Възможно ли е дроселовата клапа да прави мизерии ?

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
vasilissv
Автомобил:
Двигател:

Възможно ли е дроселовата клапа да прави мизерии ?

Мнениеот vasilissv » Сря 09 яну 2008 16:34

Здравейте, мойто Поло 1.4 бензин `96г, сутрин на студен двигател започнаха да му играят оборотите; пали поработи и аха да изгасне авто смукача дига оборотите на 1100-1200 и същото се повтаря докато загрее двигатела. Откарях я на майстор да и хвърли един бърз поглед и съмненията му бяха във въпросната дроселова клапа. Имал ли е някой същия проблем и дали наистина тази клапа прави мизерии?
Ако се стигне до смяна, каква и е цената да се подготвя психически? :wink:

Потребителски аватар
N1P0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот N1P0 » Сря 09 яну 2008 18:27

почистили я ?

Потребителски аватар
vasilissv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasilissv » Сря 09 яну 2008 18:36

Майстора каза, че я почистил, ама как я е чистил (с какво и колко) нямам инфо. Трябва да го попитам дали е направил "дресировка" на дросела, след като е разкачал акумулатора.
Ако е направил всичко както трябва, ще изчакам още няколко дни, може да се нормализират от самосебеси!
П.С Прегледах темата с почистването на клапата, дано да прави тези "оборотни презкачания" от замърсяването й, и дано след зачистването се оправят, та да се стига до крайности! :?

Потребителски аватар
Bahama man
Автомобил: VW Polo 1998
Двигател: AEF

Мнениеот Bahama man » Сря 09 яну 2008 19:57

Трябва да се направил регулировка на дросела до колкото знам има някакви стойности които не мога да ти кажа с точност.И аз чистих дросела преди време но не ми правеше тези номера.От скоро ми прави като твоя номер само когато е студена но преди да загасне я изфорсирам леко и не гасне.Това го прави точно два пъти и после си работи перфектно на автоматичния смукач докато загрее...

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”