Дилема: Polo /2000 -1г./ 1.9 sdi 75к.с. или Бензиново
- vas_yoo
- Автомобил:
- Двигател:
Дилема: Polo /2000 -1г./ 1.9 sdi 75к.с. или Бензиново
Здравейте, скоро ще си купувам поло, но не съм сигурен кое е по добре! досега съм карал само бензин, обаче съм слушал че 1.9 sdi е много сполучлив двигател за моделите от 2000-2001 г говоря
. Ще ме посъветвате ли нещо, защото от дизел въобще не разбирам!!! Мерси предварително!

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Дизела му е майката.
Особено помпа-дюза, каквото е SDi. Ще се родиш с тоя малък разход, въпреки цените на нафтата. Досега само бензинки съм карал (верно са големи резачки), но с нафтата и стила ми се промени - карам спокойно, харча по-малко, кефя се на големия въртящ момент при сравнително ниски обороти.
Верно, че новите дизели (там комън рейли и т.н.) са станали адски динамични, чак по-бегачки от бензинките, ама толкова пари ....
Особено помпа-дюза, каквото е SDi. Ще се родиш с тоя малък разход, въпреки цените на нафтата. Досега само бензинки съм карал (верно са големи резачки), но с нафтата и стила ми се промени - карам спокойно, харча по-малко, кефя се на големия въртящ момент при сравнително ниски обороти.
Верно, че новите дизели (там комън рейли и т.н.) са станали адски динамични, чак по-бегачки от бензинките, ама толкова пари ....
- theevilsite
- Автомобил:
- Двигател:
- CTaH4o
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Maxee написа:SDI - Saug (смуча) Diesel Ingetion ... Какви помпи-дюзи ?!
Иначе аз карам SDI и съм много доволен. 4,5 разход при 120-130 на магистралата... Не е самолет, но пък мен това ми допада. Не искам и моя некролог да го разлепят по стълбовете
SDI - Simple Disel Injection и е помпа- дюза (карам същото)
а ако VW се сетят да сложат Multijet (16v Common Rail с Директно впръскане на разл. етапи) веднага скачам

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”