Притискателен диск - мнения за износване. Снимки.

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
rymo
Автомобил:
Двигател:

Притискателен диск - мнения за износване. Снимки.

Мнениеот rymo » Пет 04 апр 2008 11:13

Здравейте.
Това чудо свали от колата ми едно майсторче (злополучно :? ):

Изображение

Изображение

Искам да попитам такова износване нормално ли е или е следствие на някаква друга износена част откъм ДВГ или скоростна кутия?!
Видно е, че е карано до последно (бях решил да го сменям в момента, в който се скапе съвсем съединителя), но въпреки това съединителя не буксуваше. Единствените признаци бяха твърд педал и трудна смяна на скорости последните седмици преди смяната.
Аксиалният лагер изчезна някъде при същото майсторче и не мога да го покажа. От челната повърхност ( където е контактувал със "слънцето") липсваха парченца.
Ще се радвам на мнения на хора с познания, макар че така по снимка малко на хвърлям, хвърлям боб заприличва :roll:
Благодаря предварително.

Потребителски аватар
vladko_g40
Автомобил: Audi A6 Audi 90
Двигател: AEB AAN
Контакти:

Мнениеот vladko_g40 » Пет 04 апр 2008 11:43

това нещо се получава когато блокира лагера на съединителя или почне да задържа :wink: сменявай комплект съединитгел и се вози :D

Потребителски аватар
rymo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rymo » Вто 08 апр 2008 8:59

10х за мнението.
Сменен е съединителя, но се чудех дали нещо друго не е повредено и да се получава тоз ефект... да не замине и новия комплект.
За съжаление човека дето прави смяната не може да ми даде информация, а и нямаше да ми каже ако има някакъв проблем :evil:
Лека!

maznia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maznia » Вто 08 апр 2008 21:23

на износеното място се трие или опира единствено аксиалния лагер тои притиска сичките тези пластини навутре и отцепва притискатела от маховика-вазможно е и да не оригиналния и да е с по малак диаметар . Самият тои има доста хляб в него но ще се натиска трудно саединитела понеже лагера натиска не в центара а в по широкиа диаметар и така рамото е по малко -- вазможно е лагера да е по тесен или по голиам диаметар или просто е износен да не е от този модел двигател опиращото изядено място показва че пластинитене са се опирали трили не в лагера а в основата му. Това е следствие на високи обороти и разко отпускане на саединител или саеденитела е на много километри там триябва да има една кругла пластина шаиба която маи липсва поне при ладите има опита ми е на по стари коли но нещата малко или много са подобни може и да буркам и все пак мисля 4е едно от нещата маи не е оригиналното по размер отвор ---или притескатела или аксиалниа лагер или просто са на много километри като копуваш 4аст не сравняваи по този а по каталог и код на двигатела

Потребителски аватар
rymo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rymo » Сря 09 апр 2008 11:27

Благодаря за изчерпателния отговор.
Това е второ мнение за несъвместими части- в един сервиз показвах тоз притискател и хората се усъмниха, че лагера може би е по-голям.
При следващата смяна ще се разбере какво е монтирано сега :)
Поздрави.

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Сря 09 апр 2008 13:19

Ако всичко е сменено с качествени матрЯли и от качествени мастери-най вероятно колата няма да е твоя като дойде време за смяна!!!
Тъй де....

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”