радиото отказа

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
embi4a
Автомобил:
Двигател:

радиото отказа

Мнениеот embi4a » Чет 06 мар 2008 13:28

В понеделник като се прибирах и паркирах колата, изключих си радиото, всичко точно. В сряда качвам се, паля, пускам радиото а от него ни вопъл, ни стон. Даже не светна. Та намирисва ми на бушон. Въпроса ми е знаете ли кой от всичките бушони е за радиото и ако е бушон кое още е вързано на същия бушон за да разбера дали е той евентуално без да го откачам?

Потребителски аватар
suggar
Автомобил: Seat Ibiza
Двигател: ASV

Мнениеот suggar » Чет 06 мар 2008 13:33

Виж на вратичката за бушоните има означение кои бушон за кво е, възможно е да е самия бушон на радиото (ако има такъв)

Потребителски аватар
blueice
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blueice » Чет 06 мар 2008 20:19

На самото радио също има предпазител :wink:

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Чет 06 мар 2008 21:00

Ако не е този дето е директно на радиото, е последният от ляво на дястно. Той е за радиото и запалката само

Потребителски аватар
embi4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот embi4a » Пет 07 мар 2008 9:08

Вчера се бях заврял чак под волана и да ви кажа никак не ми беше лесно - 190 см. и 103кг съм :? Направо ми се разката бойната слава. Четох надписите, не пише нищо за радио. Свалих последния бушон от ляво на дясно, при мене на схемата е 22 ри и кво да видя, бушона е изгарял преди и италиянеца си е намотал телчица отпред на крачетата. Направо щях да падна ама нали бях под волана нямаше как да стане :wink: Мисля си, че се е назорило радиото ама кат не може да изгори бушончето нещо в радиото е станало. Радиото ми е Aiwa със свалящ панел, някво много дърто. Та въпроса ми е къде да търся предпазителя на радиото, за да погледна и него?

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Пет 07 мар 2008 11:28

Демонтираш радиото и там където са му буксите за колоните и захранването ,там е и другият предпазител. Тези телчета могат цялата кола да подпалят :idea:

Потребителски аватар
blueice
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blueice » Пет 07 мар 2008 20:26

Заради такива италянски телчета Мазда 323Ф цялата инсталация на тротоара за да разберем че на предпазителя има ТЕЛ.
Съвет:Проверете си предпазителите,и сложете такива каквито са според според книжката не с по-висок,не с по-нисък ампераж.Новите предпазители струват стотинки,не бъдете скъпи на триците-евтини на брашното.Колегата Anbuch е много прав от последния си пост.Добри предпазители са например TESLA има ги в КОСЕР има и типа за по старите Половери.Дано да съм бил полезен.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”