Здравейте колеги
От около половин година съм собственик на POLO 1.9D AEF но в последно време ме мъчи един на пръв поглед не много голям проблем но доста скъп като решение.
Та проблема е следния на скоростите на това поло има една пластмасова щанга която е за хода на скоростният лост наляво и надясно. Първия път когато ми се извади тая щанга от ябълката го оправих като сложих малко парче тънък плат върху ябълката и го стиснах и така около 4 месеца следващия пат пак така но резултата от това вече беше доста краткотраен някъде около 2 месеца наскоро пак се извади и реших да си купя нова щанга но за мое учудване тая малка простотия струва 80лв. Имам една идея как да се направи но за целта ми трябва малко инфо относно размерите на тази ябълка. Та идеята е да ползвам едни гнезда за ябълки на които се навърта шпилка и сам да си регулирам дължината. Някой дали може да даде малко инфо относно размерите на тази щанга защото на мен ми е малко трудно да я свалям а и ако я сваля може повече да не става да се сложи повече.
1.9D щанга на скоростите HELP (Решен проблем)
- BLADE8209
- Автомобил: Polo 6N2 2001
- Двигател: AMF + remap
1.9D щанга на скоростите HELP (Решен проблем)
Последна промяна от BLADE8209 на Вто 04 мар 2008 23:44, променено общо 1 път.
- BLADE8209
Здравейте,
От тази цялата лепенка не можах да се ориентирам но ползвах джокер от приятел. Та кутията е DCH. Иначе доста изчетох из форума и общо взето установих че има доста проблеми със скоростите и ужасно скъпия съединител (ако трябва да се сменя маховика де).
А за да си нямам ядове със скоростите какво масло да им слагам и през колко време да го поглеждам защото прочетох за някаква втулка или семеринка която пропуска.
От тази цялата лепенка не можах да се ориентирам но ползвах джокер от приятел. Та кутията е DCH. Иначе доста изчетох из форума и общо взето установих че има доста проблеми със скоростите и ужасно скъпия съединител (ако трябва да се сменя маховика де).
А за да си нямам ядове със скоростите какво масло да им слагам и през колко време да го поглеждам защото прочетох за някаква втулка или семеринка която пропуска.
- BLADE8209
Здравейте колеги,
Значи проблема се оказа съвсем друг оказа се че не е била проблем щангата а ябълката. Гледах и не можах да повярвам, пластмаса да изтърка желязо. Ето за любопитните
и
мисля че се личи добре къде е търкала пластмасовата ябълка.
А иначе проблема се реши като стругар направи нова ябълка с по голям размер и стана перфектно.
Дано тази тема помогне на някои друг защото във форума няма нищо такова.
П.С.
Семерингата на включвателя наистина пропускаше така че колеги да си нямате ядове поглеждайте от време навреме.
Значи проблема се оказа съвсем друг оказа се че не е била проблем щангата а ябълката. Гледах и не можах да повярвам, пластмаса да изтърка желязо. Ето за любопитните

и

мисля че се личи добре къде е търкала пластмасовата ябълка.
А иначе проблема се реши като стругар направи нова ябълка с по голям размер и стана перфектно.
Дано тази тема помогне на някои друг защото във форума няма нищо такова.
П.С.
Семерингата на включвателя наистина пропускаше така че колеги да си нямате ядове поглеждайте от време навреме.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”