Главоблъсканица с акумулатор... - РЕШЕНО

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Главоблъсканица с акумулатор... - РЕШЕНО

Мнениеот groznika » Чет 20 дек 2007 12:48

Здравейте колеги,
Имам някакъв тъп необслужваем акумулатор на колата. Вчера запалих с малко зор и реших да го погледна. Беше на индикация OUT!
Качих го вкъщи и го заредих. Сега свети зелено (ок), но ми казаха, че вероятно е заминал и до два три дни ще падне пак. Измерих си напрежението. Зареден дава 13.2V, на старт пада до 11.5V след което вдига на 14.7, очевидно алтернаторът е наред. Принудих се да се ослушвам за нова батерия. Тук идва и проблемът...
Едно на ръка са цените и марките (въобще не съм ориентиран). След което идва и моментът с мястото на закупуване на нов и какъв точно да бъде.
На старият пише 12V 60Ah 510A. Това е за VW Polo 1992 AAU 1043cc.
В книжката на колата открих много странна и скромна информация.. 35-45Ah.

Ако някой може да ми каже точно какъв ми трябва за колата, както място и подходяща марка ще съм изключително благодарен :)

ПП
Лошото е, че покрай празниците и бюджетът ми се сви ама какво да се прави. Не ми се остава пеш :(

Последна промяна от groznika на Чет 20 дек 2007 15:32, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Чет 20 дек 2007 14:01

Щом не си дизел, а 1,1, това което ти пише в книжката е напълно достатъчно. Може би една от причините да ти се спомине настоящият акумулатор е точно тази, че е 60 а/ч - винаги е оставал гладен горкия.

Потребителски аватар
groznika

Мнениеот groznika » Чет 20 дек 2007 15:35

Решен е проблемът.
Обадих се в Киров и бяха така любезни да ме консултират :)
Поради липсата на наличност си взех Bosch Silver 45Ah (холандски) с три години гаранция.
:)

Потребителски аватар
blueice
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blueice » Чет 20 дек 2007 19:29

Добър избор,ако алтернатора ти е наред и нямаш отечки ще му се радваш дълго.GIGAWAT също е много добро,това е алтернативата на BOSCH (правят ги в съседния цех) :lol:

Потребителски аватар
groznika

Мнениеот groznika » Чет 20 дек 2007 23:57

blueice написа:Добър избор,ако алтернатора ти е наред и нямаш отечки ще му се радваш дълго.GIGAWAT също е много добро,това е алтернативата на BOSCH (правят ги в съседния цех) :lol:

Ами и аз исках гигават ама нямаше. Сега е сезонът и няма почти никакви читави батерии. Наложи се да се бръкна за бошче. Алтернаторът е пушка и тоците на колата са в ред. Сега като съм с нов установих, че старият ми е давал непостоянен ток и ми докарваше странни явления при студено палене и тн.
Цените са люти но поне вече съм с една беля по-малко. Работя с колата си и не мога да рискувам да ме изостави заради небрежно отношение и ненавременна смяна на акумулатор например :)

Потребителски аватар
tisho_tch
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_tch » Пет 21 дек 2007 11:49

И аз прежалих доста пари и си купих БОШ СИЛВЪР ПЛЮС - 63 А/ч, 610 А, обаче не съжалявам - двигателя си смени звука, явно се е мъчил със стария акумулатор.

Потребителски аватар
blueice
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blueice » Пет 21 дек 2007 12:49

Всички проблеми както при хората така и при колите идват от лошо хранене и нерви!
Минавай от време на време да ти мерят зареждането,акумолатора не е вълшебен :wink:

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”