Как се сменя семеринга на избирача на скоростите?

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Marto_Polo
Автомобил:
Двигател:

Как се сменя семеринга на избирача на скоростите?

Мнениеот Marto_Polo » Чет 31 яну 2008 17:27

Семеринга на избирача на скоростите трябва ли да се сваля скоростната кутия за да се смени?!?

Някъде бях прочел, че се сваля външно с отверка и се набива новия, а в сервиз като отидох ми казаха, че трябва да свалят скоростите. :roll:

Потребителски аватар
Lizard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Как се сменя семеринга на избирача на скоростите?

Мнениеот Lizard » Чет 31 яну 2008 18:18

Marto_Polo написа:Семеринга на избирача на скоростите трябва ли да се сваля скоростната кутия за да се смени?!?

Някъде бях прочел, че се сваля външно с отверка и се набива новия, а в сервиз като отидох ми казаха, че трябва да свалят скоростите. :roll:

Не се свалят скоростите!!! Иди в друг сервиз!!! Сваляне и качване на скоростна котия е мин 4 часа работа и като ти пернат още 1-2 часа смяна на семеринг. По 12-13 лв. труд на час + цената на семеринга 10-15лв и са ти вземали 80 лв. за работа за 5 мин :)

Доколкото знам се разкача самия избирач, който е един прът, който влиза директно отзад на скоростна котия. И се вижда и има достап до него съвсем спокойно като се вдигне на подемник или от канал! След това се вади семеринга и се подменя.

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Чет 31 яну 2008 20:37

за 5мин се сменя, без сваляне на скорости или подобни манипулации

Потребителски аватар
kickcho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kickcho » Пет 01 фев 2008 13:52

lrlmodo написа:за 5мин се сменя, без сваляне на скорости или подобни манипулации

Така е а аз моя семеринг го намерих за 3,99 лв Успех с ремонта

Marto_Polo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_Polo » Пет 01 фев 2008 16:43

Кажи как извади самия избирач? И колко литра масло събира скоростната кутия?

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Пет 01 фев 2008 17:17

Вместимоста и е 3.1 литра ( в смисъл няма да събере повече).
1. Не е нужно да източваш всичкото масло - то тече много слабо след изтичане на 1 литър.
2. Развиваш гайката дето държи лоста и почваш да чагъркаш вътре с някаква отверка/шило(може и да ти трябва и чук) докато го измъкнеш - набиваш новият ,наливаш си изтеклото масло. Съединяваш лоста ,но да е точно на същото място където е бил съеденен и преди (ако после има проблеми с избирането на скоростите го центиш наново)
3. Има ли смисъл да го правиш сам? Ще ти вземат 5-10 лв за цялата работа. Не си струва само цапането. Ще ти го направят за 15-тина минути

Потребителски аватар
kickcho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kickcho » Пет 01 фев 2008 17:18

Не съм си го сменял аз,майстора ми го смени за по малко от 10тина минути а за това колко масло събира скоростната ти кутия трябва да помагат колегите аз незнам сори :dontknow:

Marto_Polo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_Polo » Пет 01 фев 2008 18:01

Да де ама ми искат 40-50лв за смяната защото щели да свалят скоростите затова искам аз да го направя. Мотора ми е 1,6 надявам се да е същата процедура като на 1.4.
Доколкото разбрах трябва да извадя старата семеринга и новата да я набия отвън, нали? А тя няма ли да се вади след това?

Потребителски аватар
AERVWPOLO
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот AERVWPOLO » Пет 01 фев 2008 18:43

Абе то бива некъдърни майстори бива ама чак пък толкова :evil: ще се свалят скорости глупости.Няма такова нещо просто смени сервиза иначе за 5 мин работа е.Не трябва да ти вземат повече от 10 лв за работата

Потребителски аватар
luboveliki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот luboveliki » Съб 02 фев 2008 16:52

Днес направих тази работа на моя Голф 1,4 АБД!!!На мен ми беше изтекло около 1 литър масло на земята, викам сега пък какво е станало!!Вдигнах на крик и гледам семеринга се е извадил целия,купих нов(6лв.),свалих избирача с едно болче 10-ка и набих новия семеринг със пружинката на вътре(демек кум кутията),после отидох в сервиз за масла и ми напълниха кутията до горе с ново масло(то си беше ново и преди-пълна синтетика)!!Малко с избирача се бутах но се оправих,трябва болчето да влезне точно в дупката на оста и всичко заспива!!!Без канал е неудобно,аз лежах на земята и си е студено ,но нали съм "ФЕН" :D

Marto_Polo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_Polo » Пон 04 фев 2008 10:38

Благодаря колеги за отговорите. В събота за 15-20 мин го смених и небеше много трудно :)
Изтече към 700-800мл масло и като отидох да ми долеят се оказа, че е пълна до пробката. Явно преди това е напълнена повечко.

Потребителски аватар
Mury
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mury » Пон 04 фев 2008 19:35

Marto_Polo написа:Благодаря колеги за отговорите. В събота за 15-20 мин го смених и небеше много трудно :)
Изтече към 700-800мл масло и като отидох да ми долеят се оказа, че е пълна до пробката. Явно преди това е напълнена повечко.

А какъв семеринг купи,защото бяха казали че са 2 вида,че и аз ще я карам тези дни да го сменят :?: :?: :?: Полото ми е 1.4 APQ

Marto_Polo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_Polo » Вто 05 фев 2008 13:12

Ами взех го от аутоплюс и само един ми предложиха. иначе размерите мога да ги погледна и да ти ги напиша утре. Само си спомням, че дебелината му беше 7мм :lol:

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Вто 05 фев 2008 13:16

Да два вида са и да ти кажа докато не свалиш твоят няма как да си 100% сигурен. Най добрият вариант за мен е този изпитан вариант : Вземаш и двата вида с уговорката да върнеш едниният и така.Така правя от как си имах работа с 4 вида задни спирачни цилиндърчета за по 2F

Marto_Polo написа:Ами взех го от аутоплюс и само един ми предложиха. иначе размерите мога да ги погледна и да ти ги напиша утре. Само си спомням, че дебелината му беше 7мм :lol:

Те имат едни номерца на тях, Ама може и да са се заличили при ваденето

Потребителски аватар
obsceniti
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот obsceniti » Съб 22 мар 2008 12:02

кажете в кои сервиз сте сменявали за да знам каде да отида

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”