Дайте акъл, бега ми антифриза...

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
Lizard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Дайте акъл, бега ми антифриза...

Мнениеот Lizard » Пон 14 яну 2008 14:04

Така 2 основни проблема свързани с атифриза.

1-во. ТЕЧЕ. И незнам от къде. Но ми се струва че губя антифриз само като е в движение колата. Аз под капака кат отворя теч и пара не виждам.

2-ро. Къде продават Антифриз Г12, че немога си карам колата. Вече 2 пъти доливах вода. То верно си беше доста концентриран антифриза ама ся се поразреди вече поне 700-800 грама (ml) съм сипал вода.

Губи антифриза и то стравнително бързо имайте предвид, че колата не я карам много, е предната седмица 3 пъти съм ходил плиска - студенски град. И днеска сутринта по застраховките, че и ламарини има за правене. ..

Мене ме сънява да не е водната помпа щото тя си вие вече цяла година. Дайте акъл как да разбера от къде тече.... ЗА глава не изключвам възможност но ми се струва малко вероятно, защото бая антифриз се губи за кратък период на работа на двигатела..

John3V
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот John3V » Пон 14 яну 2008 14:10

Виж най-напред, дали се губи антифриза, когато е топла или винаги.
Ако е само, когато е топла начи някой от маркучите е или спукан или там където го хваща металната скоба се е прокъсал (при мен беше така).
А може и около термостата да се губи, ако нещо се е разместил при удара (казваш, че имаш ламарини за изчукване, начи сигурно е имало и удар).

Но е много вероятно с тия води дето си сипвал да се е замразило нещо някъде и да се е получила издънка.
Най-добре запали двигателя и гледай от къде и кога ще текне.

Потребителски аватар
mishu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mishu » Пон 14 яну 2008 14:12

Щом ти вие водната помпа първо там гледай. А най-добре я закарай в някой сервиз или при форумните майстори, за да се види от къде тече.

Потребителски аватар
Lizard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lizard » Пон 14 яну 2008 14:23

John3V написа:Виж най-напред, дали се губи антифриза, когато е топла или винаги.
Ако е само, когато е топла начи някой от маркучите е или спукан или там където го хваща металната скоба се е прокъсал (при мен беше така).
А може и около термостата да се губи, ако нещо се е разместил при удара (казваш, че имаш ламарини за изчукване, начи сигурно е имало и удар).

Но е много вероятно с тия води дето си сипвал да се е замразило нещо някъде и да се е получила издънка.
Най-добре запали двигателя и гледай от къде и кога ще текне.

Удара който ми е с ламарините няма връзка с Антифриза. Защото той антифриза си се губи отпреди това. Удара е съвсем пресен Е ся в събота некой ми влезнал в калника като се мъчел да паркира до мен ... Мама му .... и келеша съкат.....

Така предистория за Антифриза. По празниците си бях във Варна там сичко беше супер. За нова година бях в Слънчев Бряг и на 02.01.2008г Като тръгнах за София сичко си беше наред, антифриза не беше мръднал. Последва 24часа преход до София, вкл. имаше и пироети по пътя и една пряспа ме спаси там да не пропадна у нивата. Завътрях се със 40 км/ч и спрех в една пряспа странично. Това 6.30 сутринта преди Чирпан, но там външни поражения по колата нямаше (слава богу). Теча го забелязах около 2 часа по-късно на магистралата след Пловдив посока София. Взе да мига лампата за антифриза, температирата на двигатяла си беше нормална. Като отворих да видя какво що и гледам течноста в казачето 2 пръста под минимума. Долях Вода нямах друго, сипах някъде 300-400 грама до средата мин/мах. Прибрах се в София Вече на 3.1.2008 И колата не бях я карал само я припалвах в най-големите студове. Но обърнах внимане и като че ли като седи спряла, смисал студен двигател не намалява антифриза. Миналата семидца я покарах малко няколко курса до суденски от плиска да местя един приял и пак светна лампата за антифриза. И пак я оставих пред блока. Търсих Антифриз да доливам, но по бензиностаницте не продават Г12. ОЩЕ ТЪРСЯ от къде да купя антифирз.
И ся понеже некой хахо ме пернал в събота. Днеска ща неща трябваше да ходя по застрахователи и сипах пак вода 300-400 грама още....

Тъйче не е от удара свързан с ламаринте, но е възможно да е станало заради удар в пряспа... И не е заради замръзнал антифриз 100%

Потребителски аватар
polyabs
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот polyabs » Пон 14 яну 2008 18:48

Скоро писах по същия проблем, губеше ми се антифриза, а теч никъде нямаше. На мен ми се подпряташе капачката на казанчето за антифриза, смених я и май се оправи. Верно в тези студове не съм карала Полото много на дълги разстояния, но за сега проблеми няма. Наистина антифриза се губеше при по дълъг път, защото тогава колата загрява и той се разширява. Като си стоеше на място не се губеше, та мисля че капачката ако не уплътнява добре може да излиза оттам. Виж в моята тема имаше и други мнения по въпроса.

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Пон 14 яну 2008 21:08

Какво бих направил аз:
Запалвам колата,отварям капака и гледам,дзверя се, търся, пипам-ако не е от водната помпа,все требе да има следички :wink:

Потребителски аватар
Lizard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lizard » Сря 16 яну 2008 15:01

Така развитие по темата има. Колата от тази сутрин е при niksi. Дигнозата е че тече от водната помпа и ще се сменя.

И сега като правих тука едни сметки изминати км. и долято количество мисля, че теча се е усилил, смисал с последното доливане се оказва, че по-бързо е заминал антифриза спрямо предното доливане. Та предполагам, че тамън съм оцелил да я оставя при майстора преди да е станала по-голяма бела. :)

Антифриз Г12 купих, концентрат 1.5 литра за 16.70лв от Ауто плус.

П.П Проблема е решен благадарение на niksi. Решението беше нова водна помпа :).

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”