имам много сериозен проблем с моята Ибиза 1,4 АЕХ, 97', който дискутираме с колегите във форума на Сеат, но реших, че ще бъдете така добри да споделите и вие вашия опит с мен, честно казано вече се чувствам ужасно зле

Понеже започна преди време да ми светка лампата за маслото и установих, че колата ми смесва маслото с бензин /нивото на маслото след 1000 км. отива доста над максимума и щеката мирише сериозно на бензин/, та закарах я на майстор да и замери компресията и се оказа, че имам слаб цилиндър /7 бара, другите 2 бяха на 10.5 и 1 на 12/, майстора каза, че според него проблема е в сегментите - износени, както и да е, сменихме сегменти, гарнитура на глава, гумички на клапани, филтър и маслото естествено, сега 500 км. по-късно автомобила пак вдигна нивото на маслото с около 3-4 мм и щеката пак мирише на бензин, решил съм да ходя да чистя дюзи сега, но не знам, все пак колата се кара само на бензин, няма газова уредба и т.н.
Ще бъда ужасно благодарен на отзовалите се.
п.с. Не се съмнявам в майстора, познат е човека и досега не съм чул лоша дума за него, а постоянно пълно с хора при него, сега му се обадих, човека се притесни и каза да пробвам с дюзите, защото по главата всичко било наред вече.