развали ми се врътката на парното

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
hristi
Автомобил:
Двигател:

развали ми се врътката на парното

Мнениеот hristi » Чет 20 мар 2008 9:50

Здравейте,

развали ми се врътката на парното (за настойка духа към стъклата, към путниците и т.н.) и сега не ще да работи като го завъртиш към стъклата. Като въртиш много гадно скърца и въобще прецакана работа.....

Въвпросът ми е може ли човек сам да си смени "врътката" (пълен лайк съм) или си требва майстор...и въотще поправимо ли е или мнгого скъпичко...

Колата е ПОло 97 г. двигател АЕР?

Мерси за съпорта
mod edit: vasstop

Потребителски аватар
kickcho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kickcho » Чет 20 мар 2008 11:19

и при мен е го имаше тоз проблем ,значи вземаш една тънка отверка и внимателно сваляш пластмасата около врътките,като я свалиш ще видиш че 3-те врътки са на една обща конзола държи се на 4 кръстати винтчета ,за да ти е по лесно поставянето а и изваждането на самата конзола с врътките може да свалиш и панела под този с врътките той е захванат за таблото с 2 винтчета пак от същия вид.....така като извадиш конзолата с врътките ще откриеш проблема,а той най вероятно е следния: жилото ти което е свързано с врътката (тази за прозорците) е било захванато за конзолата с помоща на една малка пластмасичка,която се е строшила и така жилото ти се движи с кожуха си а не трябва да е така трябва кожуха да е неподвижен за да може да се движи само жилото и да управлява клапите за въздуха.....аз моето го оправих като намерих парченцето строшена пластмаса и я залепих обратно.....ще се справиш не е трудно успех

Потребителски аватар
hristi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hristi » Чет 20 мар 2008 11:45

мерси за инфото ще пробвам! =)

maznia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maznia » Чет 20 мар 2008 17:24

точно така едно ---на едно от жилата ми беше шчупено леглото эа эакрепване --но малко по нагоре отэад или напред имаше направено друго легло и эащипаx щипката там на жилото само че не си спомням на кое жило имаше място легло эа друго эаxващане

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Пет 21 мар 2008 18:59

ето изглед отвътре на нещата:

Изображение

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”