Ох,семеринга на избирача на скорости ме нерви нещо май?

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
meri
Автомобил:
Двигател:

Ох,семеринга на избирача на скорости ме нерви нещо май?

Мнениеот meri » Сря 07 ное 2007 12:40

Колеги,имаше един проблем по полото с измърдала настройка на скоростния лост и от задна трудно изключваше.Сега проблема е решен,но забелязах като си вземах колата че е текло масло под скоростната кутия.Тоя майстора ми каза,че е от семеринга на избирача на скорости и за се оправи трябвало да се разглобява скоростната кутия.Ремонта по скоростната кутия щял да е около 350 лева при свалена скоростна кутия.Дайте съвети какво да правя.Звъня на Васко,но не вдига.Четох,че течове от тоя семеринг някои са го решили много лесно и срещу малко пари.
Мисля си възможно ли е теча да се отстрани без да се разглобява кутията както ми каза тоя майстор.
Моля помагайте.

meri
Автомобил:
Двигател:

..

Мнениеот meri » Сря 07 ное 2007 12:44

Къде да отида да прегледат колата и да получа компетентно мнение,че нещо май аман от майстори.Едно оправят друго прецакат струва ми се.Тоя теч го нямаше преди.Получи се след "вещата" намеса на един майстор дето въртя отдолу нещо уж да настрои лост,скоростна кутия и взе да тече впоследствие.

Потребителски аватар
anonimko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonimko » Сря 07 ное 2007 12:49

много зраве на маистора семеринга се сменя за 10мин отиваш купуваш от сините за 4лв след това на канал вади се избирача от ябълката след това самия семеринг и се набива новия -10лв-смяна и проверяваш маслото в кутията и ако е нужно доливаш това да не е семеринга от коляновия вал към кутията и пак не е тия пари

meri
Автомобил:
Двигател:

..

Мнениеот meri » Сря 07 ное 2007 12:57

Теча е от там дето влиза едно дебело желязо от скоростния лост към кутията.От там майстора въртя за да направи някакъв реглаж на лоста.Пада се отстрани на скоростната кутия в ляво като си с лице към колата.

meri
Автомобил:
Двигател:

..

Мнениеот meri » Сря 07 ное 2007 13:00

Тоя семеринг към коляновия вал къде се пада.При мен тече от ляво на кутията.Точно там майстора въртя за да настройва скоростния лост .Преди това не се изключваше лесно от някои скорости-задна.Сега със скоростите няма проблем,но има теч масло.

Потребителски аватар
anonimko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonimko » Сря 07 ное 2007 13:14

тогава е семеринга на коляновия вал за неговата смяна се сваля ск кутия и полуоска

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Сря 07 ное 2007 13:23

anonimko написа:тогава е семеринга на коляновия вал за неговата смяна се сваля ск кутия и полуоска

Два пъти я изчитам темата и пак немога да зацепя ,защо да е семеринга на коляновият вал. :?
Май си става въпрос за ония обикновенният семеринг за избирача на скоростите дето уплатнява онова "желязо което идва от скоростният лост и влиза в скоростната кутия". Точно той ако не е настроен хубаво скоростите запъват. Труд 10 лв + семеринг 3 лв (два вида са - докато не свалите старият няма да знаете какъв да купите)

Ако има нещо поправете ме (за семеринга на коляновият вал) :?

Потребителски аватар
anonimko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonimko » Сря 07 ное 2007 13:50

в началото и аз мислих за същия семеринг Anbuch но колежката ме обърка с обясненията защото има серинг и мужду кутията и двигателя и от него тече масло по полукръглата ламарина отдясно мужду дв и ск кутия

meri
Автомобил:
Двигател:

==

Мнениеот meri » Сря 07 ное 2007 13:54

Тоя семеринг е на избирача на скорости.
Това улеснява ли за мен нещата?
Намира се там дето е връзката на скоростен лост и ск.кутия.

Потребителски аватар
anonimko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonimko » Сря 07 ное 2007 14:00

да и то много отиваш в сервиз и искаш да ти сменят семеринга на избирача

meri
Автомобил:
Двигател:

--

Мнениеот meri » Сря 07 ное 2007 14:10

Тоя форум е върха.Как не са ме изгонили още от работа не знам.Та аз прекарвам половин работен ден тук да чета за чужди и пиша за мои проблеми.
Благодаря за съветите.страшни сте.

Потребителски аватар
Mury
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mury » Сря 07 ное 2007 14:11

Eee супер,и моя е за смяна ,сега разбрах как става,мерси много :twisted: :twisted: :wink:

Потребителски аватар
german-a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот german-a » Сря 07 ное 2007 14:44

Днес погледнах, че и на мойто поло сълзи масло от същия семеринг на лоста за превключване на скоростите.... Явно е слабо място... Ще трябва да го сменя...Добре, че повдигнахте въпроса!

Потребителски аватар
anonimko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonimko » Сря 07 ное 2007 16:44

там е слабо място на всички wv

Потребителски аватар
speka
Автомобил:
Двигател:

ss

Мнениеот speka » Сря 07 ное 2007 19:42

значи тоя майстор така те е метнал и е искал да изкара лесни кинти аз на моето поло го смених за 10 минути купих си един български семеринг за 40 стотинкии с една отверка извадих стария и веднага набих новия изте4е около 50 грама масло само че забравих размера утре ще проверя на стария семеринг къв беше !

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”