Polo-седалка, повдигане по височина?!

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
digigi
Автомобил: Audi A6 C8 50TDI
Двигател: 2019

Polo-седалка, повдигане по височина?!

Мнениеот digigi » Съб 29 дек 2007 11:16

Здравейте, колеги :)
Незнам дали имам проблем ама да питам при вас как е ...
Шофьорската седалка на Полото има реглаж по височина. Когато вдигна на мах нагоре аз като седна не виждам капака въобще, а не съм от най ниските(1,77см.). Представете си жена ми 1,5и нещо какво вижда пък... Иначе над главата ми до тавана има доста място-около 10см. още поне. И общо взето така има по трудна ориентация шофьора за габаритите на колата(особено жена ми).
Как е при вас колеги? Колко ви се вдига седалката по височина? Виждате ли капака като седнете? Или моята нещо е повредена и се вдига твърде малко?
За сравнение на другата ми кола като вдигна седалката до половината само и се извисявам доста нагоре и виждам доста по добре, но на Полото не е много така. Та се чудя ако е повредена да я правя някак... :roll:

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Съб 29 дек 2007 11:26

1.70 съм висок и това е първата кола която карам и не мога да и видя капака (освен ако не вдигна и облегалката много ,което е супер неудобно за шофиране) ,но скоро свикнах с това и сега маневрирам спокойно около останалите коли като пчеличка :twisted:
п.п. Абе една дебела възглавничка може и да сърши работа ,ама дали ще се стигат педалите :roll:

Потребителски аватар
Lizard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lizard » Съб 29 дек 2007 11:40

Мое лично мнение че габаритите не се гледат а се усещат. Не виждате капака не защото седите ниско, а защото немеца го направил под ъгал на доло точно да ви увеличи видимоста.
Ако чак толква неможе да се орентира човек, ако колата е без мерник отпред и 2м равен капак :), за оретирн ползвайте чистачките. Където почва чистачката пред пътника там е центара на колата по ширина.

Потребителски аватар
digigi

Мнениеот digigi » Съб 29 дек 2007 12:05

Lizard написа:Мое лично мнение че габаритите не се гледат а се усещат. Не виждате капака не защото седите ниско, а защото немеца го направил под ъгал на доло точно да ви увеличи видимоста.

Смятам обаче, че видимостта ще се увеличи значително ако си по нависоко :!: :wink: , а не когато си на ниско и не виждаш нищо!
Те габарите се усещат който може да ги усети! :wink: Ама жените трудно ги усещат тия работи... :lol:
Значи колеги да го разбирам че тая седалка повече не може да се вдигне - май и при вас е така...

P.S. хубаво си беше едно време Г2 - ръбата работа, всичко от всякаде виждах... :lol:

Потребителски аватар
g.n.g
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот g.n.g » Съб 29 дек 2007 12:11

М да. Не се вижда капака много. А аз съм 183 см.
Но то на повечето коли от този клас не се вижда.
Аз с една Астра 2006 г. не мога да видя капака ако ще
и главата в тавана да си допра. Просто така ги правят.

Потребителски аватар
POLOver
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLOver » Съб 29 дек 2007 13:56

амм аз съм 1.86 и седалката ми е на най-ниското възможно :oops:
Като я кача и имам чувството че ще си видя предния номер mhihi
Но всъщност в момента не мога да кажа дали виждам капака, като карам... значи не необходимо :wink:
Така или иначе винаги си трябва усет, щото броните колкото и да е нагоре човек не може да ги види :lupe

Потребителски аватар
blueice
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blueice » Съб 29 дек 2007 14:28

Ами аз като съм 195,питате ли ме че искам да седна на задната седалка :yahoo: иначе много лесно се маневрира,видимост на "корем"

Потребителски аватар
digigi

Мнениеот digigi » Съб 29 дек 2007 15:03

blueice написа:Ами аз като съм 195,питате ли ме че искам да седна на задната седалка :yahoo: иначе много лесно се маневрира,видимост на "корем"

Ти не си за таз кола бре човек mhihi качвай се на пасат... :lol:
И какво стана сега май няма да си търся работа да човъркам Полото :lol: , то май на почти всички са им на ниско седалките...

Потребителски аватар
pinsi
Автомобил: Polo 1.9D
Двигател: AEF 99

Мнениеот pinsi » Съб 29 дек 2007 18:00

:да:

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Съб 29 дек 2007 21:07

Ами аз си карам моя кош с максимално спусната седалка и доста назад облегалка. В противен случай краченцата ми опират във воланчето. От описаната позиция виждам не само капака, ами чак фаровете ми светят в очичките :twisted:

aakask
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aakask » Съб 29 дек 2007 21:56

смятам че дали виждаш капака или не няма голямо значение.важно е да свикнеш с габаритите на автомобила.зависи от човека.един го прави за 200 километра друг никога.

Потребителски аватар
Gesha_GTI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Gesha_GTI » Съб 29 дек 2007 22:54

И аз съм висок 1.86-1.87см и не се вижда и при мен капака,а колата скоро я взех ама вече и свикнах с габаритите :wink:

Потребителски аватар
digigi

Мнениеот digigi » Нед 30 дек 2007 11:45

aakask написа:смятам че дали виждаш капака или не няма голямо значение.важно е да свикнеш с габаритите на автомобила.зависи от човека.един го прави за 200 километра друг никога.

То, че е така така е, но пак казвам,че жените трудно ги усещат тези габарати и там където жена ми не може да паркира кола с дължина 3.75м. аз мога да паркирам кола 4,45м. :wink: А когато се вижда капака и ориентира на калниците им е много по лесно. Лошото е май, че повечето коли сега ги правят така...
Но все пак въпросът ми беше не за ориентацията а дали тази седалка се вдига толкова малко! :wink:

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Пон 31 дек 2007 11:12

Ето това виждам от моята кола:

Изображение

Седалката е в най-ниската си точка и облегалката е доста назад. Снимал съм от нивото на очите си. Капакът ясно се вижда. Висок съм 185 см и съм над 115 кг. Приятелката е 160 см и е 47 кг. Като си изтегли и повдигне седалката също вижда капака.

Все пак колата ми е 15 годишна. Допускам, че при по-новите полота концепцията може да е по-различна.

Потребителски аватар
orelko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот orelko » Пон 31 дек 2007 11:35

Аз съм висок 1,78, 75 кила и съм зодия рак :gay fight
Даже незнам дали имам регулиране на седалката за височина, ама си виждам част от капака.... е края на капака не го виждам, ама като паркирам си пускам фаровете и се ориентирам по отражението им в отсрещната кола. Другата кола, която често карам е вектра и при нея се вижда целия капак, но като цяло видимостта от полото е по-добра :wink:

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”