не работи километража и часовника???

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
embi4a
Автомобил:
Двигател:

не работи километража и часовника???

Мнениеот embi4a » Пет 18 яну 2008 11:40

Здравейте момци,
Спря да ми работи елктронния километраж и часовника на таблото. Преди 3-4 дена явно от студа не ми работеха уредите за показване на горивото, температурата, оборотомера и въпросните часовник и километраж. Сега времето се отпусна и реших да покарам колата и сега вече не работи само километража и часовника. Направи ми впечатление, че преди 2-3 дена само премигваха а сега хич ги няма вече. Помагайте с идеи какво може да се е скапало. Вчера покарах колата 150 км. и хубаво загря, но не се оправиха , дори и не премигват.

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Пет 18 яну 2008 11:52

По Андонов и Атанасов ден не се готвело боб и леща /сигурно се отнася и до хвърляне/, ама все пак залагам на слаб акумулатор, щом за 150км не е заредил /значи трябва да си провериш и зарядния ток/

craghackBG
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот craghackBG » Пет 18 яну 2008 14:47

Имаш ли светлина в купето, т.е. работи ли ти лампата на тавана и тази в багажника? Ако и те са отказали виж дали не е изгорял бушон. При мен стана нещо подобно и се оказа, че е изгорял третия бушон на долния ред- 5 ампера.

Потребителски аватар
tu6ana
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tu6ana » Пет 18 яну 2008 15:07

пич и аз залагам на акомулатора :wink:

Потребителски аватар
embi4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот embi4a » Пон 21 яну 2008 15:05

Ама какво да му е на акумулатора - щом има ток да запали и всичко друго си работи нормално, а вие казвате да няма ток да светне един мижав дисплей дето се захранва с ток от часовникова батерия. Това е повече от смешно, мисля си аз. Проблема е другаде но къде точно идея си нямам. Питам ако на някой му се е случвало подобно нещо ще се радвам да сподели.

Потребителски аватар
embi4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот embi4a » Пон 21 яну 2008 15:08

А относно идеята за бушона - мисля че не е бушон, защото спря да работи дисплея при пълен покой на автомобила и първоначално започна само да премигва преди да изчезне напълно, а и всичко друго в колата си работи без отклонения.

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Пон 21 яну 2008 16:10

Колега, все пак провери ли си токовете, замасяването на динамото. Когато зарядния ти ток е малък, компа почва да играе тези номера - нулира ти километража за маслото и часовника /тази информация я подава той и не идва директно от акумулатора към дисплия/

Потребителски аватар
embi4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот embi4a » Сря 23 яну 2008 12:52

нулира ти километража за маслото и часовника

Проблема е, че изобщо не работи въпросния дисплей, а не че е нулиран. Просто няма нищо изписано на него. Един път така беше направил преди месец ама като се позатопли и се оправи. Проблема е че сега се позатопли, но той не проработи. Този номер го прави като не карам известно време колата а навън е кучешка студ. Съмнява ме да не би от влага да е дало нещо накъсо и да е изпушила пущината. Просто идея вече не ми стига. Мислех да ходя на електричар ама то пак се развали времето...

John3V
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот John3V » Чет 24 яну 2008 11:57

Сваляш и гледаш.
Аз залагам на кофти връзки (иам там едно мъжко и женско, дето влизат едно в друго) от влагата и ... знам ли още от какво.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”