Зарежда ли се с зарядно акумулатор силвър бош?

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
meri
Автомобил:
Двигател:

Зарежда ли се с зарядно акумулатор силвър бош?

Мнениеот meri » Пон 07 яну 2008 10:12

Колеги,колата ми е с акумулатор силвър бош.Сега в студа отказа да запали.Откакто съм кулила колата се мъча да разбера как да стигна до клетките с цел профилактика,но там отгоре има една капачка и ме е страх да я напъна за да не счупя нещо.
Преди време чух,че при зареждане акумулатор беше гръмнал и на човека му бяха правили операция на очите.Не смея да го заредя със зарядно щото ако не съм развъртяла капачките на клетките може да стане беля от тея мехурчета.Та искам да попитам-кажете ми ако знаете отваря ли се тоя капак пластмасов отгоре и може ли да го заредя преди да реша,че трябва да се сменя.

Потребителски аватар
embi4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот embi4a » Пон 07 яну 2008 10:48

Аз моя го зареждах преди 1 седмица и нищо не съм му отварял и си се зареди идеално. Така че никакав проблем. Зарядното ми е на баща ми от времето на жигулата, която имахме. Така че зареждай и не му мисли много.

Потребителски аватар
anonimko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonimko » Пон 07 яну 2008 10:50

вчера зареждах моя и нямах никъкъв проблем

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Пон 07 яну 2008 10:55

Ако зарядното ти изключва на 14,5V положението не е много различно от зареждане в автомобила, тоест по-лошо не може да е положението само по-добро.
Сега вече ако зарядното е върло менте и изпържи акумулатора над 15V може и да има последствия.

John3V
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот John3V » Пон 07 яну 2008 11:53

Няма значение, дали е бош/мош - всички оловни аку-та се зареждат.
А за капчаката дето те е страх - с една по-широка отвертка се повдига малко по-сериозно от едната страна (има широк зъб, който се вклинва в алумулатора, под капака му) и с премерена сила се откопчава. После е лесно.
Ако не ти е необслужваем акумулатора е повече от желателно да се отвори и да се провери наличието и гъстотата на електролита. Нормално е 1.27-1.28 на клетка при нормален акумулатор. Ако нивото е недостатъчно - наливаш дейонизирана (дестилирана) вода, но не и киселина или чешмяна вода.
До 3 часа след, като е свален от зарядното трябва да има напрежение до 13.4V. Хубаво е за разреден акумулатор да се направи и цикъл (след заряда се слага на разряд, като се следи и напрежението, което не бива да пада под 10V) и после пак заряд. Това може да се повтори и потрети при нужда.

Малък съвет: дизелите имат нужда от доста по-голям стартов ток и поради тая причина е хубаво клемите на кумулатора да бъдат почистени и намазани с масло, без значка какво.

Потребителски аватар
acidburn
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот acidburn » Съб 12 яну 2008 20:55

bosch silver не е ли от тия сухите? които нямат капачки и не може да се долива дестилирана вода и при зареждане няма какво да се отвие?

hbnv

Съвет

Мнениеот hbnv » Пон 21 яну 2008 15:16

Всеки акумулатор се зарежда. В колата подзарядът не е достатъчен, ако е силно разреден. Мехурчета и газове излизат след 5-6 часа зареждане, нормално е необходимо време над 12 часа.

Така, че зареди го за 3-4 часа и ако пали продължи да си караш - колата ще го дозареди.

VW_Polo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_Polo » Чет 28 фев 2008 0:37

Аз съм със същия акумолатор, купих го преди да почне зимата и някъде по средата на сезона се беше разредил до край, при положение, че колата се кара и е изправна(вс. замерено)! Така, че имам основание да мисля, че самата серия са малко бъгави... А относно зареждането, без изобщо да се замисля за всичко което сте казали до сега си го сложих на зарядното от Москвича, зареждах го около 3 часа и след това колата си го дозареди и не съм имал проблеми.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”