откакто прекарах всичките тези ремонти автоматика почна да ми рЪмжи доста сериозно, сменях му маслото и на него. И интересното в случая е, че се появи силна вибрация на цялата кола когато съм на D, когато съм в движения няма проблем, но спра ли на сВетофар или стоп започва яко вибриране на цялата кола.

Леки корекцийки....

Иначе, щом ръмжи скоростната не е на добре... изключва ли от скорост?
За гасненето, зависи как минаваш през локва и къде се мокри колата... Аз по тоя начин намокрих бобината и стана проблем, така че най добре внимавай с локвите като за начало...

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Пет 12 фев 2010 13:36

pzubev написа:Здравейте,
Купих си Поло автоматик 1,4 бензин 1999 година от около 2 месеца на 4-5 пати ми се случва когато е лошо времето(вали дъжд) както си карам колата ми да гасне, падат и оборотите, оттам ми пада и хидравликата на волана и става страшно. Сменил съм делко, сложих нови кабели и нови свещи, нова бубина и пак ми пражи същият проблем.
Незнам дали има някаква връзка, но откакто прекарах всичките тези ремонти автоматика почна да ми рамжи доста сериозно, сменях му маслото и на него. И интересното в случая е, че се появи силна вибрация на цялата кола когато съм на D, когато съм в движения няма проблем, но спра ли на сфетофар или стоп започва яко вибриране на цялата кола.

Почисти си "олуците" в предните калници - ако прелива вода може да ти се мокри компа, или бобината /нищо че е нова/ :horror:

Потребителски аватар
joro09
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joro09 » Нед 14 фев 2010 8:51

Здравей колега.Скоро може да закупум такова поло 1,4 бензин,2000г,автоматик
Интересува ме какъв разход ти дава колата?
Поздарви.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 14 фев 2010 14:43

А дали колата не гасне заради проблем с автоматика? Понеже обесняваш,че има вибрации на Д ,че си сменил доста неща и пак си има проблеми...
Имах много странен случай с колата на едно приятелче :
-слизаш сутринта,въртиш да пали и не иска да запали изобщо...изчакваш малко,въртиш и пали доста трудно. (само сутрин за 1-во палене говорим)
-след това си кара и в даден момент (дори много малка локва) колата гасне и няма палене.
Така му изгасна един път и успях да хвана какво и е,а именно запалителните кабели.
Проблема се оказа,че кабелите са му зле като изолация и от влагата няма запалване.Каза,че ги бил сменял и пак нямало разлика.Сменихме ги още един път с Тесла от Косер (никак не са скъпи опък изглеждат читави...за фиеста-та бяха около 30-тина лв всичките 5 кабела).
Съответно оттогава колата не е угаснала нито 1 път и пали както и покажеш ключа.
Ти можеш да видиш къде ти е проблема по старата технология :
-намираш си шише с пулверизатор и го пълниш с вода
- започваш да преъскаш по един път на всяко звено от системата - бобина,делко,кабели,лули откъм свещите....и то ще си каже къде и е проблема. По-добре да е на студен двигател понеже тогава няма да се изпарява влагата и ще се прояви по-бързо.
А преди да изгасне тресе ли,прави ли детонации или...просто изгасва от само себе си? :)

pzubev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pzubev » Вто 16 фев 2010 18:10

joro09 написа:Здравей колега.Скоро може да закупум такова поло 1,4 бензин,2000г,автоматик
Интересува ме какъв разход ти дава колата?
Поздарви.

Градско ми дава 8-8,5/100км, а извънградско 6,5-7/100км

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”