Странен проблем със скоростите или и аз не знам ас какво...
- stefo007
- Автомобил:
- Двигател:
Странен проблем със скоростите или и аз не знам ас какво...
Когато се опитах да включа на първа, но не бях натиснал съединителя нещо стана и сега сякаш това, за което е хванат самият лост играе във всички посоки. Скороститв си се включват без проблем, но изобщо не ми се струва, че е добре да се кара така. Колата е поло 6N. На някой случвало ли му се е и имате ли идея от какво може да е ?
==
Колеги,не е ли причината евентуално пеперудата дето е връзката на скоростния лост и кутията.Там нещо да се е извадило.
Дайте мнения моля ви,че и мен това ме интересува.От включване на първа без съединител какво може да последва на луфта на скоростния лост да се увеличи,та лоста да почне да играе.
Чакам мнения от знаещите.
Дайте мнения моля ви,че и мен това ме интересува.От включване на първа без съединител какво може да последва на луфта на скоростния лост да се увеличи,та лоста да почне да играе.
Чакам мнения от знаещите.
==
Колеги,при мен проблема продължава да виси,а мен това ме притеснява.Значи след като едив пишман майстор ми оправи положението на скоростния лост щото беше измърдал напред и трудно се изключваше от задна е счупил някаква пластмасова джаджа дето връзва жилото от скоростния лост с един лост стърчащ от скоростната кутия,т.е нарушена е връзката скоростен лост -скоростна кутия.На мястото на това пластмасово ухо е сложил метално,а на лоста от скоростната кутия е нарязал резба и с това ухо и помощта на контрагайка е осъществил връзката помежду им.Да,но периодично се получава едно увеличение на луфта във скоростния лост.Това ме притеснява.Ходих в Юнитрейд и там ми извадиха схема на връзка скоростен лост-скоростна кутия.Имало вариант да е с 2 жила и с едно.При мен жилото е едно.Занесох тая схема на майстор и той ми каза,че не е това схемата.Не ми предложи никакво решение на проблема.Каза-карай така и ела пак да видя дали не се е изместило съединението.Това не ми харесва.За да поръчам счупената част от Юнитрейд трябва да зная какво точно ми трябва,а по техните схеми майстора не ме ориентира изобщо.Боксувам на едно място и проблема не е решен.Ако някой може да ми даде съвет къде да отида и какво да направя ще съм много благодарна.Тоя майстор-последния твърди,че е счупено ухо от скоростната кутия,а аз знам щото присъствах че е счупена пластмасова втулка,която връзва жилото и един лост от скоростната кутия,който се движи напред назад.
Ако някой е разбрал проблема ми и може да ми помогне ще е супер.
Ако някой е разбрал проблема ми и може да ми помогне ще е супер.
..
Ох,тоя майстор дето ми потроши системата ми каза,че се е счупила ябълката на жилото от скоростния лост към скоростна кутия.Тая ябълка е капсулована.Така ли е наистина?Каза,че трябва да сменя цяло жило.
- vladko_g40
- Автомобил: Audi A6 Audi 90
- Двигател: AEB AAN
- Контакти:
Re: ..
капсулована еmeri написа:Ох,тоя майстор дето ми потроши системата ми каза,че се е счупила ябълката на жилото от скоростния лост към скоростна кутия.Тая ябълка е капсулована.Така ли е наистина?Каза,че трябва да сменя цяло жило.

п.п. виж другата тема

..
Най-накрая яснота,но ......След дълго лутане и чудене отидох в сервиз хеед -Надежда.Там помолих да погледнат какъв ми е проблема по скоростната кутия и жилото,че ми се увеличава луфта в скоростния лост.Хората бяха безкрайно любезни и ми обясниха всичко.Значи освен,че е счупена ябълката на жилото към скоростната кутия се оказа,че "майстора",дето ми сменя тампона на скоростна кутия е успял да счупи половината ухо от скоростната кутия дето влиза болта на тампона.Така част от борта остава без ограничител и ми се получава изместване на двигатеря и лоста съответно при подаване на газ.Сега ми обясниха,че ще тлябва да се сваля скоростна кутия,да се разглоби,да се източи маслото,да се навари ново ухо,да се пробие и шлайфа,да се сглоби,ново масло и ново жило.ще ми струва около 400 и нещо лева,но май нямам друг избор.Та исках само да споделя какво ме сполетя и през какви мъки ще мина благодарение на тоя велик майстор дето ми каза-о,докарай я -ще сменя тампона без проблем.Без проблем,но от тогава все проблеми и чак сега яснота какво е станало и как ще се оправи.Та накрая съвет от мен-не ходете при измислени майстори щото коства много скъпо след това.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”