как се сменя термостат на POLO 1.4 AEX

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
memfisbg
Автомобил:
Двигател:

как се сменя термостат на POLO 1.4 AEX

Мнениеот memfisbg » Съб 01 мар 2008 20:40

От две седмици съм с POLO 1.4 AEX.Нещо не може да загрее хубаво явно термостата се е скапал и върти само на голям кръг.Ще може ли някои да ми каже как да го сменя или има тънкости и да бягам в сервиз.И да ми кажете каква марка да е тука чета за некакви WAHLER а имало некви В..... дет не били много читави ..........

Потребителски аватар
anonimko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonimko » Съб 01 мар 2008 21:44

първо източваш антифриза като махнеш долния маркуч на радиатора към водната помпа след това горния които отива към термостатоа които се намира в ляво след това отвиваш видите с камак 10 и ввадиш термостата и отиваш за нов махаи макучите от долната срана а не горе откъм радиатора и при смяната колата трябва да е студена
успех

Последна промяна от anonimko на Чет 24 юли 2008 18:42, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
g.n.g
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот g.n.g » Съб 01 мар 2008 22:01

Абе по-добре си дай на някой майстор да го смени.

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Нед 02 мар 2008 14:27

Аз си го смених за точно 10 мин!
Докато е студена колата,без да развивам капачката на казанчето за доливанне на антифриз, откачих мъркуча който излиза от термостата и отива към горната част наа радиатора. После веднага го запуших с топка парцали.Развих двата болта дето държат термостата,извадих старият и сложих новият. Завих си болтовете и напъхах маркуча. Под скоростната кутия сложих един голям леген който да сабира изтеклият антифриз през време на смяната и си го налях после обратно (като го прецедих през парцалче) В легена бях събрал по малко от литър антифриз ,а извън него загубих около половин литър. Налях после 0.5 литра концентрат и това е. Запалих колата и изчаках да се включи перката на радиатора. Налях още малко антифриз!

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”