полото ми изгасна изведнъж както си карах - моля помогнете

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
The_two
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

полото ми изгасна изведнъж както си карах - моля помогнете

Мнениеот The_two » Сря 09 яну 2008 8:41

Здравейте на всички колеги моля за помощ карам поло 97г. 1.4 aex двигател. Снощи като се прибирах колата изведнъж изгасна пробвах да запаля - запали но веднага след потегляне прехърка и отново изгасна.
Отворих капака на пръв поглед нищо - проверих за откачени кабели(всичко за което съм се сетил си беше на мястото), ток в акомулатора има, бензин има масло има. Отворих всичко към дросела замерих и клемите и те са наред единственото което си мисля че може да е от горивната помпа за6тото когато запаля не ми мирише на бензин но не мога да кажа с точност дали е така и дали така трябва да бъде. Ако някой може да каже и е имал такъв проблем да даде акъл.
Благодаря предварително :!:

John3V
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот John3V » Сря 09 яну 2008 8:43

Сутринта, като е по-тихичко дай контакт, но без да палиш. Ако не чуеш да жужи гор. помпа - начи е тя. А може и да не е изгоряла, а само предпазителя и. Провери ги.

The_two
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот The_two » Сря 09 яну 2008 8:55

благодаря колега ще проверя това което казваш :)

Потребителски аватар
Lizard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: полото ми изгасна изведнъж както си карах - моля помогне

Мнениеот Lizard » Сря 09 яну 2008 16:32

The_two написа:Здравейте на всички колеги моля за помощ карам поло 97г. 1.4 aex двигател. Снощи като се прибирах колата изведнъж изгасна пробвах да запаля - запали но веднага след потегляне прехърка и отново изгасна.
Отворих капака на пръв поглед нищо - проверих за откачени кабели(всичко за което съм се сетил си беше на мястото), ток в акомулатора има, бензин има масло има. Отворих всичко към дросела замерих и клемите и те са наред единственото което си мисля че може да е от горивната помпа за6тото когато запаля не ми мирише на бензин но не мога да кажа с точност дали е така и дали така трябва да бъде. Ако някой може да каже и е имал такъв проблем да даде акъл.
Благодаря предварително :!:

Най-вероятно си минал през някоя локва и си я намокрил :).
По-вероятно да е бобината, на тъмно някой да върти клуча а ти гледай за изкри.
Възможно да е горивен филтър задръстен, но би трябвало да усещаш и неща като загуба на мощност, прекъсване и прочие и то не инцидентно ами перманентно.
Най-малко вериятно бензинова помпа но нищо не пречи да я провериш и нея. Аз ти препоръчвам да провериш другите неща първо.

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Сря 09 яну 2008 16:55

Според мен .... 90% заминала Бобина. НА тъмно откачи кабела който влиза в Разпределителната капачка от бобината и го приблийи към блока ... ако няма искра при въртене ... значи е тя! Може и д аима искра ... и да е пробила изолацията и да е слаба и затова понякога да пали. Моето беше така в продължение на 4 км преди да изгори минавайки през Тодор Александров ... до Цариградско и там вече се сдуха и край ... бутане!

The_two
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот The_two » Сря 09 яну 2008 17:44

аз наиситна си мисля повече за задръстен филтър и горивна помпа но смятам че бобина не е защото е проверена искра има просто не отива бензин към двигателя наи вероятно е това мерси все пак на всички за тази невероятната отзивчивост

Потребителски аватар
re_gamen
Автомобил:
Двигател:

абе и аз съм срещал тоя проблем...

Мнениеот re_gamen » Чет 10 яну 2008 17:05

при мене случая е малко по особен...карах известно жреме 1 поло, 1,4 16V.Когато е на скорост колата няма проблеми,оба4е когато се освободи моментално падат оборотите и гасне,но само понякога,когато тя си реши!после започна да го прави по рядко (говоря въобще за различни дни,колата е загряла и всичко остало е наред),сега доколкото знам,щото едно приятелче си ходи на работа с нея гасне само на 1 определено място през целия път от София до Перник и това е в Красна поляна, срещу склада на италиянеца и никаде другаде!И на мене ми звучи странно,но е така!през целия останал път няма никви проблеми колкото и да се изключва от скорост!

hristomirov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hristomirov » Пет 11 яну 2008 19:31

Възможно ли е да има проблем с имобилайзера?

The_two
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот The_two » Нед 13 яну 2008 9:58

така пичове смених филтъра на ролото ми обаче ядец пак непожела да запали! Видях се в чудо :x превърнах се в :twisted: е това е пак започнах да меря и проблема самичък излезе на яве :idea: БОБИНА макар че по горе бях казал че не е защото преди имаше ток няколко думички относно родата и 120 кинта и сега е като чисто нова газ до дупка

Потребителски аватар
re_gamen
Автомобил:
Двигател:

незнам?!

Мнениеот re_gamen » Пон 14 яну 2008 16:18

hristomirov написа:Възможно ли е да има проблем с имобилайзера?

то няма имобилайзер май...незнам!а пък и по време на движение играе ли той роля...,в смисъл аз не разбирам чак толкова от коли и ако е там проблема как да разбера?кво да направа така, че да ми стане ясно?

Потребителски аватар
re_gamen
Автомобил:
Двигател:

незнам?!

Мнениеот re_gamen » Пон 14 яну 2008 16:18

hristomirov написа:Възможно ли е да има проблем с имобилайзера?

то няма имобилайзер май...незнам!а пък и по време на движение играе ли той роля...,в смисъл аз не разбирам чак толкова от коли и ако е там проблема как да разбера?кво да направа така, че да ми стане ясно?

aakask
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aakask » Съб 19 яну 2008 0:23

след няколко такива ненадейни изгасвания спря и да пали сутрин.Оказа се бобина.Струва 95 лева

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”