Новото Поло 1.2 и 1.4ТДИ?
- ChronoS
- Автомобил: VW Golf 2 Rallye и VW Golf
- Двигател: 2_9 Syncro
- Контакти:
Новото Поло 1.2 и 1.4ТДИ?
Интересува ме плюсове и минуси на тези два двигателя?Сполучливи ли са.Оказват ли някакви големи дефекти.И как вървят
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
Нещо не ме кефят тия двигатели щото и двата са трицилиндрови. В Хасково се продава един фокс дето е с тоя двигател бензиновият 1.2 Познавам един от хората дето бачкат в автокъщата която го продава и ми разправяше за това поло:
"На реални 470 км (не хиляди) го взехме, беше му паднало едно дърво отгоре и го беше помляло ,ама го оправихме. Най тъпото на този фокс му е ,че едвам върви с тия 3 цилиндъра пък гълта 11/100 градско"
Сега то е ясно ,че като е нов двигателя хорчи повечко ,ама това 11/100 е стряскащо. Натъртих на това дали го натискат зверски за да харчи толкова ,но ми каза ,че не го мъчат изобщо.
"На реални 470 км (не хиляди) го взехме, беше му паднало едно дърво отгоре и го беше помляло ,ама го оправихме. Най тъпото на този фокс му е ,че едвам върви с тия 3 цилиндъра пък гълта 11/100 градско"
Сега то е ясно ,че като е нов двигателя хорчи повечко ,ама това 11/100 е стряскащо. Натъртих на това дали го натискат зверски за да харчи толкова ,но ми каза ,че не го мъчат изобщо.
- maks
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Провери колко време ги произвеждат,ако е от няколко години значи са сполучливи макар че завода ги тества преди да ги пусне в произодство.Какво като са 3 цилиндрови?Има и 2 цилиндрови автомобили при това изключително успешни.Колкото е по малък един мотор толкова е по малък разхода,ускорението,максималната скорост...
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
maks написа:Еее недей така,погледни от хубавата страна,ще сменяш по малко свещиChronoS написа:Значи тези двата мотора са 3 цилиндрови?Те голям боклук тогава.Неструват за нищо![]()
ето един двуцилиндров красавец 0,6см
V - образен с въздушно охл - култово е. Още ги търкалят такива.
Недостатъка на 3-цил мотор е, че не е добре уравновесен и повечко вибрира и износва повече тампони.
- maks
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
От каде идва идея си нямамlrlmodo написа:maks написа:Нее боксер е.lrlmodo написа:V - образен с въздушно охл - култово е. Още ги търкалят такива...
2CV му е дефиницията и не е случайна или бъркам
2 cylindres horizontaux opposés
http://www.2cv-legende.com/moteur-2cv.php
-
- Автомобил:
- Двигател:
колеги аз карам такова поло и мога да ви кажа,че за някои неща сте прави,за други не
разходът наистина е висок-10/100,но я карам с гуми 185 и то в най-големите задръствания.този разход го отдавам по-скоро на по-голямото купе в сравнение със старото поло.разход извънградско-при 100-110-4,6/100
за твърдението,че не върви-не съм съгласен-дърпа перфектно както в града,така и на магистралата държи 160 без да се задъхва.
вибрации засега не усещам по силни може би щото все още е що годе ново.
а фактът,че този двигател ще го слагат и на бъдещото поло,според мен значи че немците са доволни от двигателя
разходът наистина е висок-10/100,но я карам с гуми 185 и то в най-големите задръствания.този разход го отдавам по-скоро на по-голямото купе в сравнение със старото поло.разход извънградско-при 100-110-4,6/100
за твърдението,че не върви-не съм съгласен-дърпа перфектно както в града,така и на магистралата държи 160 без да се задъхва.
вибрации засега не усещам по силни може би щото все още е що годе ново.
а фактът,че този двигател ще го слагат и на бъдещото поло,според мен значи че немците са доволни от двигателя
- maks
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Най вероятно си прав,моето с умряла ламбда сонда 8,7/100.bimmoby написа:колеги аз карам такова поло и мога да ви кажа,че за някои неща сте прави,за други не
разходът наистина е висок-10/100,но я карам с гуми 185 и то в най-големите задръствания.този разход го отдавам по-скоро на по-голямото купе в сравнение със старото поло...
- Koksan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
В новият Ауто билд пишат за този Fox ... акто му дават градски разход 7,3 литра/100 км , като казват че производителят е дал 7,4л/100км. Този мотор за който колегатас говори все пак е на 470км .... до 15 000 докато се разработи има много хляб да яде ... да се напаснат електроники да се поизносят части които са презастраховани и т.н. След като Немците го хвалят за 100км градско движение в хамбург ... аз съм склонен да им вярвам!
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”