Покупка на Polo GTI 1.8T

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
alenn
Автомобил:
Двигател:

Покупка на Polo GTI 1.8T

Мнениеот alenn » Сря 30 яну 2008 14:40

Здравейте!
Разгледах доста от темите във форума, но пускам тази с молба за малко повече информация. Решил съм да направя една покупка - Polo GTI 1.8T - чисто ново. :)
Обмислях вариант с 1.6 и екстрите, които искам, но след като видях оферата за GTI реших че разликата в цената е минимална и може би повече си залужава по-големия двигател. :D
Моля да ме посъветвате относно двигателя - не открих продуктовия му код?!? Както и за слабите страни на този автомобил. Някакви препоръки - поддръжка, комфорт, динамика? За съжаление от Порше БГ ми казаха, че го нямат наличен в шоурума и няма да мога да го видя наживо. :(

Благодаря предварително на всички! :)

Потребителски аватар
N1P0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот N1P0 » Сря 30 яну 2008 18:03

незнам кой ще има практически опит в бг с тази кола за да ти каже нещо "повече" :?

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Сря 30 яну 2008 19:14

Повечко инфо би могъл да намериш тук :
http://www.uk-polos.net/

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Сря 30 яну 2008 20:00

Взимай - тъкмо да има от кой да черпим опит.
Първия ще си във форума.
А двигателя е 1.8 20v turbo
Сигурно е на базата настария мотор на VW/AUDI , който си е перфектен мотор.
Как ли върви това GTI :twisted:

alenn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alenn » Сря 30 яну 2008 21:51

Т.е. доколкото разбирам това е дригателя от Ауди - 1.8Т. Четох в един английски сайт че при ускоряване от място, тестващите журналисти са имали по-големи очаквания като динамика, но иначе на прав път при висока скорост оставаш с чувството че колата може още наистина много. :D

Потребителски аватар
Lizard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lizard » Сря 30 яну 2008 23:13

alenn написа:Т.е. доколкото разбирам това е дригателя от Ауди - 1.8Т. Четох в един английски сайт че при ускоряване от място, тестващите журналисти са имали по-големи очаквания като динамика, но иначе на прав път при висока скорост оставаш с чувството че колата може още наистина много. :D

Абе ускоерение от място. Ти за драг ли ще я копуваш таз кола или да си правиш кефа с нея ... :)
Ма колкото и да туи 150 коня, все си мисля, че по-бързо поло от Г40 до ся не е правено :). То на 800 кила 115 коня са повече от колкото 150 на 1200... :)

Потребителски аватар
borislava
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот borislava » Чет 31 яну 2008 0:39

В компресора е истината :x :x :x

ама стига сме се отклонявали от темата на колегата.... :roll:

Потребителски аватар
vladko_g40
Автомобил: Audi A6 Audi 90
Двигател: AEB AAN
Контакти:

Мнениеот vladko_g40 » Чет 31 яну 2008 13:01

Lizard написа:
alenn написа:Т.е. доколкото разбирам това е дригателя от Ауди - 1.8Т. Четох в един английски сайт че при ускоряване от място, тестващите журналисти са имали по-големи очаквания като динамика, но иначе на прав път при висока скорост оставаш с чувството че колата може още наистина много. :D

Абе ускоерение от място. Ти за драг ли ще я копуваш таз кола или да си правиш кефа с нея ... :)
Ма колкото и да туи 150 коня, все си мисля, че по-бързо поло от Г40 до ся не е правено :). То на 800 кила 115 коня са повече от колкото 150 на 1200... :)
ако колегата го купи може да направиме една сверка напролет :twisted: :twisted: :twisted:

alenn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alenn » Чет 31 яну 2008 13:57

Ами ще имам яснота като посетя Порше БГ за покупката. Между другото искам да уточня че не съм някакъв заклет фен на високите скорости и не искам задължително колата да ми е някаква ракета. Просто гледах различните модификации и много ми хареса външния вид на GTI, а и има екстрите които искам серийно, а като гледах 1.6 Comfortline примерно и почна да добавям доплащане за ESP, климатроник, джанти и т.н. става малко по-малко от цената на GTI, а пък двигателите са съвсем различни. :) Ако я взема веднага ще се похваля :D

Потребителски аватар
Vextor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vextor » Чет 31 яну 2008 17:13

Lizard написа:

А въртящ момент , ала бала ? ... Трансмисия тинтири минтири ....

1,8 Т е изродия ;)

Потребителски аватар
Lizard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lizard » Чет 31 яну 2008 18:26

Vextor написа:
Lizard написа:

А въртящ момент , ала бала ? ... Трансмисия тинтири минтири ....

1,8 Т е изродия ;)

Тири мири аз на числа по разни каталози не вярвам :) трябва да видя за да се обедя :)

maznia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maznia » Пон 10 мар 2008 0:14

ако не си купил колата все още не я вземаи ще се смаиш от грижи след това ---това е нова поредица и няма много инфо за тях камоли части и по моргите ги нема още не се сили много ако ще я караш само 5 години земаи ама ако ще се пенсионираш със нея по добре я забрави тревогите идват след 3-тата година ама ти си знаиш щом му даржиш края даваи се пак е фолцваген --не фиат примерно

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”