AIRBAG на таблото (не кормилото) скърца ?!? - РЕШЕНО

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
VW_Polo
Автомобил:
Двигател:

AIRBAG на таблото (не кормилото) скърца ?!? - РЕШЕНО

Мнениеот VW_Polo » Чет 28 фев 2008 0:16

Ето и поредния проблем на моето половерче :arrow: скърца ми Airbag-a по дупките и когато натисна самия външен панел, който се пръска при отварянето на Airbaga, скърцането спира - демек е от него! Но нито знам как да разглобя самия Airbag, нито на какъв принцип е захванат въпросния панел за да го "затегна" ?!? :?:

Последна промяна от VW_Polo на Нед 09 мар 2008 0:04, променено общо 1 път.

apostol
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот apostol » Съб 01 мар 2008 7:05

Колега,под самия airbag трябва да има една неша.Отвори дошофьорската врата наведи се отвън и погледни горната част на тази ниша-ще видиш болтове(кръстати).Развий ги и я извади от таблото.Слид това ще видиш и болтовете на airbag.Това всичко трябва да стане на откачен акумулатор(дано си знаеш кода на радиото)Ако под airbag има жабка-отвори я и в горния край(отвътре)има 3 болта,в дъното още един,само че тук са торкс 20.Като ги развиеш-извади жабката навън(ако махнеш кората под таблото, можеш да бутнеш с ръка от там)Когато я свалиш ще можеш да направиш нещо по въпроса със скърцащият airbag-можеш да го фиксираш по друг начин или да му подложиш нещо на проблемното място.Само да вметна,че щекера на airbag се намира не на самия него,а на кабела(на около15-на см.)по възможност не го изключвай.Успех.

Потребителски аватар
Bamm bamm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bamm bamm » Нед 02 мар 2008 11:28

И аз имам този проблем... Ще опитам както каза колегата Апостол
Мерси

Потребителски аватар
orelko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот orelko » Нед 02 мар 2008 16:42

А ако случайно дадеш нещо на късо и се отвори airbag-a, докато си наврян там, може да ти счупи някои лицева кост... имай го в предвид :wink:

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Нед 02 мар 2008 17:45

Затова е и важно да откачиш акумулатора както е писъл колегата по-горе!
Ама аз си мисля ,дали може да постигнеш същият резултат без да разхлобяваш нищо. До колкото разбирам пластмасата на аербега има луфт спрямо леглото си и вместо да я натискаш навътре ,дали няма да стане работата ,ако я натиснеш на вън ,като напъхаш някаква гумичка между пластмасата (капака) и леглото му :roll:

VW_Polo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_Polo » Нед 09 мар 2008 0:07

Честно казано и аз не знам какво направих, но спре да скърца. Днеска разглобих целия Airbag и хубаво му разгледах чарколаците. След като го сложих и му наместих уплътненията, работата спеше! Няма скърцане, всичко ОК :)

Потребителски аватар
obsceniti
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот obsceniti » Пон 17 мар 2008 21:45

здр колеги аз сам с polo 98 19d, и ми свети лампата за airbag-a дори и при закопчан колан, някой да знае някакав лек за това нещо?
благодаря предварително

Потребителски аватар
btkmobail
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот btkmobail » Сря 19 мар 2008 11:58

И аз имам сходен проблем!Като се върти волана на ляво и се чува някакво дразнещо триене/скрибуцане и се чудя дали е от волана защото преди месец го свалях и намествах,защотото не беше центрован!!!
Колега моля те кажи проблема при теб сходен ли е бил???

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Сря 19 мар 2008 15:16

obsceniti написа: свети лампата за airbag-a дори и при закопчан колан, някой да знае някакав лек за това нещо?

ДА като начало диагностика да се види защо свети,после или отстраняване на проблема или ако е скъпо да се отстрани се прави байпас на еърбега.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”