Здравейте колеги,
Някой ако е имал подобен проблем и знае как се е справил или са му го оправили да пише тук. Проблема ми е от около месец- без подаване на газ мотора вдига до към 2000 об. Неколкократно форсиране оправя за момент оборотите до нормалните 920-960 об.Но след следващото изключване от скорост и пускане педала на газта отново 2000 об. Майстор я гледа и нещо лъга уж електрониката с неколкократно изключване и включване на акумулатора и уж за момента се оправи, ама това било само докато бях при него, после пак си остана проблема. Чакам за съвети.Благодаря предварително.
Поло 1992 г. мотор 3F -Digifant -проблем с обороти
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
izashev написа:Ходих за такава, но полото няма куплунг за включване на диагностичен комп. Не знам по друг начин става ли?
Един колега със Сеат 92-93г. имаше подобен проблем и смени компа, а след това му оправиха и стария и сега си има резервен. Ако намериш от някъде да го смениш само за проба - то ще си покаже.
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
izashev написа:Ходих за такава, но полото няма куплунг за включване на диагностичен комп. Не знам по друг начин става ли?
Охххх душички , къде е тая компютърна диагностика дето са я изтърсили тая простотия?
Ей това ти е куплунга:

Две отделни черни буксички са. На едната дето пише ,че е А жичките са една червена и една черна ,а на В са една жълта и една кафява!
- Anbuch
- Полохолик
- Контакти:
При теб, макар че волана е от другата страна 99% съм сигурен ,че куплонзите са си от същият край дето са на снимката. Даже не е нужно да разглобяваш каквото и да било.Ония дълбокия джоб, дето ти се пада точно срещу лявото коляно докато шофираш , има едно капаче отгорният си край- отваряш го и буксичките изкачат!
п.п.Отиди на диагностика на друго място
ОФФ-ТОПИК : Не ме питайте откъде ги знам тия работи... че е голем смех... :
Чудих се къде аз да си закача един допълнителен клаксон и си харесах една жичка , закачих го -изпълнението беше много качествено ,но когато за първи път отидох на диагностика взеха да търсят тия куплунзи и неможеха да ги намерят. Аз се сетих за какво иде реч и си признах: "а , аз я отрязах тая букса и си свързах клакона за нея"
(да не се объркаш - имах като твоят модел поло)
п.п.Отиди на диагностика на друго място
ОФФ-ТОПИК : Не ме питайте откъде ги знам тия работи... че е голем смех... :
Чудих се къде аз да си закача един допълнителен клаксон и си харесах една жичка , закачих го -изпълнението беше много качествено ,но когато за първи път отидох на диагностика взеха да търсят тия куплунзи и неможеха да ги намерят. Аз се сетих за какво иде реч и си признах: "а , аз я отрязах тая букса и си свързах клакона за нея"

(да не се объркаш - имах като твоят модел поло)
- izashev
- Автомобил: WV polo 1.3 GT i 1992
- Двигател: 3F
За Anbuch
Колега, ти се оказа прав.Днес отворих капачето дето си ми го указал, и буксичките се оказаха там и непокътнати. Жив и здрав да си! Скоро ще я водя пак на диагностика, но тя(колата де) взе, че сега не го прави мръсния му номер.Чукам на дърво(глава). Тази буксичка "А" с + и - за захранване с 12V ли е?
- Anbuch
- Полохолик
- Контакти:
Re: За Anbuch
izashev написа:Тази буксичка "А" с + и - за захранване с 12V ли е?
Да дирекшън от акумулатора си е + и - ,ама не и закачай клаксони

- izashev
За тези които са или ще имат същия проблем.
Намерих майстор със сериозен диагностичен прибор.Показах му къде са куплунзите,избра си от комплекта съответния кабел и извърши диагностиката. Прибора отчете грешка в термодатчика(този със синия куплунг).От там и грешка в дроселната клапа. Изчисти ги и след работа малко на място на празен ход пак провери и тогава вече не отчете грешка.Това добре, но след два дни каране проблема пак се появи. Сега вече и аз знам, че това е от калпав термодатчик. ЩЕ ГО СМЕНЯВАМ!! Та това беше проблема ми и благодаря отново на Анбух за съветите.
Намерих майстор със сериозен диагностичен прибор.Показах му къде са куплунзите,избра си от комплекта съответния кабел и извърши диагностиката. Прибора отчете грешка в термодатчика(този със синия куплунг).От там и грешка в дроселната клапа. Изчисти ги и след работа малко на място на празен ход пак провери и тогава вече не отчете грешка.Това добре, но след два дни каране проблема пак се появи. Сега вече и аз знам, че това е от калпав термодатчик. ЩЕ ГО СМЕНЯВАМ!! Та това беше проблема ми и благодаря отново на Анбух за съветите.
- izashev
Смених датчика(със синия куплунг), но уви - проблема си остана.Имам чувството,че нещо механично задържа дроселовата клапа в отворено положение дори и при отпуснат педал на газта.Няколко резки подавания на газ и отпускане оправят за момент положението, но това е за мн.кратко време. Ако някой ми укаже къде да открия чертеж или описание като принцип на действие и съвети за дроселклапата ще съм му мн.благодарен.
- Anbuch
- Полохолик
- Контакти:

Anbuch написа:TPS(Throttle Position Sensor) или по народному казано : потенциометъра
Датчик за положението на дроселовата клапа (демек за газта),и представлява един потенциометър(променливо съпротивление). Захранва се обикновенно с 5V ,а изходният сигнал е 0-5V в зависимост от положението на газта.Оста му е закрепена на оста на дроселовата клапа
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”