Старата тема-скоростна кутия с ново продължение
Старата тема-скоростна кутия с ново продължение
Колеги,за малко затишие и пак наново с проблеми.Значи ходих в тоя сервиз ХЕЕД Надежда да ми заварят едно ухо на корпуса на скоростната кутия щото беше счупено и ми даваше проблеми.Бях чела добри отзиви за там.Те свалиха скоростната кутия източиха маслото,навариха там алуминиевия корпус и ми дадоха гаранция за ремонта 1 година.Гаранция-устно изказана разбира се.Тогава смених и жило на избирача на скорости,че и той беше за смяна.Днес отидох да проверят нещата щото ми казаха,че скоростната кутия сълзяла и видях,че там дето се съединяват двете части на корпуса,където се уплътнявало със силикон сълзи масло.Те провериха маслото в скоростната кутия и ме отпратиха.Другата седмица да съм минела пак.Да,но аз платих за ремонта 400 лева и не се пазарих за нищо с идеята да нямам повече там проблеми.Сега това сълзене на масло от скоростната кутия какво значи.Пак проблем.Нали имах гаранция уж.Какво ще ме посъветвате?Да настоявам ли за нов ремонт с ново сваляне на скоростна кутия и ново уплътняване.Ако не го направя това то проблема пак стои.Само дето дадох 400 лева за ремонт.Как бих могла да уплътня тоя теч на масло от вън без да се зваля пак скоростна кутия.Доколкото разбрах те са слагали силикон от вътре,но явно не е сложен както трябва.Теча е пак казвам от там дето се допират двете части на корпуса на скоростната кутия.Чакам някой патил като мен да каже.Наново се получи така че след всяко отиване при майстор и след неговата веща намеса се явява пак нов проблем.Преди да ходя там за тоя ремонт имах изместване на двигателя напред при подаване на газ и от там проблеми с луфта на скоростния лост,но скоростната кутия не пускаше грам масло.Сега сълзи.Това е по тяхна вина.Какво да правя?Чакам мнения.
- vladko_g40
- Автомобил: Audi A6 Audi 90
- Двигател: AEB AAN
- Контакти:
=
Абе проблеми да искаш.То и антифриза намалял,но няма признаци за сега да е омешала масло и антифриз.Няма я тая майонеза по капачката.Аман от тея бараки.Дано хвана пък антифриза що намалява.
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... highlight=
Виж тука за загуба на антифриз....
(Дори и да имаш майонеза по капачката-това не означава автоматично че
има мешавица на вода с масло...виж,ако има майонеза по щеката-тва е друго нещо....освен това нивото на маслото ще се вдигне....)
Виж тука за загуба на антифриз....
(Дори и да имаш майонеза по капачката-това не означава автоматично че
има мешавица на вода с масло...виж,ако има майонеза по щеката-тва е друго нещо....освен това нивото на маслото ще се вдигне....)
==
Колеги,четох,че има лепило loctite дето било за лепене на капаци на скоростни кутии.Дали бих могла да упльтня с него теча на маслобез да се сваля пак и отваря кутията.
мислиа че колата нее за рекламациа хората са наварили котиата а салзенето на масло е дефект от семерингата на онова лускаво лосче дето влиза и излиза като амортисиорче избирач ли кво е незнам как го водиат -----4е аз имам проблем именно там салзи ми леко и вијдам бистра капчица на бол4ето под това лос4е и ме сумниава 4е е от семерингичката даите акул или снимка или аз да ка4а но незнам как става касчването
===
Колеги,След ремонта на кожуха на скоростната кутия-наваряване на скъсаното ухо последваха още неприятности с тая скоростна кутия.Значи в резултат на демонтажа на скоростната кутия се е получило едно изместване на цялата кутия и като са я сгробили избирача на скоростите е дошъл под някакъв ъгъл и сега по тая причина са махнали втулката на избирача за да е по-свободно и да може да се включват скоростите без да задира.Да,но въчела дето влиза тая втулка е алуминиев и се е спукал.Като я няма втулката включва на скорости,като се сложи опира някъде и не става.Не знам дали мога да карам така и как би могло да се оправи.Един майстор ми каза,че не можело да се корегира.Някъде във форум на ауди четох,че колега имал същия проблем и го оправил при добър майстол щото работата е доста трудна.Ако е изместена кутията нанякъде не може да се включват нормално тея пусти скорости.Страх ме е да отида там в сервиза на Хеед в Надежда дето я правиха,че ще ме отрежат и ще ми кажат -ти откъде знаеш,че тая втулка на избирача я няма.Значи друг майстор ти е казал и отивай си там.
Моля някой ако е патил по подобен начин да даде координати на наистина добър майстор щото дадох 600 лева вече по ремонти на тоя корпус на тая скоростна кутия и пас имам проблем с включването на скорости.Иначе самата скоростна кутия е читава,но пак изместена от положението дето трябва да бъде и аман вече.
Моля някой ако е патил по подобен начин да даде координати на наистина добър майстор щото дадох 600 лева вече по ремонти на тоя корпус на тая скоростна кутия и пас имам проблем с включването на скорости.Иначе самата скоростна кутия е читава,но пак изместена от положението дето трябва да бъде и аман вече.
- nasodotcom
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Мери,
Свържи се директно с Христо Петров в сервиза Хеед'91 и му обясни подробно за проблема ти. Той е неговия собственик.
Вярвам, че ще ти съдейства за решаване на проблема.
Потребителското му име тук във форума е scirocco gt
Свържи се директно с Христо Петров в сервиза Хеед'91 и му обясни подробно за проблема ти. Той е неговия собственик.
Вярвам, че ще ти съдейства за решаване на проблема.
Потребителското му име тук във форума е scirocco gt
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”