Здр!Ще ми кажете ли защо на парното на ПОЛО 2 работят само 2-те степени ? То е с три степени на мощност,но след 2-рата степен спира...Тоест 3-тата не ба4ка...на какво може да се дължи това ???
заглавието mod edit: golfer

Не работи 3-та степен на парното
- ЧАНДЛЪР БИНК
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
погледни това мисля че ще помогне
http://vw.noxis.net/forum/viewtopic.php?t=3574
http://vw.noxis.net/forum/viewtopic.php?t=3574
- minimiro
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
- Контакти:
bolar1 написа:на парното на мотор4ето има6 едни намотки кадето е буксата отvан та тази намотка ти е прекъсната 3-та степен.
Първо намотките са за да намалят тока и да имаш първа и втора степен на въртилатора! 3-та степен е директна и тока изобщо не минава през тея намотки.
Вентилатора ти се намира отвън, под кората дето е между ДВГ и купето
смъкваш я изключително внимателно, щот на тия години, гнусната тънка пластмаса от която е направена е невероятно трошлива, и ако я нацепиш имаш проблем, първо я няма никъде, нито по морги нито по магазини, и второ освен че ти пази от директно течаща вода въпросния въртилатор там до него ти се намира и ЕКУ-то ако си моно....
По проблема конкретно, огледай отвън на самия вентилатор има 5-6 клеми (там дето са и въпросните намотки) виж евентуално за откачена клема, или окис или просто лош контакт, ако не ти реши проблема, вътре в купето разглоби панела дето са врътки с копчалъците, и провери да не би там нещо да се ебава включвателя...
успех
- vlassev
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
изгоряло моторче
не успях да измъкна само моторчето (поло 1.1 - 89г.) и се наложи да свалям цалата кутия за парното, като за целта я разцепих на 2 по шевовете. Оставих само радиатора без да го откачам от водата.
Та въпроса ми е може ли тая цялата пластмасова кутия заедно с перката и моторчето да се замени със подобна от Голф (по-лесно се намират по моргите) ?
Та въпроса ми е може ли тая цялата пластмасова кутия заедно с перката и моторчето да се замени със подобна от Голф (по-лесно се намират по моргите) ?
- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: изгоряло моторче
vlassev написа:утия заедно с перката и моторчето да се замени със подобна от Голф (по-лесно се намират по моргите) ?
не коренно различни са.. на полото е отвън в двг отсек. на голфа вътре в купето..
Поправяй твоето..
- vlassev
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Намерих кутия с моторче от по-новия модел (90-94г.) абсолютно еднакви са като размери. 40 лева ми 'зеха хиените от моргата
Сблъсках се обаче с друг проблем! Изглежда въпросния реостат и при мен се е прекъснал: Работи само 3-та степен
(на късо). Мисля за алтернативен вариант за регулиране на оборотите ама не мога да разбера каква е тая джаджа запоена отдолу и за какво служи. Можеби кондензатор за гасене на шумовете от морорчето, но немога да видя какво пише върху и!
Мисля, че някоя схемичка с управление на тиристор принципно ще свърши работа. Приемам предложения...!

Сблъсках се обаче с друг проблем! Изглежда въпросния реостат и при мен се е прекъснал: Работи само 3-та степен

Мисля, че някоя схемичка с управление на тиристор принципно ще свърши работа. Приемам предложения...!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, на един познат на астрата така му работеше само трета степен на парнато. Оказа се, че има едни товарни съпротивления, които бяха изгоряли. Те бяха прекъснати и тои сам си ги запои и се оправи. Така че търси къде са ти на теб тези съпротивления. Най-добре е ако имаш някаква книга да видиш къде са ги сложили, защото тръдно ще ги намериш. Успех!
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”