Колата е Поло1.1, 91
Гумите които съм набелязал от средния ценови диапазон но не мога да си избера:
1) 155/70 R13 75T SPEED 616-GISLAVED
2) 155/70 R13 75T Vredestein T-Track
3) 155/70 R13 75T VIAXER - КЛЕБЕР
4) 155/70 R13 75T AA01-ЙОКОХАМА
От тези всичките са ми хвалили много Vredestein-a и Klebera, а за този модел йокохама съм слушал също много добри неща, но шарката и ми изглежда много странно, повече като на гума за дъжд.
Направо не знам какво да избера, помагайте!
Моля дайте съвет коя от изброените марки гуми да избера?
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
155/70 R13 75T Vredestein T-Track - перфектни за дъжд - други като тях направо няма,но ми се струва ,че бързо свършват или по-точно със сигурност повече се търкат от всесезонката Vredestein Quartrac Което е странно защото са маааалко по-твърдички от нея.Но за лятна гума си е мека T-Track-а и може да се каже ,че осигурява приличен конфорт но този малък скокливец - карах моето 91година с такива ,мога да ти кажа ,че са по-добри от клебера ,но за другите нямам мнение
- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
гиславеда се подхлъзват малко повечко на дъжд... таман започнал.. когато е лигаво.....иначе на сухо ги бива...и на мокро са задоволителни..
клебера.. нещо се твърди, че каракасите са тънки и дупките ги режат...
защо не се замислиш за 165х65х13?
цената не е много по-различна..
а са за летни по-добре...
клебера.. нещо се твърди, че каракасите са тънки и дупките ги режат...
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Твърдо за Йокохамата - не случайно всички полицейски коли са с такива. Странната шарка ти осигурява макс. добро сцепление при всякакви условия. Вридщайн Т-трак /ако това беше лятна - не помня/ пък я рекламират като най - безшумна, със силиций ІV, по нова технология. Според мен това се отнася само за по - горещото време, а около 7-8гр. абсурд да е безшумна.....Зависи какви качества търсиш и колко км. въртиш на година. Ако караш като мен до 5000км/год. най - добре си вземи качествена мека зимна гума и я карай, като я пазиш от слънцето всесезонно докато си замине /винаги ще имаш и сцепление и безшумност/
Аз съм твърдо за Меишелина, или в краен случай Дънлоп.
Аз съм твърдо за Меишелина, или в краен случай Дънлоп.
- stef78
- Автомобил:
- Двигател:
Vredestein T-Track или йокохамата май остава да избираш между тези марки колега като гледам мненията, аз лично предпочитам Vredestein но все пак не съм карал с йокохама
или избери по евтината /явно няма да сбъркаш/ или ако има колега който ги е карал и двете на една и съща кола да си каже и да го послушаш 

- g_velev
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Да изглежда това е дилемата. Vredestein Т-trac mi e 66 лева бройката на Пловдив, а Yokohamata е малко по-скъпа: 70 камъка
Остава да размишлявам по въпроса! Един приятел, дето се състезаваше до скоро професионално ми препоръча йокохама да си взема, но аз бях се настроил вече за vredestein-a и още не съм решил:)

Остава да размишлявам по въпроса! Един приятел, дето се състезаваше до скоро професионално ми препоръча йокохама да си взема, но аз бях се настроил вече за vredestein-a и още не съм решил:)
wili98 написа:
Отново ще цитирам Вили в знак на съгласие!
От личен опит знам че и 165/70/13 ще станат без грижи...това че километража ще бури с 3-4 км/ч не е болка,според мен....
За марките-всичките които си предложил са от добрите!
Аз акъл няма да ти давам кои да купуваш!
Само ще споделя кои да НЕ купуваш(макар че не присъстват в изброените) Корморан Импулс ,Дебика Пасио,или Навигатор,Барум,...
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
със 165х65х13 возията ще е по-добра и километража няма да лъже изобщо.Разликата във височините на 155/70/13 и 165х65х13 е само 2 мм (никаква)
Последна промяна от Anbuch на Вто 01 апр 2008 17:04, променено общо 1 път.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”