Твърдото окачване - предимство или недостатък?

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
letitbe12
Автомобил:
Двигател:

Твърдото окачване - предимство или недостатък?

Мнениеот letitbe12 » Пон 28 яну 2008 17:37

Колеги, бих се радвал да чуя мнението ви.
Карам Поло, 1,4 60 к.с., 1996 година - вече два месеца - и това е първата кола в живота ми досега. :D Честно казано, страшно съм горд. Но полото определено вози доста твърдо - четох, че това е типично за този автомобил.
Но твърдото окачване предимство ли е, или недостатък? По-подходящо ли е за разбитите ни пътища, или това е без значение? По-приятно ли е да караш кола с твърдо окачване, или не? Какво е значението на типа окачване за качествата на автомобила, и каква е основната разлика между двата типа?
Надявам се по-компетентни от мен шофьори да ми помогнат да си изясня тези въпроси. :D

Потребителски аватар
pafaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pafaka » Пон 28 яну 2008 18:10

колега......ситуацията с твърдото и мекото окачване ..и поло-то малко прилича на ....'искам евтина спортна кола, която е много красива, харчи супер малко и е мега мощна' ... :) поло-то не е автомобил за возене ...нито за гъзария ...а да ти върши работа и да те закара от точка А до точка Б ...ако искаш мека возия ...вземи пасатор...фаетон ...
иначе браво за избора..поло-то е добър автомобил ....сравнително лека и евтина подръжка...рядко прави проблеми..общо взето...идеалния избор за градовете в България....за разбитите ни пътища ....какво да ти кажа....тука е като джунгла...така, че ще си послужа с рекламния словом на туарег кинг конг-а ...'овладей градската джунгла' ...за нашите пътища и туарега сигурно е слаб ....то тука стана ебати офф-роуда ....пукаш гуми...кривиш джанти ...чупиш брони....от камионите камъни падат....е*и му майката честно....както и да е..малко се овлякох :) не знам каква ми беше първоначалната мисъл ...но карай си количката със здраве и хиляди без аварийни километри :) Успех !

Потребителски аватар
Persefona
Пололизирана
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Persefona » Пон 28 яну 2008 18:20

jabeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jabeto » Пон 28 яну 2008 18:34

Колега направи си колата както ти харесва на тебе .Проблема на спортното е че колата ти ще стане като лагерница и по често ще сменяш части по предницата но ако си истински любител на твърдото возене тези неща отиват на заден план.Лично аз харесвам спортното окачване преди полото карах корсаи тя беше със спортно и полото сега и него ще го направя със спортно окачване защото ме кефи и не ме интересува че ще разбия някои друг лагер а пък и сие гъзария да минаваш по спящите полицаи по диагонал и да влизаш в завоите настрани.Ти решаваш колата си е твоя :wink:

jabeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jabeto » Пон 28 яну 2008 18:35

Колега направи си колата както ти харесва на тебе .Проблема на спортното е че колата ти ще стане като лагерница и по често ще сменяш части по предницата но ако си истински любител на твърдото возене тези неща отиват на заден план.Лично аз харесвам спортното окачване преди полото карах корсаи тя беше със спортно и полото сега и него ще го направя със спортно окачване защото ме кефи и не ме интересува че ще разбия някои друг лагер а пък и сие гъзария да минаваш по спящите полицаи по диагонал и да влизаш в завоите настрани.Ти решаваш колата си е твоя :wink:

Потребителски аватар
pafaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pafaka » Пон 28 яну 2008 18:37

jabeto написа:.... а пък и сие гъзария да минаваш по спящите полицаи по диагонал и да влизаш в завоите настрани....

Извинете....на колко сте години ??

jabeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jabeto » Пон 28 яну 2008 18:44

Колега не смятам че човек като напредне в годинките трябва да стане пенсионер и да кара като такъв .ПОзнавам хора които са женени имат и деца и пак си карат колите със спортно окачване и дават повече пари за колата си отколкото за памперси на дететоси.

Потребителски аватар
Smok
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Smok » Пон 28 яну 2008 18:50

хахах тука стана напечено! :lol:

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пон 28 яну 2008 19:01

jabeto написа:....ПОзнавам хора които са женени имат и деца и пак си карат колите със спортно окачване и дават повече пари за колата си отколкото за памперси на дететоси.

За съжаление и аз познавам такива. Наричам ги тъпаци.

Потребителски аватар
pafaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pafaka » Пон 28 яну 2008 19:18

нямах предвид това да даваш пари за колата си .... имах предвид .... ".... а пък и сие гъзария да минаваш по спящите полицаи по диагонал и да влизаш в завоите настрани...." .....цял живот се чудех какво е гъзарията...но вече разбрах !!! от сега нататък и аз ще съм гъзар ...ще минавам по диагонал на легналите полицаи.....и ще влизам в страни на завоите ...каквото и да означава това ... евалата !!!

Потребителски аватар
Vextor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vextor » Пон 28 яну 2008 19:19

myrshavija написа:
jabeto написа:....ПОзнавам хора които са женени имат и деца и пак си карат колите със спортно окачване и дават повече пари за колата си отколкото за памперси на дететоси.

За съжаление и аз познавам такива. Наричам ги тъпаци.
Колите са мания ...... Който може дава , не ока4ествявай хората ;)

Потребителски аватар
sa6o46
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sa6o46 » Пон 28 яну 2008 19:21

pafaka написа:".... а пък и сие гъзария да минаваш по спящите полицаи по диагонал и да влизаш в завоите настрани...."

терикатско си е, и аз го правя (по малко друса не за друго)

ПП купете си пистарки, колите са за предвижване :wink:

Потребителски аватар
pafaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pafaka » Пон 28 яну 2008 19:23

не знаех , че гъзарията се мери според това как влизаш в завойте ....

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пон 28 яну 2008 19:29

Vextor написа:Колите са мания ...... Който може дава , не ока4ествявай хората ;)

Примерът беше за хора, които поставят колата ПРЕДИ детето/семейството. Наричай го както искаш, но аз смятам да продължа да ги наричам тъпаци.

jabeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jabeto » Пон 28 яну 2008 19:35

Колеги не искам да се карам с никого просто написах мнението си харесвам спортното окачване и товае.Колегата ни попита за съвет а ние го преварнахме в караница кой е прав и кой е крив.Който мойе да даде съвет на колегата да го направи и се извинявам ако съм обидил някой

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”